Māmiņas vingro Mežaparkā: īpaša kustība jaunajām māmiņām ar mazuļiem

24. Apr 2015, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu, māmiņu, ikdienas nodarbes vairāk vai mazāk ir saistītas ar mazuli, īpaši bērniņa pirmajā dzīvs gadā – aprūpe, barošana, došanās ikdienas pastaigās un tā vien šķiet, ka nekam citam laika neatliek. Domājams, lielākoties māmiņas piekritīs, ka pēc mazuļa nākšanas pasaulē tik ļoti gribās atgūt iepriekšējos apmērus, sajust, kā spēks atgriežas, taču atrast laiku ikdienas fiziskām nodarbēm pienākumu virpulī izdodas retai no mums. Tāpēc ir jāizmanto tas laiks, kas mums dots un iespējams došanos ar mazuli pastaigā var apvienot ar fiziskām aktivitātēm – mazulis būs bijis svaigā gaisā un mēs pabijušas tik ļoti nepieciešamajā treniņā. Izrādās šāda iespēja jaunajām māmiņām ir – to dēvē par kustību Momyfit, kurā tiekas jaunās māmiņas ar mazuļiem ratos un vingro.

Šīs kustības aizsācēja ir fitnesa trenere Vero Kim, kura arī ir jaunā māmiņa.

Par kustības pirmsākumiem stāsta fitnesa trenere: "Es paliku stāvoklī, piedza meitiņa, pastaigas bija garlaicīgas. Tad ienāca prātā, ka jāatrod arī citas mammas, ierakstīju ziņojumu, saņēmu 300 vēstules. Uz pirmo treniņu atnāca 38 mammas, kuras bija sajūsmā. Arī es pati biju sajūsmā kā fitnesa trenere, sapratu, ka nedrīkstu laist garām šādu iespēju un atstāt novārtā, tas ir jāatīsta."

Māmiņu treniņš parasti sākas ar to, ka tiek noskaidrots, cik māmiņu ieradušās. Un skaitļi patiesi pārsteidz – mūsu tikšanās reizē kopā sportoja 48 māmiņas. Tad māmiņas dodas 30 minūšu garā skrējienā – kāda to dara patiesi raitā solī, tā, ka līdzi tikt nav iespējams, kāda pastaigājoties, jo mēs pašas nosakām to, cik noteiktā brīdī varam paveikt. Un tad visas tiekas, lai kopā veiktu vingrojumus.

Trenerīte Vero seko līdzi tam, kā māmiņas jūtas – ja kāda māmiņa ir pēc ķeizargrieziena operācijas vai māmiņai ir problēmas ar muguru, šīm māmiņām ir atvieglota vingrojumu programma. Tāpat Momyfit trenerīte stāsta, ka būtu labi, ja māmiņas atsāktu vingrot mēnesi pēc mazulīša piedzimšanas, pildot pavisam vienkāršus vingrinājumus, protams, ja māmiņas veselības stāvoklis to atļauj. Tad ar laiku pielikt klāt slodzīti un doties uz treniņiem visamz trīs reizes nedēļā. Ideālā gadījumā būtu vēlams veikt vingrojumus katru dienu aptuveni vienu stundu, jā, arī svētdienās. Uz Momyfit treniņiem droši drīkstam doties kopā ar mazuļiem, patiesībā – tas pat ir vēlams.

Šī kustība ir pierādījums, ka ar ratiem iespējams vingrot, lēkt un bērniņš nebūt nav šķērslis vai traucēklis. 

Tāpat trenerīte Vero māmiņām uzdod mājas darbus – pieveikt 30 dienu vingrojumu izaicinājumu, lai progress būtu vēl straujāks, turklāt māmiņas viena otru iedrošina un motivē nepadoties.

Momyfit nodarbības notiek apmaiņā pret ziedojumiem, kas ir ļoti demokrātski, jo to apmēri nav noteikti – ja mums ir iespēja, mēs ziedojam naudiņu, ja nav, to nedarām. Pēc tam šos ziedojumus Vero dāvina tiem, kuriem tie ir nepieciešami – kādam ziedojumu fondam, kas palīdz māmiņām un mazuļiem, kādā citā reizē saziedotā naudiņa nonāk dzīvnieku patversmēm, lai palīdzētu mūsu četrkājainajiem draugiem. 

Momyfit trenņi, īpaši gada siltajos mēnešos, notiek katru dienu – pāris reizes nedēļā sportošanas vieta ir Mežaparks, māmiņas tiekas arī Uzvaras parkā un Valdlaučos un nu jau kādu laiku arī Tukuma māmiņas ir pievienojušās šai kustībai. 

Pēc katra māminu treniņa seko kopbilde, lai pateiktu sev paldies par to, ka sportojam un motivētu citas māmiņas pievienoties treniņiem. Šādas kopīgas māmiņu aktivitātes brīvā dabā patiesi ir iedvesmojošas un tās pierāda tikai to – ja mēs kaut ko vēlamies, viss kļūst iespējams.

Pievienojies māmiņām Facebook vietnē!

Māmiņu Klubs