Mazuļa pirmā pudelīte

Mazuļa pirmā pudelīte

20. Feb 2017, 09:33 FejuFeja FejuFeja

Pagājušajā nedēļā bija mana pirmā iziešana ārpus mājas uz ilgāku laiku bez mazulītes. Devos uz frizētavu, lai pēc dzemdībām atkal sevi uzfrišinātu un padarītu skaistāku. Frizētavas gala rezultāts man nesimpatizēja un jāteic, ka vēl aizvien šķiet, ka patrāpījos galīga neprofesionāļa nagos, kurš mani padarīja nevis skaistāku, bet tikai sabojāja manus salīdzinoši pagaros matus. Bet ne par to ir šis stāsts. Asaras par sabojātajiem matiem lai paliek aizkadram.

Šoreiz stāsts par to, kā es gatavojos iziešanai ārpus mājas.

Matu griešana, krāsošana... biju aprēķinājusi, ka darbošanās ap matiem kā minimums aizņems 2 stundas, plusā vēl laiks, lai nokļūtu līdz frizētavai un pēc tam mājās. Trīs stundas kā minimums. Bet trīs stundas ir arī kā robežšķirtne, jo aptuveni tik ilga ir pauze starp meitas ēdienreizēm. Tāpēc, lai neradītu nevienā lieku stresu, jau laikus tai sagatavojos – atslaucu ēdienreizei pieniņu un sagatavoju pudelīti. Tommee Tippee Ultra.

Pirms došanās ārpus mājas, vēl parādīju vīram – re, kāda laba pudelīte. Knupīša forma maksimāli pietuvināta „dabīgajām” formām. Uz to vīrs noskatījās un vien noteica: „Neko īpašu tur neredzu, tāda pati kā visas citas pudelītes”. Vīrieši... ej nu viņiem ieskaidro atšķirības. :D

Kamēr es atrados frizētavā, mājās meitiņa bija sacēlusi skandālu, jo gribās taču ēst, bet kur ir mamma? Kad mammas nav klāt, palīgā steidz tētis.

Meita dažkārt grēko, pienu zīžot tik strauji un ar tik milzīgiem malkiem, ka šķiet, viņa satraucas, ka kāds viņai atņems tik dārgo ēdienu, kā rezultātā pēc ēšanas piens ar lielu straumi vienkārši atnāk atpakaļ. Diemžēl manai krūtij nav podziņu, ar kurām varētu regulēt, cik lielu piena plūsmu palaist, taču Ultra pudelītes ražotāji, šķiet, ir padomājuši arī par šādiem steidzīgiem bērniņiem, jo, ēdot no tās, tiek nodrošināta vienmērīga piena plūsma, bērns nevar sarīties pienu pārāk lieliem malkiem, ar kuriem, pēc tam nespēj tikt galā.

Man mājās stāv sadāvinātās vairākas pudelītes. Nosaukšu tās par klasiskajām – to knupītis jau ir sen zināmās, klasiskās formas. Dažbrīd skatos uz tām un domāju – tas gals ir tik garš un spics, ka man būtu bail ar tādu barot bērnu, jo pēc skata vien šķiet, ka knupis ir tik garš, ka, bērnam ēdot, noteikti sniegsies līdz pat viņa kuņģim. Tommee Tippee Ultra galiņš simpatizē – maksimāli atgādina krūts gala formu, tāpēc mazajam, kurš pirmo reizi lieto pudelīti, šī varētu būt vislabākā izvēle, jo nerastos milzīgais pārsteigums, kāpēc tik pēkšņas formu maiņas un, kas ne mazāk svarīgi, nebūtu jādomā un jāsatraucas, vai mazais pratīs satvert pudelīti, jo, ja prot zīst krūti, arī ēšana no Tommee Tippee Ultra pudelītes neradīs nekādu pārsteigumu.

Man ir svarīgi, lai ražotāji ražotu produkciju ne tikai ķeksīša pēc un ietu jau iestaigāto taciņu, bet padomātu arī par dizainu. Šajā gadījumā visu cieņu Tommee Tippee Ultra pudelītes ražotājiem – tā ir ērta, viegli satverama, noturama un parocīga, vienlaikus nezaudējot arī svara kategorijā, jo ir gana viegla.

Tagad, kad būts pie friziera un atrasts mammas krūts aizvietotājs, varu droši pierakstīties pie kosmetoloģes. Tētis ar meitiņu, ja būšu savlaicīgi sagatavojusi piena rezerves, tiks galā godam.

mamma88 mamma88 20. Feb 2017, 12:47

Runājot par frizierēm un to prasmi, tad tiešām ir jāsaka, ka atrast labu frizieri ir ļoti grūti. Pietam tādām arī ir pieraksts mēnesi uz priekšu kā pie ārstiem. Iemeslu šim visam es personīgi zinu kapēc mums tā ir. Lielākoties jābūt talantam un papildus pašmācības ceļā daudz kas jāapgūst papildus tam minimumam, kuru iemāca.