Lācītis- rūcītis? Kas ir Nosiboo un kā mēs sadraudzējāmies

Lācītis- rūcītis? Kas ir Nosiboo un kā mēs sadraudzējāmies

25. May 2018, 11:32 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

Blogs [Bezsaistē]

Kad saņēmu piedāvājumu izmēģināt Nosiboo deguna aspiratoru, piekritu nekavējoties jo intriga ap šo mantu manā galvā jau bija labu laiku. Vai tiešām tik labs kā slavē? Tā nu mēs ķērāmies “lācītim pie ausīm”, lai uzzinātu.

Man vienmēr nagi niez izmēģināt dažādas lietas un metodes, gan modernas, gan vecmodīgas – mans mērķis – uzzināt vai tas der man, manai ģimenei – bērniem un vai varēšu atvieglot savu ikdienu. Lasot atsauksmes par šo ierīci, domāju skeptiski. Vai tiešām, lai iztīrītu snīpi ir nepieciešams īpašs aparāts? Ir pieejami vecie labie deguna pūšļi, rinomērs un vēl visādas štelles, kas gan cenas ziņā ir ap dažiem eiro, gan izmērs daudz mazāks – var iebāzt kabatā un doties, kur acis rāda. Tomēr vilinoša doma, ka varētu tā aši, bez garām nepatikas peripētijām un padarīt bērniem šo procesu jautrāku, bija, tādēļ pēc uzaicinājuma izmēģināt, turpināju saziņu ar Kidsmed un “ta ta dā” Nosiboo ir klāt.

Kad saņēmu un izpakoju mūsu jauno draugu, pretī smaidīja divas zaļas acis, zaļas ausis, kartīšu un dažādu pričendāļu jūklis. Saliekot Nosiboo pat instrukciju nebija nepieciešams atvērt – viss ātri un vienkārši. Pirmajā brīdī ieslēdzot nedaudz sabijos no skaņas, jo pirmais rūciens skaļš, bet tagad jau pierasts un vecākos brāļus un mazuli dūcošais lāčausis nemaz nebaida.

IMGP0877

Nosiboo pie mums ieradās tieši pašā pīķa stundā, kad bijām nogāzušies ar pēdējo pavasara slimošanu. Albertam bija augsta temperatūra un puņķis stiepās līdz zemei. Viesturs līdzīgā skatā.

Pirmais ar Nosiboo sadraudzējās Viesturs. Kad parādīju ko lāčuks spēj un kam paredzēts, nebija ne jāstīvējas, ne jāmudina – pats paņēma uzgali un smuki iztīrīja degunu. Smējās, jo sūkšana nedaudz kutēja. Un biju izbrīnīta, ka tik daudz sekrēta varēja dabūt laukā, jo šņaucot salvetē nekad tik daudz nemanīju. Jau pirmajā reizē patika cik ātri un ērti var izjaukt un izmazgāt aspiratora uzgali. Jāatzīst – nepatīk man aptiekā nopērkamais rinomērs, jo tur kkāds filtrts jāmaina un kad pēc trīs lietošanām paliek sačokurojies tad uzgaļi jāpērk pa jaunu, tagad – viss, attaisi un izmazgā, noslauki un atkal gatavs lietošanai.

IMGP0888

IMGP0883

Alberts vēroja mūsu ņemšanos ar pietāti. Kad piedāvāju, aši papurināja galvu. “Nē paldies, iztikšu”. Sapratu, ka Alberts nepamēģinās, kamēr neredzēs, ka es arī to daru, jo tas šobrīd tik labi nostrādā daudzās lietās – ja mamma var, tad jau es arī.

Jūs varbūt iesmiesiet par maniem gājieniem, bet tiešām – lai parādītu Albertam, ka kāda lieta nav bīstama, vai nepatīkama parasti to izmēģinu pati – viņam redzot. Iztīrīju savu šnābeli un varu teikt – process ne sāpīgs, ne diži nepatīkams. Man gan kā pieaugušajam, vieglāk šķiet izšņaukt pašai, tomēr mūsu mazie to nedara kārtīgi un ar deguna blakus dobuma iekaisumu esam jau vienu reizi satikušies, tā kā vēlētos turpmāk no tā izvairīties.

Kādu brīdi vērojis, kā mamma tīra savu degunu, Alberts beidzot pienāca un sāka ķimerēties ap gaisa plūsmas regulācijas pogu. Ahā – ieinteresēja. Sāku stāstīt, ka lācis palīdzēs degunam, iztīrīs, būs vieglāk elpot. Un te mans bērns kā lielais, paņem uzgali un iztīra sev vienu nāsi. Sākumā gan saviebās, kad ieslēdza, bet tad jau tā lieta aizgāja un deguns bija tīrs. Izslēdza, nolika. “Attā lāci” un aši prom. Nu jau Alberts regulāri man paprasa -“mama, tīri degunu?”

Lielajiem puišiem ļauju ar Nosiboo darboties pašiem. Zinu – instrukcijā gan rekomendēts, ka degunu bērnam tīra pieaugušais, bet man jau šķiet, ka ja bērns ir pietiekoši liels un prātīgs, viņs pats tīrot jutīs labāk, cik dziļi un cik daudz nepieciešams. Blakus gan pastāvu, jo tomēr, elektriska ierīce, nekad nevari būt drošs ko bērns sadomā darīt.

IMGP0896

Divi bērni draudzējas, kā ar trešo? Mazulim mūsu lielās slimošanas laikā bij ļoti sauss, bet aizlikts deguns. Tur Nosiboo nekādi nevarēja līdzēt, tomēr, kad pēc nedēļas sākās punķu plūdi, arī Alfrēdam bija tā iespēja iepazīties ar lācīti rūcīti.

Kā jau bēbis, pirmais dūciens/rūciens ar lielām izbīļa acīm. Kad sāku tīrīt, mazulis nedaudz pašķobijās, pavaikstījās tomēr iztika bez ielas raudāšanas, vien mazu brīdi iečīkstējās. Atminos ka ar rinomēru bij pabaisa raudāšana. Turklāt pati nespēju saprast vai nevelku gaisu par stripru. Tagad – čiks un ātri. Arī kaut kāds klišķis galvā, ka gaisa plūsma uz vājāko, kas zīdaiņiem paredzēts, ir labi un mazajam deguntelim nebūs par stipru. Galvenais, ka tik mazam bēbītim, ja deguns pilns, paēst ir ļoti grūti. Tagad, kad deguns ar puņķiem – pirms katras ēšanas ātri iztīru un aidā, varam bez bēdām izbaudīt maltīti.

IMGP0885

Tā kā lielais ziemas/ pavasara punķošanās laiks jau iet uz beigu pusi, domāju ka lācītim būs jādodās ziemas miegā, tomēr sapratu, ka ar mazu bēbi deguna tīrīšana laikam būs aktuāla arī vasarā. Alfrēdam sākas zobu laiks – siekalojas dikti un arī punķis ik pa laikam viesojas, tā nu apgāzās mans pašas arguments, ka Nosiboo tikai gada aukstajā sezonā būtu aktuāls.

Lāčuks ļoti piesaista Alfrēda acis, var pētīt un pat jaunajam draugam uzsmaidīt. Ar rokām Alfrēds vēl mantas netver, tad nu aiz ausīm lāčuku “paraustīt” neizdodas. Bet acis pēta kontrastējošo mantu un interesanti ir.

IMGP1046

Kopumā mans iespaids par Nosiboo ir ļoti labs. Apmierina produkta kvalitāte – pati ierīce ir gaumīga, lietošanā ērta, bērniem rūcošais lācis patīk un deguna tīrīšana vairs nešķiet biedējoša/ netīkama nodarbe. Lai gan šai mīlīgajai lietai ir viens mīnuss, kas kādam nemaz neliksies tik svarīgi, tomēr man, kā trīs bērnu mammai, ir būtiski.

No finanšu viedokļa diemžēl augstā cena atbaida un ceru, ka ar laiku tas varētu mainīties un Nosiboo kļūtu pieejamāks ģimenēm, kurām līdzekļi ir ierobežotāki. Vai es pirktu Nosiboo pilno komplektu? Tagad, pēc izmēģināšanas un redzot to cik labi tas mums strādā, jā. Bet skatoties uz bildīti internetā un blakus esošo cipariņu droši vien šaubītos krietni vairāk un varbūt izvēlētos lētāku alternatīvu. Tomēr, izpētot Kidsmed veikalu, pamanīju, ka ir arī lētākas alternatīvas viņu pašu veikala virtuālajos plauktos, ir manuālais atsūkšanas komplekts (kam nav jāpērk filtri un papildinājumi), kas ir par krietni zemāku cenu! Tātad – izvēles iespējas katram maciņam ir.

Paldies par sadarbību. Mums Nosiboo patīk!

Kidsmed blogam ir dāvājis iespēju tā sekotājiem iegādāties Nosiboo ar 10% atlaidi, ja izmantisiet akcijas kodu “BEZSAISTE” līdz  2018. gada 23. jūnijam! Nenokavē! 

---