Kad svētki vairs nav aiz kalniem, māja izpušķota, varam gatavot pirmos lieldienu gardumus. Zarus rotā krāsainas oliņas, tagat gatavojam cālīšus.
Protams tās būs pildītās oliņas un mēs tās gatavojam visi kopā . Sagatavošanas darbus veicu es:
Olas novārītas un līdz pusītei nolibītas. tad attīrīto pusīti nogriežam un izņemam atlikušo dzeltenumu. Visus sīki sagriežam un sajaucam ar majonēzi. Masai pievienojam kurkumas pulveri, bet ja kādam ir šafrāns, tas būs īsti vietā, jo pastiprinās dzelteno krāsu.
Tagad pie darba var ķerties vecākais un pildīt olu pusītes, līdzināšanas darbi būs mammas darbs. Actiņas liek Gustiņš, bet knābīšus Katrīne. Visu jauno olu paaudzi kārtojam zaļā kāpostu pļaviņā un rotājam ar gurķu šķēlītēm un tomātiņiem, kurus nākas laiku pa laikam atjaunot no jauna, jo Gustiņš tos ir apēdis.
P.S. Visu darba procesu atrādīt nevaru, jo telefona ipašniece netīšām izdzēsa fotorāfijas.
Bet prieka par padarīto darbu bija daudz. Gan jātazīst, ka tieši par iespēju darboties, jo cāļus ēst nākses vecākiem.