Māmiņu Kluba jaunumi: Vasaras festivāla aktualitātes un jauni TV projekti

Māmiņu Kluba jaunumi: Vasaras festivāla aktualitātes un jauni TV projekti

13. Apr 2017, 08:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

It kā šķiet - pavasaris klāt, un vēl kāds laiciņš jāgaida līdz vasarai, bet mēs jau zinām, pavasaris paskrien ātri, un, attiecīgi, viņam cītīgi pa pēdām seko vasara! Māmiņu Klubam Vasaras festivāls ir jau kā tradīcija, un šogad festivāls notiks jau trešo reizi! Tāpat šajā pavasarī gaidāms kāds aizraujošs projekts, kas aizvedīs mūs atpakaļ bērnībā! Ar mums kopā Māmiņu Kluba vadītāja Sandija Salaka un  TV redaktore Kristīne Virsnīte.

Rotaļu zeme

Māmiņu Klubā tapis jauns projekts, par kuru vairāk pastāstīja Māmiņu Kluba TV raidījuma vadītāja Kristīne Virsnīte. Vai mums gribas rotaļāties? Par to vajadzētu padomāt. Kristīne Virsnīte atzīst, ka arī viņa ir mamma, kurai jāmācās rotaļāties. Bet, iespējams, tas tāpēc, ka viņas bērnībā vecāki nereti bija aizņemti darbos (gluži kā mūsdienās), un viņai siltākās atmiņas saistās ar rotaļāšanos ar vecmāmiņu. Kad atceramies savu bērnību un sajūtu, kā tas bija, kad ar mums rotaļājās kāds, jāatzīst, tieši tās ir mīļākās atmiņas par bērnību. Rotaļu zeme ir tā, kurā vienmēr gribas atgriezties. Arī pieaugušā vecumā.

Jaunais TV projekts "Huggies Rotaļu zeme" ir īpašs ar to, ka tā ietvaros tiekamies ar sabiedrībā atpazīstamiem cilvēkiem un atceramies savu bērnību, ļaujoties rotaļām. Pirmais stāsts jau ir nonācis skatītāju vērtējumā un tajā piedalījās tieši pati Kristīne Virsnīte kopā ar ģimeni. Ģimene lēca klasītes, devās uz Motormuzeju, jo ģimenes tētis bērnībā daudz rotaļājies ar automašīnām. Un, kad ieraudzīts autobuss, ar kādu bērnībā braukts uz skolu, top arī skaidrs - tas viss jāparāda, un sajūtas jānodod arī bērniem. Atmodinot sevī iekšējo bērnu, saprotam, kāpēc bērns vēlas, lai ar viņu rotaļājamies.  Viņš grib rotaļāties ar vecākiem, un ir svarīgas arī brīvās rotaļas, kad bērns rotaļājas viens. Un tomēr, ir svarīga kopā būšana rotaļāšanās laikā. Mēs arī paši kādreiz to gribējām. Mums, vecākiem, tas ir veids, kā atcerēties, kā tas bija - lēkt klasītes un darīt daudz un dažādu lietu, kas bērnībā sagādājušas pašas pozitīvākās emocijas.

Kopā ar Armanda Simsona ģimeni lēcām gumijas, un tas bija tiešām jautri. Lieldienās būs stāsts kopā ar Lieni Bērziņu, un jau vērojot visu atmiņas, ir sajūta - lai arī cik noguris atnāc no darba, rodas vēlme parotaļāties kopā ar bērnu. Rotaļu zemes stāsti varētu būt kā motivators vecākiem, kam īsti nav laika rotaļām ar bērnu, un arī tiem, kas nesaprot kopīgas rotaļāšanās nozīmīgumu. Bērnam rotaļāšanās ir darbiņš, tas ir veids, kā viņš sajūt un iepazīst pasauli. Tieši caur rotaļām viņš tik daudz ko mācās. Viņš izspēlē savu prieku, arī dusmas. Un to visu var redzēt bērna rotaļās.

Par tiem, kas ar bērniem rotaļājas, droši var teikt - viņi ir uz pareizā ceļa. Bet, protams, nav jāieslīgst galējībās, neļaujot bērnam kļūt patstāvīgam, visu laiku esot kopā ar viņu un norādot, kas viņam darāms.Ir vērtīgi savu bērnības pieredzi pārnest uz savu bērnu pieredzi.

Māmiņu Kluba Vasaras festivāls

27.maijā tiksimies Vasaras festivālā! Patiesībā Māmiņu Klubs strādā visa gada garumā, un tad arī tiek vāktas kopā dažādas idejas un kas tik vēl ne, lai to visu īstenotu tieši šajā grandiozajā pasākumā ģimenē ar bērniem.  Šī ir diena, ko noteikti var saukt par svētkiem vairākiem tūkstošiem ģimeņu ar bērniem.

Tas būs ļoti skaists notikums, kurā būs vērojama Ratiņu parāde jeb karnevāls, būs liels, skaists mazo dziedātāju un dejotāju koncerts, modes skates, bēbīšu rāpošanas sacensības, dažādu ansambļu uzstāšanās, bērniem būs iespēja parādīt dažādus talantus, būs arī meistarklases. Šogad festivāla tēma ir Cirks, un attiecīgi - svētku svinēšana būs pilnā sparā, būs vairāk kā 50 dažādas aktivitātes svaigā gaisā gan lieliem, gan maziem.

Kā vienmēr, Māmiņu Klubs piedāvā ne vien izklaides, bet arī izglītojošo daļu, varēs sastapt dažādus ārstus, speciālistus. Būs arī dažādas balvas, konkursi, uzziņas iespējas.

Sandija Salaka atceras, ka arī pati savā bērnībā tieši Ziemeļblāzmas parkā rotaļājusies, piedzīvojusi dažādus svētkus, lai gan tolaik šī teritorija nav bijusi tik sakopta, kāda ir tagad. Savā ziņā, tā bija arī viņas rotaļu zeme. Tur bijuši bērnības svētki, kas ļoti palikuši atmiņā ar tulpju zīmēšanu. Un ir liels prieks par to, ka Māmiņu Klubs ir iedvesis vēl lielāku apmēru šim visam, pie tam - viss ir bezmaksas.

Vitamīni Marsieši ir šo svētku lieldraugs, un laipni aicināti iepazīties tuvāk!

Māmiņu Kluba Vasaras festivāls gaida ciemos ikvienu!

Te būs, ko darīt!



Māmiņu Klubs

ONLINE TV tapusi sadarbībā ar

 

20170407141241-72884.jpg