Labprātīgi piespiedu kārtā

Labprātīgi piespiedu kārtā

03. Feb 2015, 13:38 Ilvija82 Ilvija82

Labdien!

Mūsu bērnu konsultācija atrodas 12 minūšu gājienā no mājām. Kad ārā spīd saulīte, tad tā neatrodas tālu, bet, kad ārā ziemas spelgonis - gana tālu. 

Nokļūt ar mazo līdz dakterītei nesagādā problēmas. Ejam kājām vienu reizi mēnesī. Tā kā ārpus mājas plosās gripa, tad 10.ajā datumā, šoreiz, nedosimies pie jaukās dakterītes, lai gan būsim 8 mēnešus veci. 

Problēmas sākas tad, kad nokļūstam līdz bērnu konsultācijai. Tajā iekļūt ir diezgan sarežģīti. Durvis, kāpnes, durvis. Ratus nav īsti kur atstāt. Vienreiz bija pat tāda situācija, ka tur, kur vienmēr novietoju ratus, kāds bija novietojis velosipēdu - arī velosipēdistiem nav ierīkota speciāla novietne viņu TRL. Mazliet dusmīga jau biju, bet nekā darīt. 

Speciālas telpas bērna pārģērbšanai un pabarošanai mūsu bērnu konsultācijā nav. Ir tikai vietiņa, kur mazo atģērbt, ja ārā ir ziema. Jāpiemin, ka tas ir tieši tur pat gaitenī, visi sēž un skatās, cik prasmīgi tu proti mazo atģērbt un saģērbt. Tas man dikti nepatīk. Par barošanu.....es nezinu, man nav bijusi nepieciešamība mazo dēlēnu barot tur, vienmēr paēdam mājās un tad dodamies. 

Ar dakterītes gaidīšanu mums vienmēr ir paveicies. Augstākais, cik esam gaidījuši - kādas 10 minūtes un tad Rainers bija pavisam maziņš un čučēja autosēdeklītī. Par pārsteigumu, pēdējā vizītē viens jauns vīrietis mūs palaida pa priekšu, es biju izbrīnījusies un pie sevis nodomāju, vai tad mūsdienās ir arī tādi laipni cilvēki, bet re, ka ir! 

No slimnīcas turamies pa gabalu, lai arī Rainerīša mīļā omīte strādā slimnīcas bērnu nodaļā. Neesam gulējuši slimnīcā un cerams, ka tur arī nenokļūsim.

Ar bērna ārstu esmu daļēji apmierināta. Man nepatīk, ka bez mana aicinājuma daktere pat mazajam klāt nepienāk, visu izdara divas māsiņas - viena potē, otra - runājas ar mazo. Es, protams, saprotu, ka ja, man, kā mammai nav nekādu sūdzību par veselību un citām lietām, mazais ir veselīgs, tad īsti tur nav ko taustīt, klausīt un raustīt. Bet ir reizes, kad gribas, lai viņa paklausās sirsniņu, vai vienkārši pienāk klāt un paskatās uz viņu, patausta kājiņas, galviņu, rociņas.....Visādi citādi viss ir kārtībā. 

Bildītes, ko pievienot nav, jo uz bērnu konsultāciju dodamies vienu reizi mēnesī labprātīgi piespiedu kārtā. :) Cerams, ka tā arī būs turpmāk. 

Jauku dienu vēlot,

Ilvija un Rainers :)