Mājās ar mazo: šī gada apņemšanās

Mājās ar mazo: šī gada apņemšanās

05. Jan 2017, 10:15 lindacv lindacv

Šim visam briedu diezgan ilgi, no aprīļa/maija. Es jau biju stāvoklī un tad man atvērās “čakras” ))), man trakoti sagribējās brāļa meitai izveidot dāvanu savām rokām. Tad nu mans skats krita uz aktivitātes dēli. Tad nu ar punci es skrūvēju un urbu, zīmēju un līmēju. Un divu - triju dienu laikā tapa mans pirmais darinājums. Rokas bija tulznās, bet biju dikti gandarīta par paveikto, tad arī pirmo reizi aizdomājos par to, ka gribu savam mazajam arī veidot mantiņas savām rokām, ir taču tik daudz iespēju un ideju.

Vasaras vidū man radās vēlme izveidot taktilo grāmatiņu, tad arī sāku staigāt pa audumu un rokdarbu veikaliem, meklējot lētākos variantus audumiem un citiem jaukiem rokdarbu sīkumiem. Sapirku protams arī nelielu maisiņu ar visādiem atgriezumiem un citiem maziem štruntiņiem.

Tā kā paralēli skaistajam gaidību laikam bija ne tik patīkamais process – dzīvokļa remonts sākot no krāsas izvēlas, un beidzot ar logu pulēšanu un grīdas beršanu, savu lupatu maisiņu noliku malā un pat nedomāju par kādiem rokdarbiem.

Tad nu oktobrī sagaidīju savu iedvesmas avotu. Pirmo mēnesi mēs centāmies pierast viens pie otra. Man nācās iemācīties saprast, ko mazais grib un ieiet vismaz kaut kādā dienas ritma. Novembrī jau sāka gribēties padarīt kaut ko vairāk par dēliņa barošanu un mājas kārtošanu, sagribējās nodarbināt sevi ar ko interesantu. Lupatu maisiņš arī arvien biežāk sāka parādīties no tālā stūra, līdz dienai, kad ar drošu roku paņēmu maisiņu, iesēdināju dēlēnu babybjorn krēsliņā un tapa pirmā mantiņa. Mēs vēl esam diezgan mazi, ne visu mēs vēl saskatām, ne visu saprotam, ne visu mākam, bet līdz ar to ir daudz interesantāk, man jāmeklē tas ar ko šobrīd mazo nodarbināt, jāveido tas, ko mans brīnumiņš saprastu. Protams, veikalā var nopirkt mantiņas ar 0+, 3+, 6+ utt., bet manuprāt tur nav dvēseles, nav tā mīļuma ko es varu ielikt savā darbiņā, varbūt ne tik ideālā un skaistā. Bet tā ir mana šī gada apņemšanās un cerams tas viss ieiesies mūsu dienas ritmā, ka ar laiku varēsim arī darboties kopā pie kādām interesantām idejām. Tad arī par šīm mūsu izklaidēm nolēmu pastāstīt arī Jums!

Tagad man būs jābeidz rakstīt. Mana mūza sauc - laiks ēst. :)