Kukurūzas deserta putra.

Kukurūzas deserta putra.

29. Jan 2014, 08:53 taschinka taschinka

Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam,bet noteikt derēs daudz mazākiem bērniem.

Pagatavošana prasa ap 30 minūtēm.

Kā zināms,tad manna ir mazvērtīga,bet garšīga,tādēļ šī būs lieliska alternatīva mannas putrai.

 

Sastāvdaļas ap 5 porcijām:

Sastāvdaļas putrai:

50ml kukurūzas putraimi

ap 150ml ūdens

1 ābols

sauja saldētas zemenes

1/2 banāns

piparmētras lapiņas

1 olas baltums


Sastāvdaļas mērcei:

1 olas dzeltenums

1 tēj.k kukurūzas ciete

200ml piens

1 tēj.k vaniļas cukurs

1 ēd.k fruktoze

dekorēšanai mellenes un zemenes

 

Gatavojam putru:

Ābolu,nomizojam,sagriežam bez serdes gabaliņos.

Pielejam ūdeni un vāram uz mazas uguns zem vāka 5 minūtes.

20140129083835-79418.jpg

 

Pievienojam zemenes,piaprmētras lapiņas un turpinam vārīt uz mazas uguns zem vāka vēl ap 3 minūtēm.

20140129083903-98546.jpg

 

Viss izvārījies mīksts.

20140129083918-64278.jpg

 

Sablenderējam kopā ar banānu.

20140129083949-75523.jpg

 

Pievienojam kukurūzas putraimus,izmaisam.Pēc vajadzības pielejam ūdeni,tā lai putraimiem pietiekami šķidrums,lai izvārītos,lai necepas apakša klāt.

Vāram zem vāka ik pa laiciņam apmaisot 10 minūtes līdz putraimi uzbriest.

20140129083934-41758.jpg

 

Lūk,gatavā biesputra.Jau gatava ēšanai,bet mēs turpināsim iecerēto.

20140129084025-19826.jpg

 

Es biezputru liku citā traukā un tad karsējot ūdens peldē  putoju.

Nedarīju tai pašā katliņā kur vārīju, lai nesaskrāpētu.


Bet,ja tas netraucē var putot tajā pašā traukā kur vārījās ,turot uz pavisam mazas uguns.


Nepārtraukti putojot pievienojam olas baltumu.

 

20140129084216-52069.jpg

 

Putojam līdz biezputra palielinās apjomā trīs reizes un ir stingra,ka nekrīt ārā no trauka to apmetot riņķī.

20140129084241-44814.jpg

 

Gaisīga,krēmīga......

20140129084303-97447.jpg

 

Gatavojam mērci:

Olas dzeltenumam pievienojam vaniļu,fruktozi,kukurūzas cieti izmaisam.Pielejam siltu pusi no piena,izmaisam,tad lejam klāt atlikušo pienu.

Karsējam uz mazas uguns nepārtraukti maisot ap 7 minūtēm līdz mērce sabiezē un nav jūtama dzeltenuma piegarša.

20140129084346-28708.jpg

 

Pasniedzam siltu putru ar siltu mērci,dekorējam ar ogām.

20140129084413-39455.jpg

 

Burvīga garša......

20140129084428-40683.jpg

 

Dēls paskatījās un teica,ka bērnu dārzā dod arī tādu puteni :) un viņam negaršojot.

Es tomēr uzstāju,lai nogaršo,jo šis putenis ir citāds ne klasiskā debesmanna.

Un,jā,dēls nogaršoja vienu karotīti,tad izgaršoja vēl vienu un atzina,ka tiešām garšīga putra.

 

20140129084445-17934.jpg

 

Putra ir vieglas, gaisīgas garšas.Zemenes  to bagātina ar svaigumu,banāns ar saldumu,ābols kopā ar olas baltumu rada gaisīgumu.

Mērcīte,kas ir viegli salda un maigi krēmīga lieliski papildina putru.

Odziņas ne vien labi izskatās šķīvī,bet arī papildina jau lielisko garšas buķeti.

Eksperiments izdevās...visiem ļoti garšoja.

20140129084716-42261.jpg

 

 

 

 

 

annijalise annijalise 29. Jan 2014, 20:24

noteikti pamēģināšu.mums jau sen ēdienkartē ir kukurūzas putraimi, jo tie šķiet gardi.
kārtējo reizi teikšu padies par recepti.