Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.
Pagatavošana prasa ap 20 minūtēm.
Sastāvdaļas:
1 daļa kartupeļi
2 daļas kukurūza,tā var būt svaiga,konservēta vai saldēta
nedaudz valrieksti
šķipsniņa sāls
paprikas pulveris
piens pēc vajadzības,cik biezu vai šķidru vēlamies
svaigs gurķis
vārīta,cepta vai kā manā gadījumā kūpinata zivs.Zivs pēc pašu izvēles,man sviesta zivs.
pāris tējkarotes krēmsiers,to arī pēc pašu velēšanās,jo garšas tiem ir dažādas. Ņēmu maigas garšas jogurta krēmsieru,jo zivs man kūpināta un ar izteiktu aromātu ,un garšu.Ja zivs ir vārīta,tad noteikt derēs kads no krēmsieriem ar piedevām,kā piemēram ar papriku
dekorēšanai lociņi,kukurūza un paprikas pulveris
Pagatavošana:
Kartupeļus nomizojam,sagriežam mazos gabaliņos.Jo mazāki,jo ātrāk vārās.Pielejam nedaudz ūdeni,tik,lai ir kur vārīties.Vāram līdz mīksti.
Pievienojam kukurūzu un turpinam vārīt līdz tā mīksta.
Gatavu sablenderējam.Pielejam pienu,pievienojam garšvielas un sasmalcinātus valriekstus.Sablenderējam līdz maigas konsistences biezenim.
Zivi,kas jau ir gatava ēšanai,piemēram iepriekšs apcepta vai izvārīta,vai kā manā gadījumā kūpināta sablenderējam kopā ar krēmsieru.
Gurķi sagriežam planās šķēlēs ar mizojamo nazi.Uz viena gala liekam zivs pastēti un sarullējam ruletītes.
Pasniedzam biezeni ar pildītajām ruletītēm.Dekorējam ar sasmalcinātiem lociniem,kukurūzu un paprikas pulveri.
Burvīga garšu kombinācija.Maiga kukurūza,svaigs gurķis un zivs,kas ir izteikta,bet neuzbāzīga.
Ļoti maigas,vieglas garšas,tai pat laikā sātīgas pusdienas.
Kukurūza dēlam garšo un it sevišķi ceptas kukurūzas vālītes,līdz ar to šī garša arī bija tīkama.Un arī zivis ēd,tā kā šī recepte derēja ne vien man.Noēda ar gardu muti līdz pēdējai karotītei.