Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam,bet noteikt derēs daudz mazākiem bērniem.
Pagatavošana prasa ap 30 minūtēm.
Kā zināms,tad manna ir mazvērtīga,bet garšīga,tādēļ šī būs lieliska alternatīva mannas putrai.
Sastāvdaļas ap 5 porcijām:
Sastāvdaļas putrai:
50ml kukurūzas putraimi
ap 150ml ūdens
1 ābols
sauja saldētas zemenes
1/2 banāns
piparmētras lapiņas
1 olas baltums
Sastāvdaļas mērcei:
1 olas dzeltenums
1 tēj.k kukurūzas ciete
200ml piens
1 tēj.k vaniļas cukurs
1 ēd.k fruktoze
dekorēšanai mellenes un zemenes
Gatavojam putru:
Ābolu,nomizojam,sagriežam bez serdes gabaliņos.
Pielejam ūdeni un vāram uz mazas uguns zem vāka 5 minūtes.
Pievienojam zemenes,piaprmētras lapiņas un turpinam vārīt uz mazas uguns zem vāka vēl ap 3 minūtēm.
Viss izvārījies mīksts.
Sablenderējam kopā ar banānu.
Pievienojam kukurūzas putraimus,izmaisam.Pēc vajadzības pielejam ūdeni,tā lai putraimiem pietiekami šķidrums,lai izvārītos,lai necepas apakša klāt.
Vāram zem vāka ik pa laiciņam apmaisot 10 minūtes līdz putraimi uzbriest.
Lūk,gatavā biesputra.Jau gatava ēšanai,bet mēs turpināsim iecerēto.
Es biezputru liku citā traukā un tad karsējot ūdens peldē putoju.
Nedarīju tai pašā katliņā kur vārīju, lai nesaskrāpētu.
Bet,ja tas netraucē var putot tajā pašā traukā kur vārījās ,turot uz pavisam mazas uguns.
Nepārtraukti putojot pievienojam olas baltumu.
Putojam līdz biezputra palielinās apjomā trīs reizes un ir stingra,ka nekrīt ārā no trauka to apmetot riņķī.
Gaisīga,krēmīga......
Gatavojam mērci:
Olas dzeltenumam pievienojam vaniļu,fruktozi,kukurūzas cieti izmaisam.Pielejam siltu pusi no piena,izmaisam,tad lejam klāt atlikušo pienu.
Karsējam uz mazas uguns nepārtraukti maisot ap 7 minūtēm līdz mērce sabiezē un nav jūtama dzeltenuma piegarša.
Pasniedzam siltu putru ar siltu mērci,dekorējam ar ogām.
Burvīga garša......
Dēls paskatījās un teica,ka bērnu dārzā dod arī tādu puteni :) un viņam negaršojot.
Es tomēr uzstāju,lai nogaršo,jo šis putenis ir citāds ne klasiskā debesmanna.
Un,jā,dēls nogaršoja vienu karotīti,tad izgaršoja vēl vienu un atzina,ka tiešām garšīga putra.
Putra ir vieglas, gaisīgas garšas.Zemenes to bagātina ar svaigumu,banāns ar saldumu,ābols kopā ar olas baltumu rada gaisīgumu.
Mērcīte,kas ir viegli salda un maigi krēmīga lieliski papildina putru.
Odziņas ne vien labi izskatās šķīvī,bet arī papildina jau lielisko garšas buķeti.
Eksperiments izdevās...visiem ļoti garšoja.
noteikti pamēģināšu.mums jau sen ēdienkartē ir kukurūzas putraimi, jo tie šķiet gardi.
kārtējo reizi teikšu padies par recepti.