Mazulīša pirmās rotaļlietas

Mazulīša pirmās rotaļlietas

17. Mar 2018, 20:04 zigrija zigrija

Tā kā vēl nesen pati nevarēju izdomāt kādas būtu vislabākās pirmās rotaļlietas mazajai, tad nu jau būdama ar pieredzi šajā jomā, nolēmu ar to padalīties.Jo arī iepriekš, dodoties uz raudzībām, bija grūti izdomāt kādu rotaļlietu vislabāk zīdainim būtu dāvināt.

Pilnīgi droši varu teikt, ka manai meitiņai pirmā vismīļākā rotaļlieta bija bumba no aptamborētiem koka apļiem ar zvaniņu viducī.To bija viegli satvert, arī tās svars bija neliels, ja gribējās varēja pakratīt – paripināt,ja gribējās-pazelēt.Ļoti veiksmīgs pirkums. Mēs gan to pirkām Kalnciema kvartāla tirdziņā, bet to var iegādāties arī internetā(nekur citur gan neesmu manījusi šādas bumbas): https://www.etsy.com/listing/534725208/crochet-knitted-wooden-babytoddler?ref=hp_rv

Vēl viena rotaļlieta(pašdarināta), kas dikti gāja mazajai pie sirds, bija vienkārši plastmasas pudelē sabērtas koka bumbiņas.Arī diezgan ērti var satvert un kratīt vai jau vēlāk rāpojot – ripināt pa grīdu.

No tā saucamajām pašdarinātajām rotaļlietām ļoti patika burku vāciņi, joprojām spēlējas.Tos gan var dauzīt vienu pret otru,gan paaugoties pārkrāmēt no vienas kastes otrā u.t.t. – ērti satverami un skanīgi.

No veikalā nopērkamajām rotaļlietām noteikti vajadzētu iegādāties kādu zelējamo mantu – mums bija aplītis no koka bumbiņām.

Vēl  ērts bija knupīša turētājs, ko varēja piestiprināt pie mazuļa apģērba. Tas bija no aptamborētām koka bumbiņām,kuras, ja nebija pielikts klāt knupītis, arī labprāt gan zelēja, gan virpināja mazajos pirkstiņos.

Tā nu jāsecina, ka mūsu pirmās rotaļlietas bija pēc iespējas dabīgākas (no koka un kokvilnas diegiem) un vienkāršākas (pašdarinātas).