KONKURSS ar gardu balvu mazulim un tev: PIEDALIES!

KONKURSS ar gardu balvu mazulim un tev: PIEDALIES!

17. Feb 2017, 17:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu ikdienā bez šmucēm neiztikt! Tiklīdz mazuļi sāk paaugties un viņu uzturā ienāk piebarojums, parādās arī pirmie traipi apģērbā, pirmās izgāztās ēdiena bļodiņas, pirmo reizi rociņas un seja nošmulēta ar gardo, mammas gatavoto biezenīti, un tā vēl ilgi varētu turpināt. Katrai no mums, pavisam noteikti, ir kāds humoristisks atgadījums atmiņā, saistībā ar brīžiem, kuros mazulis iepazinis plašo biezenīšu pasauli.

Piedalies konkursā!

  • pastāsti vismaz par vienu smieklīgu atgadījumu saistībā ar biezenīša ēšanu jūsmājās
  • dalies interesantākajā, savdabīgākajā biezenīša receptē, kas jūsmājās atzīta par labu un gardu esam

Balva

Kabrita biezeņu komplekts mazulim

Augļu biezeņi ar saldo krējumu no kazas piena ir gards un noderīgs deserts, ko mammas var izmantot ēdienkartes papildināšanai arī pašiem kaprīzākajiem mazuļiem. Kabrita® deserti ražoti, izmantojot tikai kvalitatīvas izejvielas – augļus un saldo krējumu no kazas piena. Biezeņiem nav papildus pievienots kristāliskais cukurs. Bērniem no 6 mēnešu vecuma.

Pieejami trīs veidi:

20161109221839-76746.jpg
  • Kabrita® ābolu un banānu biezenis ar cepumiem un saldo krējumu no kazas piena (bērniem no 8 mēnešu vecuma)
20161109221832-58826.jpg
  • Kabrita®  ābolu un meža ogu biezenis ar saldo krējumu no kazas piena (bērniem no 6 mēnešu vecuma)
20161109221800-18502.jpg

Kabrita®  mango un ābolu biezenis ar saldo krējumu no kazas piena (bērniem no 6 mēnešu vecuma)

Dallmayr kafija - mammai

NUK Traipu tīrīšanas līdzeklis

20150416150028-53164.jpg
 
•Dermatoloģiski pārbaudīts: saudzīgs pret bērna ādu 
•Iedarbīga mazgājošā formula ar dabīgiem enzīmiem
•Pastiprina NUK Veļas mazgāšanas līdzekļa iedarbību
•Īpaši piemērots raksturīgākajiem “bērnu radītajiem traipiem” (pienam, sulai, biezeņiem)
•Bērnu preču ekspertu izstrādāts, piemērots izmantošanai mājsaimniecībās
Spēcīgais NUK Traipu tīrīšanas līdzeklis darbojas bez agresīviām ķīmiskām vielām. Kopā ar’NUK Veļas mazgāšanas līdzekli ir izcils palīdz bērnu radīto traipu novēršanai

Piedalies konkursā tepat, komentāru joslā!

Balvas ieguvēju izlozēsim un paziņosim 20.februārī!

Māmiņu Klubs

kas_tas_tads kas_tas_tads 16. Feb 2017, 13:59

Sākšu ar recepti: Parasti biezeņus vāru no tā, kas mājās ir, pārsvarā pašu laukos audzēts. Mazajam īpaši garšo, ja klāt ir kāds ābols vai bumbieris. Tad nu kādu dienu tapa neparasts, bet garšīgs biezenis: riekstu ķirbis+bumbieris. Kā mēdzam mājās teikt: mazais apēdīs jebko, kam tik klāt ir bumbieris.
Tā vispār biezeņus vienmēr vāru pati. Abi bērni būs izauguši bez burciņēdiena. Mazais tikai vienu reizi dabūja veikala mantu pagaršot, jo to viņam uzdāvināja Ziemassvētkos. Pirktajam biezenim būtu jābūt bez pievienota cukura un visādi citādi jāiztur mammas kritiskais novērtējums. Bet vēl viens iemesls - nav īsti pēc tiem vajadzības. Dzīvojot mājās, nav jau grūti katru dienu uztaisīt svaigu biezenīti. Bet ja sanāk aktīvāka diena ārpus mājas, arī laicīgi visu saplānojot, biezeni var uzvārīt mājās, bet ciemos ar siltu ūdentiņu uzsildīt.
Par kādu atgadījumu: mazajam regulāri biezenim klāt ir ķirbis, tad nu lielā māsa (2.5 gadi) iemācījusies, ka brālis ēd "ķirbīti", pati arī ir nogaršojusi, bet īsti nebija viņas gaumē. Kādu dienu uzvāru pašiem ķirbja krēmzupu. Meitai garšo. Pārrunājām, kas tur iekšā: burkāniņš, kartupelītis, ... ķirbītis. Meita: Nu nē! Tad nu vienojamies, ka zupā ķirbja "nav" un viņa to var droši ēst.

lauruxs87 lauruxs87 14. Feb 2017, 19:35

Sataisīju mazajai biezenīti ābolu,bumbieri un ķirbi. Eju pēc meitas pakaļ,atnāku uz virtuvi un skatos ka dēls jau ēd māsas biezeni. Es saku :Tas bija priekš māsiņas. Dēls ar izbrīnītu skatienu saka: ja ,māsiņai. Es tikai pagaršoju. Tad ietur pauzi un saka :Es iedošu. ☺ Un mēģināja māsai dot biezeni. Bet tā pats labprāt būtu ēdis. Tad nu sataisīju un viņam.
Gardākais biezenis ko ēd gan meitiņa gan dēls ir ābolu,banānu un ķirbju biezenis.
Man jau ir gatavs ābolu biezenis savārīts.
Bet ja nav tad ņem 1 ābolu un nelielu gabalu ķirbi. Abus notīra un sadala gabaliņos un satiksmes nelielu ūdens daudzumā līdz mīksti. Sablenderē vai izberž caur sietu. Atdzesē .Vienu nelielu vai pusi banāna saspaida līdz izveidojas vienmērīga masa. Samaisa ar ābolu un ķirbi un gatavs.Lai garšo. 👍