KONKURSS: Laimē Hamanék ® produktu komplektu!

KONKURSS: Laimē Hamanék ® produktu komplektu!

09. Feb 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmais piebarojums ir mazuļa nākamais solis uz patstāvību, kas paver durvis uz plašo garšu pasauli. Iespējams, Tavs bērniņš pirmo nogaršoja ķirbi vai kabaci, bet varbūt tas bija kāds auglis?

Dalies savā pieredzē, tepat komentāros pastāstot:

  • Kas bija pirmais piebarojums, kuru nogaršoja Tava atvasīte?
  • Cik mēnešu vecumā tas bija?
  • Kāda bija bērna reakcija uz jaunajām garšām?

Atbildes gaidīsim līdz 15.februārim ieskaitot.

BALVU FONDS

Starp komentāru autoriem izlozēsim laimīgo, kas balvā iegūs

Hamanék ® produktu komplektu

20180201230357-76009.jpg

Komplektā ietilpst:

  • bumbieru banānu biezenis tūbiņā 120g, no 4 mēn.
  • ābolu, melleņu, zemeņu biezenis tūbiņā 120g., no 5 mēn.
  • persiku un banānu biezenis tūbiņā 120g, no 4 mēn.
  • HAPPY FRUIT Persiku-banānu biezenis 190g, no 4 mēn.
  • HAPPY FRUIT Bumbieru biezenis ar gabaliņiem 190g, no 8 mēn.
  • HAPPY FRUIT Bumbiera-smiltsērkšķu biezenis 190g, no 4 mēn.
  • HAPPY FRUIT Persiku-plūškoka ogu biezenis 190 g, no 4 mēn.
  • Mini cepumi no 6 mēn. (iepakojumā 4 paciņas pa 24g katra)
  • Vīnogu, ābolu, ķiršu sulas dzēriens 500 ml (PET), no 4 mēn.
  • Persiku, ābolu sulas dzēriens 500 ml (PET), no 6 mēn.

Hamanék ® - gardums katrā karotītē

Hamanék® ir bērnu uzturam paredzēti produkti, kurus ražo čehu uzņēmums Hamé, kas jau vairākus gadu desmitus piedāvā daudzveidīgus pārtikas produktus. Hamanék piedāvājumā ir augļu biezeņi (stikla vai tūbiņu iepakojumā), dārzeņu un gaļas biezeņi, sulu dzērieni un cepumi, lai ikviena māmiņa varētu izveidot savam mazulim ēdienkarti, kas būtu:

  • daudzveidīga;
  • pilnvērtīga
  • un ļoti garšīga.

Augļu biezeņi Happy Fruit un augļu deserti tūbiņās sastāv tikai no augļiem. Tas nozīmē, ka nav pievienots kristāliskais cukurs, un biezenim piemīt tādas pašas garšas īpašības kā pašiem augļiem. Turklāt biezeņi tūbiņās garšo ne tikai pašiem mazākajiem, bet arī viņu nedaudz vecākajiem brāļiem un māsām, jo tas ir ērti paņemams līdzi un veselīgs našķis.

madaram madaram 15. Feb 2018, 15:03

Ķirbis! No sešiem mēnešiem, jaunākajam - no pieciem ar pusi, jo bija milzu interese par ēšanu un neizmērojami liela ēstgriba.

iieeva iieeva 14. Feb 2018, 12:37

Piebarojumu sāku dot no 6 mēnešu vecuma. Pirmo devu kabaci. Bērniņam nedaudz apjukums, bet garšoja 😀

mmammamm mmammamm 13. Feb 2018, 16:31

❤️Kas bija pirmais piebarojums, kuru nogaršoja Tava atvasīte?
Lai slava ,lai slava ,lai slava tam,lai slava mūspašu ķirbītim! Tākā lauki mums nav sveši un radu gabali ciemos vienmēr atved ko pašu rokām izaudzētu, tieši pirmais piebarojums mūsu izcilajai Latvijas LielOGAI ķirbim ! Nedaudz pievēru acis uz peibarojuma daudzumu un mēģināju katru nedēļu dot citu dārzenīti, pārāk ātri sākām miksēt tos . Nevienu dienu to nenožēloju , jo tagad bērns 1.5 gadi , joprojām ēd dārzeņus gardu muti !
❤️Cik mēnešu vecumā tas bija?
Biju spītīga , centos visiem pierādīt ,ka varam pielietot bērna vadītu ēšanu , tomēr , mazais ēda tīko manu pieniņu un daktere vairākkārt atgādināja ,ka būtu vēlams bērniņu piebarot ! Atceros savas mammas teikto , negaidi nekādu patstāvīgu bērna sēdēšanu , viņš ir izsalcis ! Tad nu atradu kompromisu , nolēmu neaizstāt ēdienreizi ,mazais , 5m vecais čalītis pieēda pilnu punci mammas pieniņa un tad tika pie dārzenīšiem un auglīšiem 😀 no šī rituāla kaut kā īsti neaizdevās atradināties līdz pat 10 m vecumam ,bija mammas piens un tad patstāvīgais ēdiens .
❤️Kāda bija bērna reakcija uz jaunajām garšām?
Ēda gadu muti ! Vispriecīgāk jau pašai mammai! Yēē, viņam garšo ! Oho, grib vēl !
Nekad neradās nekādas alerģijas , garšoja viss ,kā jau kārtīgam vīrietim ,kārtīgi arī jāēd ! Tagad esam vēl lielāki kārumnieki ,jau jau otro mēnesi vairs neēdam mammas pupiņu 😀
Bildē mūsu pirmais biezenītis!

Saveejaa Saveejaa 10. Feb 2018, 21:23

Pirmo reizi izņemot mammas pienu pagaršojām 4,5mēn. Pirmo devu ķirbi, kas bij laukos mammai audzēts. Reakcija bij tāda-ēst gribēja, bet īsti nezināja kā. Puse pa muti laukā un tomēr kādu daļiņu savā puncī ar dabūja. Acis izbrīnītas, jo kaut kas jauns. Tā jau patika.

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 09. Feb 2018, 13:04

Pirmais piebarojums bija četros mēnešos. Pirmais piebarojums bija burkāns. Un tad jau arī liku klāt kartupelīti. Bērns bija sajūsmā. Vispār manam dēliņam nav bijušas problēmas ar ēdienu, jo ēd visu ko dod. Vienīgais, kas nav paticis, tas bija puķkāposts viens pats. Bet ja puķkāpostiņš ir ar citu dārzenīti, tad garšo labi.

09. Feb 2018, 08:11

Piebarojumu uzsāku dot 4 mēnešu vecumā un pirmais izvēlētais dārzenis bija burkāns. Kā nākamo dārzeni izvēlējos gaišo ķirbi, kuru devu gan vienu, gan kopā ar burkānu. Meitiņa tos labprāt ēda. Kaut kādā brīdī bija sākusies neliela alerģija, kas potenciāli bija no burkāna "pārdozēšanas" 😃 tāpēc, lai mazinātu alerģijas izpausmi, samazināju burkāna devu un palielināju ķirbja "devu"
Uzsākot dot piebarojumu radās daudz neskaidrību - kā noteikt pareizo piebarošanas daudzumu?Kad dot piebarojumu- pirms vai pēc krūtsbarošanas? u.c. Nepārprotami, ar laiku uz visiem jautājumiem atbildes bija "saņemtas", tomēr sākumā tas rada apjukumu..

danjux danjux 08. Feb 2018, 10:44

Vecākais dēls (šobrīd 5 gadi) pirmo piebarojumu nogaršoja 6 mēnešu vecumā, jaunākais (šobrīd 6 ar pus mēneši) pirmo piebarojumu pagaršoja 5 mēnešu vecumā. Abi man bija un jaunākais vēl joprojām ir krūts bērniņš, bet viņš ap 5 mēnešiem izrādīja ļoti lielu interesi par ēdienu, tāpēc mēģinājām ātrāk un izdevās ļoti labi!
Pirmais piebarojums, ko pagaršoja abi bērniņi bija kartupelis ar burkānu. Nekādas alerģijas nebija ne vienam, ne otram. Vēlāk jau pamazām sākām citus dārzeņus: ķirbi, puķkāpostu, brokoli, kabaci utt.
Reakcija abiem bērniem bija mazliet izbrīnīta, taču pozitīva un ar smaidu. Ārā no mutes nekas spļauts netika. Un visai darīšanai vēl pa vidu tētis ar fotoaparātu 😀 Kā jau pirmajā reizē - pagaršoja vien pāris karotītes - bet iesākums izdevās!

Co_ora Co_ora 07. Feb 2018, 23:41

Pirmā maltīte jeb pirmie kumosiņinl notika 6 mēnešu vecumā. Ievēroju principu dārzeņus dot pa vienam un nedaudz iesākumā! Ļoti gribēju sākt ar to, kas atrodams no vietējiem produktiem - biju sataupijusi ķirbi, ar to arī sākām! Tas bija aprīlis, tāpēc īpaša izvēle sezonālos produktos nebija! Pirku arī burciņu biezenīšus vai smūtijus! 😀

lauruxs87 lauruxs87 06. Feb 2018, 12:31

Dēls ( šobrīd 4g 8 m) pirmo reizi nogaršoja mammas gatavotu burkānu biezenīti 4,5 mēnešu vecumā. Tobrīd gribēju lai dēls ātrāk visu ko nogaršo , jo ar svaru viss bija kārtībā. Dēla reakcija bija nepārprotama, ei mamm ko tu tur man dod, tas nav ok, un viss tika izpļauts ārā. Sākumā devu tik nedaudz un katru reizi palielināju devu un pēc pāris dienām liku klāt ķirbi., pēctam puķkāpostu un tikai pēdējo kartupeļi.
Meitiņu (šobrīd 1g 6 m) piebarot nesteidzos, lai gan svara pieaugums nebija labs. Pirmo reizi piebarot sāku 5.5 mēnešu vecumā. Pirmo reizi meitiņa pagaršoja manis vārītu ķirbja biezenīti, tālāk liku klāt puķkāpostu un pēctam kabaci, pēdējo kartupeli. Un tā kā meitiņai bija problēma ar svaru tad ātri sāku arī dot biezputru. Reakcija uz pirmo ķirbja biezeņi karoti bija apmēram tāda pati kā dēlam. Taču viņa nevis izspļāva ārā bet apēda.

05. Feb 2018, 12:46

Piebarošanu sākām 5,5 mēnešos, pamazām aizstājot vienu ēdienreizi- pusdienas. Pēc ārsta ieteikumiem un lasītā, sākām ar zaļajiem dārzeņiem. Sāku piebarot gluži kā pēc grāmatas- pa karotītei, katru dienu liekot pa karotītei klāt (+piens, pēc dārzeņiem, protams) Pilnu ēdienreizi aizstājām 3 nedēļās (21 karotīti, 200g). Sākām ar kabaci, kas bija mammai pagrabā saglabājies. Tad likām klāt brokoli, puķkāpostu. Nogaršojām arī pasternaku, saldo kartupeli, avokado, burkānu un kartupeli. Kombinācijas vizdažādākās. Marko man nekad nav bijis izvēlīgs attiecībā uz ēšanu, visu ēd labprāt. Tikai tagad uz 1g 3m. esmu pamanījusi pāris produktus, kuri neiet pie sirds, piemeram, svaiga paprika vai vārīta biete

05. Feb 2018, 12:11

abi bērni ap 5-6mēnešu vecumu nogaršoja - ķirbīti ! pašu gatavots.. sejas izteiksmes interesantas, bet interese ņēma virsroku un no biezenīša neatteicās..

manderina manderina 05. Feb 2018, 11:10

Pirmo reizi devu savam dēliņam uz 5mēneši pagaršot ķirbīti. Viņas nebija sajūsmā, tāpēc atliku to uz menesi. Un tad 6mēnešos ķirbīti ēda jau ar prieku. Un kāri. Saldos biezenīšus sāku dot tikai no 7 mēnešu vecuma, par ko viņš bija sajūsmā ēda ar lielu aizrautību banāniņu un bumbieriti. Tā viņam garšoja viss izņemot brokoļus. 😀

mincenee mincenee 05. Feb 2018, 10:54

Pirmo ap 5 mēnešiem pagaršoja ābolu, iecirstdama savus mazos zobiņus tēta ābolā. Kopš tā laika tētim regulāri bija jāļauj ābolīti pagaršot. Bet īstu piebarošabnu sākām pēc 6 mēnešu vecuma ar kabacīti. Ar lielu interesi ēda gan to, gan arī citus dārzenīšus.

zane_zanīte zane_zanīte 05. Feb 2018, 10:19

Mana mazā čiepa 6 mēnešos pirmo reizi pagaršoja kabaci. Likās, ka nekas garšīgāks par to nav ēsts. Vismaz sejas izteiksme bija prieka un laimes pilna 😃