Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.
Pagatavošana prasa ap 30-40 minūtēm.
Sastāvdaļas biezenim:
2 daļas riekstu ķirbis
1 daļa skābi āboli
1/2 daļa sarkanā paprika
nedaudz sāls
laima sula pēc garšas
mandeles
Sastāvdaļas galetēm:
180 ml piens
1,5 glāzes auzu pārslas (rudzu,miežu,kviešu,pilngraudu pārslas)
35 g sviests
1/2 tēj.k sāls
1 tēj.k cukurs
pipari un dažādas garšvielas pēc vēlēšanās,man ir ķimnenes un provansas garšviela
50g siers
milti apkaisīšanai pie rullēšanas
1/4 tēj.k soda
Gatavojam galetes:
Katliņā izkausējam sviestu,pielejam pienu,pievienojam sāli,cukuru uzsildam līdz brīdim,ka sāk burbuļot.
Bļodā ieberam pārslas.Karstu piena maisījumu lejam pārslās un izmaisam.Pievienojam garšvielas.Atstājam līdz atdziest viegli silts.
Sieru sarīvējam uz smalkās rīves,pievienojam atdzisušām pārslām.Izmaisam.
Beram klāt sodu un mīcam mīklu.
Mīklu rullējam uz cepamā papīra,šādi to viegli rullēt,jo ta nelīp pie virsmas.Nedaudz virsū uzberam miltus,lai nelip pie ruļļa.
Izrullējam cik plānu biezu vēlamies.
Ar glāzi izspiedu aplīšus.
Cepam ap 180 grādiem ap 15 minūtēm,līdz galetēm viegli brūnas maliņas.
Lūk,gatavās galetes.
Šādas galetes var pagatavot bez piena un sviesta,tiem kam uz šiem produktiem ir alerģija.
Piena vietā lejam ūdeni,bet sviesta vietā eļļu.
Siers ir kā piedeva,bez tā var arī iztikt.
P.S. Varu pačukstēt kā šādus biezeņus var pasniegt bērniem kā mans dēls,kuram ļoti garšo spageti.Tātad spageti ar dārzeņu biezeni mērces vietā un aiziet uz urrā 😃