Lai mazuļa matiņi būtu spēcīgi

Lai mazuļa matiņi būtu spēcīgi

29. May 2015, 12:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad mazulis ir klāt, grūti noteikt, kādi matiņi viņam būs - biezi un spēcīgi, vai varbūt - plāni un trauslāki. Varam vien minēt, raugoties uz tēti un māmiņu. Bet varbūt būs mati, kā vecmāmiņai? Viļņaini un rudi? Kas zina!

Neatkarīgi no tā, cik tumši un gari vai tieši otrādi - īsi un gaiši mati ir bērniņam piedzimstot, sasniedzot 2-4 gadu vecumu, matu krāsa un struktūra mainās.

Bet, ko darīt, ja mati ir trausli, ko darīt ar piena sēnīti uz galvas ādas? Kā parūpēties par mazuļa matiņiem, lai tie būtu skaisti un spēcīgi, pastāstīs friziere Anastasija Plice.

Plāni, trausli mati var liecināt par veselības problēmām, piemēram, alerģiju vai nepareizu, nepiemērotu uzturu - vitamīnu un minerālvielu trūkumu vai nepareizas rūpes par matiem un galvas ādu.

- Matu mazgāšanai obligāti jālieto tikai bērniem paredzēta, piemērota kosmētika. Ja mati ir gari, viļņaini, vai tieši otrādi - plāni, jāizmanto arī matu balzams. Jāatceras, ka ksomētika ir rūpīgi jāizskalo no matiem. Pretējā gadījumā var parādīties nieze, blaugznas, un ādas kairinājums var pat veicināt matu izkrišanu.

- Gandrīz visiem mazuļiem ap avotiņiem ir piena krevele. Dažkārt tā ir redzama līdz pat 3-6 gadu vecumu. Krevelīte ir jānotīra un jāseko līdzi tam, lai tā neatjaunotos. Iemesls, kāpēc tāda rodas, ir pavisam vienkāršs - hormonālās pārmaiņas, kas nereti ietekmē tauku dziedzeru sekrēciju, bet izteikti bieza krevelīte, kas neskatoties uz pareizām rūpēm par mazuļa matiem, regulāri atjaunoties var, ja bērnam ir kāda alerģija.

- Krevelīti nedrīkst kasīt nost vai kā citādi - mehāniski attīrīt no galvas ādas. Galvas āda jāieziež ar mazuļu eļļu. To ieziež ar masējošām kustībām mazuļa galvas ādā, un atstāj uz vairākām stundām. Pēc tam mazuļa matiņus jāizķemmē ar ķemmīti un kārtīgi jāizmazgā ar bērnu šampūnu. Procedūra jāatkārto vairākas reizes nedēļā.

- Lai matiņi būtu veseli un mirdzoši, tos var izskalot ar zaļo tēju, piemēram, ar kumelīšu vai ozolmizas novārījumu. Matu skaits un veids tiek noteikts ģenētiski, ko izmainīt nevar.

- Vēlams, lai mati pēc mazgāšanas izžūtu paši, nevis tos sausinātu fēns. Fēna vēsais gaiss mazulim varētu nepatikt, bet karstais tos sausina un padara trauslus.

- Mati katru dienu ir jāķemmē, lai stimulētu asinsriti un barības vielu plūsmu virzienā uz galvu.

- Meiteņu matiem nederēs metāliskas sprādzes un plānas, stingras gumijas. Uz nakti vispār nevajadzētu pīt bizītes, ar kurām iemigt. Matiem jāatpūšas! Ja nav dabīgu loku, ir bērnu matiem paredzēti rullīši, bet arī tie - svētku reizēm, nevis ikdienai.

- Matu lakas, želejas, matu putas - svētkiem, ikdienā ar to visu aizrauties nevajadzētu.

Māmiņu Klubs

 

Māmiņu Klubs iesaka:

"Calendula" Mazgāšanās losjons un šampūns

20150520114623-66656.jpg

Maigi attīra mazuļa ādu no galvas līdz pirkstu galiņiem, neizraisot alerģisku reakciju. Kliņģerīte nomierina un kopj maigo bērna ādu. Sastāvā iekļauta BIO-kliņģerīte, kas veicina veselīgu ādas attīstību, pantenols un glicerīns. Ādai optimāli panesams. Mazgāšanās gēla sastāvs ir izstrādāts tā, lai pēc iespējas samazinātu alerģiju rašanās risku.

Produkta pase

  • nesatur krāsvielas un konservantus
  • nesatur minerāleļļas un mākslīgās smaržvielas
  • ar ādai neitrālu pH
  • nesatur ziepes
  • ar dabīgām mazgājošām vielām
  • ar pantenolu
  • ar BIO-kliņģerīšu ekstraktu
  • var izmantot no dzimšanas

Lietošana

Pievienojiet ūdenim nedaudz mazgāšanās losjona, nomazgājiet mazuli un noskalojiet ar tīru ūdeni. Piemērots lietošanai bērniem no dzimšanas un pieaugušajiem ar sausu un jutīgu ādu.