ONLINE konference: Mazie staigātāji ar kurpēm vai bez?

ONLINE konference: Mazie staigātāji ar kurpēm vai bez?

21. Feb 2013, 15:53 mamma27 mamma27

Kurpītes? Jau pavisam drīz arī manai Denīzei būs gadiņš un domāju ka viņa jau staigās. Kādas kurpes pirkt? Vai vispār vajag? Par to sāku aizdomāties ar vien biežāk.

Tad nu pagriezu laiku atpakaļ un sāku atcerēties kā rīkojos ,kad Adrians sāka staigāt.

Man bija burvīga iespēja aprunāties ar dažādiem fizioterapeitiem ,jo piedalījos filmēšanā Māmiņu klubā. Tad nu radās arī secinājumi un ieguvu atziņas.

Atceros,ka viens no speciālistiem sacīja:

Pirmā lieta par ko mums māmiņām vajadzētu padomāt,kad mēs gribam mazajiem vilkt kājās kurpes visu dienu. Kā justos tu pati,ja tev vajadzētu kurpēs nostaigāt visu dienu. Domāju ka katra ,kurai darbā ir jāstaigā kurpēs, gaida to mirkli kad beidzot varēs atpūtināt kāju un novilkt to pliku. Ielikt mīkstās čībās vai vienkārši pastaigāt ar plikām kājām pa grīdu. Un tad padomājiet, kā jūtas jūsu bērni ,kad jūs gribat viņiem likt pavadīt dienu kurpēs?

Pēc šī ieteikuma es arī domāju ,kad vilkt kurpes Adrianam. Vilku ,kad devāmies laukā, vilku ,kad devāmies ciemos, kā arī kad ciemiņi nāca pie mums.

Pārējo dienas daļu mazajam ļāvu brīvi staigāt un neapgrūtināju viņu ar kurpēm.

Bet pirms tam es tomēr grēkoju un vilku tās kurpes biežāk,jo domāju ,ka kāja sašķobīsies, nebūs izliekums pareizs un vēl kas tik ne.

Tagad ar Denīzi ,es īpaši neiespringstu par apaviem. Zinu ,ka tie būs vajadzīgi,jo Denīzes gada jubileja būs maija beigās. Laiks cerams būs silts un ārā viņa noteikti gribēs tipināt. Tad kurpes būs vajadzīgas- gan lai nesasmērētu gan lai nesavainotu kājiņas. Tomēr es domāju ka pa māju kurpes nevilkšu.

 

Kāds ir jūsu viedoklis? Ko jums ir ieteikuši speciālisti? Varbūt pa šiem gadiem kas mainījies un fizioterapeiti iesaka ko citu?

 
 
princesemince princesemince 21. Feb 2013, 18:49 scorpio

problēmas neredz uzreiz, tās attīstās pakāpeniski.

21. Feb 2013, 17:43

Par kurpītēm zīdainim kurš vēl nestaigā,es arī nesaprotu kapēc tĀdas ir vajadzīgas. Mans bērns kad nestaigāja nevelkāja nekādas kurpes.
Ārā viņš ir slinks staigātājs,stāv un skatās apkārt. Šad tad izejam te pat sētā pastaigāt,bet dažus soļus pastaigā un viss.

21. Feb 2013, 17:30

Mamma27 - muļķības,manam bērnam nav nekādas problēmas ar kājiņām, bet velku sandales,

21. Feb 2013, 17:30

Mamma27 - muļķības,manam bērnam nav nekādas problēmas ar kājiņām, bet velku sandales,

21. Feb 2013, 17:25

Kāda ir vedusi mazo pie bērnu ķirurga bērnu slimnīcā Ģirts Aleksejevs?

Mēs pie viņa bijām te jūrmalas slimnīcā.

21. Feb 2013, 17:17

Nezinu kāda temperatūra ir grīdai.

Tā aizmigurīte sandalēm saucas kape.

Velku zeķes,zeķubikses,zeķčības vai zeķes ar neslīdošu apakšu.

21. Feb 2013, 17:17

Nezinu kāda temperatūra ir grīdai.

Tā aizmigurīte sandalēm saucas kape.

Velku zeķes,zeķubikses,zeķčības vai zeķes ar neslīdošu apakšu.

mamma27 mamma27 21. Feb 2013, 16:54 BaiBaii

Domāju ka ķirurgi tā uzskata ,jo pie viņiem griežas ar problēmām . Tāpēc jau arī ir tā,ka ja bērnam ir nepieciešams ,tad tas ķirurgs vai kāds cits speciālists var likt vilkt apavus. bet veselam bērnam,kam viss attīstās normāli nevajag apavus.
Lai ķirurgam mazāk darba viņš automātiski visiem liek vilkt apavus! Tā teikt profilakses pēc.😀

mamma27 mamma27 21. Feb 2013, 16:51 BaiBaii

Nekas.tas jau ar pie lietas pieder. Mums ar tā pat bija. Pie Rehabilitologa pieraksts bija mēnesi jāgaida. Tad pēc tam pateica ka jāiet uz masāžām, kaut gan fizioterapeite teica ka nav vajadzības, bet ja jau rinda izstāvēta,tad gājām vien masēties.

princesemince princesemince 21. Feb 2013, 14:35

Runājot par W veida sēdēšanu - man puika iesāka sēdēt pareizi, bet pēc pāris mēnešiem - W veidā. It kā tas esot stabilāk, bērnam esot vajadzīgs mazāks muskuļu spēks (bet par šo negalvoju, jo neesmu 3x pārbaudījusi informāciju). Es gan nesatraucos, jo sēdēja viņš ļoti maz - kā piesēda, tā pēc 20-30 sekundēm devās jau tālāk. Un otrs, kādēļ nesatraucos - viņam bija O veida kājas, iesmaidījām, ka varbūt šī sēdēšana pataisnos kājas. Lai arī viņš vēl joprojām savos nepilnajos 4 gados, ja mēdz aizsēdēties uz grīdas, apsēžas tieši W veidā, tas nav viņam stimulējis pārspīlētu X veida kāju veidošanos - viņa X atbilst vecumam. Ak, jā, O automātiski izlīdzinājās uz 2 gadiem, neskatoties, ka kāda fizioterapeite man mēģināja iegalvot, ka viņam ir kaut kādas gūžu problēmas, ka viņam kājas bez masāžām un vingrošanas nekad nebūs normālas, ka viņam ir nenormāli paaugstināts tonuss kājās, dēļ kā viņš esot hiperaktīvs 😃 Atļaujot bērnam augt, kā viņš pats to iecerējis, O pazuda 😀

princesemince princesemince 21. Feb 2013, 14:29

Bērnudārzā iekštelpās (grupas telpās) apavus iesaka tādēļ, lai bērns, piemēram, ejot uz tualeti, nesaslapina zeķes. Plikas pēdas, savukārt, neesot īsti higiēniski. Šis man bija ļoti sāpīgs jautājums, jo bērns lielāko daļu laika līdz b/d (2g5m) bija staigājis bez apaviem. Tādēļ ļoti rūpīgi izvēlos b/d apavus, lai tie būtu viegli, ērti, noteikti ādas vēl joprojām, lai arī viņam tūlīt 4 gadi.

mamma27 mamma27 21. Feb 2013, 12:09 da4ux

Paldies par ieteikumu. Izklausās interesanti.

mamma27 mamma27 21. Feb 2013, 11:48 BaiBaii

Nu gan. Mums bija janvāra sākumā un vēl bez maksas. Trīs mēnešus bijām rindā nostāvējušas.

mamma27 mamma27 21. Feb 2013, 11:13 sandija

Jā, tam piekrītu. Mēs ar laukos cenšamies laist, un arī te pat Rīgā smilšu kastēs. Tik pirms tam jāpārbauda ,lai nav stiklu vai kādu asumu ,kur mazais var kājas savainot.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 21. Feb 2013, 11:10

Vēl ko gribu piebilst- ja ir iespēja, vasarās maksimāli ar plikām kājām. Pēdās ir tik daudz imunitātes punktu! Tā ir pēdu masāža un rūdīšanās. Faktiski labākais veids, kā ziemā neslimot.

ATKARĪGS arī no b/d telpām. Mazos privātos dārziņos var šad tad arī nevilkt, rotaļu laikā

mamma27 mamma27 21. Feb 2013, 11:08 sancis15

Es ar domāju,ka nevajag uztraukties. Jo katram jau attīstība savādāka. Rāpošana nostiprina muguru un tad jau arī būs labs staigātājs.

Supersausins Supersausins 21. Feb 2013, 11:07

Nu man mazais nestaiga pats bet gar gultu turoties gan..😀 es skatos no ritiem kad ir vesaka zeme vins staiga ar zekitem kam neslid kaja bet pa dienu es lauju biezi ar plikam kajinam..😀 Viena MK raidijuma bija ka viniem zem kajam jaliek dazadi spilventini ar kko ieksa piem.griki risi vai kkas cits.. tadi man ir sataisiti un lieku tos gar gultu lai kap virsu..😀
Paqr zandelem,katrs specialists saka savadak.bet mums teica ka pa maju var ar basam kajam bet pa bridi ari var uzvilkt kadas zandalites..

mamma27 mamma27 21. Feb 2013, 11:00 BaiBaii

īstenībā labs jautājums! Jo bērnam no tām zandelēm kāja piekūst. Es jau tā cenšos pēc iespējas vieglākas un ērtākas izvēlēties,lai kāja nesagurst pa dienu.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 21. Feb 2013, 10:43

Es saviem bērniem nekad mājās neesmu vilkusi kurpes! Mums ir koka grīda, viņi ļoti labprāt staigā ar basām kājām, un ir pierādījies, ka mazais šādā veidā rūdījies, gandrīz nemaz neslimo ar saaukstēšanās slimībām (tpu tpu tpu)!
Jo viņi taču apavus velk skolā, bērnudārzā (krokšus), ejot ārā, tāpēc mājas ir tā vieta, kur skriet ar zeķītēm vai basām kājām.

1 2