Fizioterapeite: māmiņai nav jāapveļ mazulis, viņš darīs to pats!

Fizioterapeite: māmiņai nav jāapveļ mazulis, viņš darīs to pats!

07. Jul 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba māmiņas meitiņa ir slinka uz velšanos, dara to tad, kad māmiņa palīdz. Ko iesākt šādā situācijā? Māmiņu Klubam atbildi sniedz fizioterapeite Kristīne Asonova.

Jautājums:

Manai meitiņai ir 6 mēneši. Viņa spītīgi mēģina piecelties sēdus, taču arī velšanās viņai īsti nepatīk. Mācēt viņa māk apvelties uz vēdera (uz vieniem sāniem) un no tiem pašiem arī atpakaļ uz muguru, taču pati to dara reti. Kad tiek uz vēdera, tad jau sāk arī šūpoties četrrāpus un slīdēt uz aizmuguri, taču mani uztrauc šī galviņas celšana un slinkā velšanās. Varbūt arī pati esmu vainīga, ka palīdzu meitiņai apvelties. 
 
Konsultē fizioterapeite Kristīne Asonova:

Ja mamma palīdzētu apvelties, tad bērniņš pats arī vairāk darbotos, tomēr tagad diemžēl izklausās pēc tā, ka pati māmiņa aktīvi veļ mazuli, neļaujot pašam sajust savu ķermeni un kustības, tādējādi dodot pretestību tam, ko dara māmiņa.

Jebkurš pieskāriens rada pretestību, tāpēc ja bērns nevēlas velties, bet mamma to dara, tā sanāk kā pretdabiska kustība un mazais nesaprot, kas ar viņu tiek darīts. Bērniņam veļoties un māmiņai tikai nedaudz piepalīdzot, šādas problēmas nebūs, jo galvenais veiksmīgai bērna attīstībai ir sadarbība starp mazuli un māmiņu.

Ko darīt māmiņai pašreiz? Pirmkārt, mēģināt izjust mazuli. Otrkārt, mācīt mazuli pareizi velties.

Fizioterapeite Kristīne Asonova iesaka doties uz konsultāciju pie fizioterapeita. Šīs konsultācijas laikā fizioterapeits pavēros, kā māmiņa darbojas ar mazuli, kā arī ieteiks labāko harmoniskai bērniņa attīstībai. 


Māmiņu Klubs

Huggies® Pants autiņbiksītes-biksītes

20170706080012-70822.jpg