Ķirbja biezenis ar mandeļu aromātu...

Ķirbja biezenis ar mandeļu aromātu...

10. Feb 2014, 17:09 taschinka taschinka

Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.

Pagatavošana prasa ap 30-40 minūtēm.

 

Sastāvdaļas biezenim:

2 daļas riekstu ķirbis

1 daļa skābi āboli

1/2 daļa sarkanā paprika

nedaudz sāls

laima sula pēc garšas

mandeles

 

Sastāvdaļas galetēm:

180 ml piens

1,5  glāzes auzu pārslas (rudzu,miežu,kviešu,pilngraudu pārslas)

35 g sviests

1/2  tēj.k sāls

1 tēj.k cukurs

pipari un dažādas garšvielas pēc vēlēšanās,man ir ķimnenes un provansas garšviela

50g siers

milti apkaisīšanai pie rullēšanas

1/4 tēj.k soda


Gatavojam galetes:


Katliņā izkausējam sviestu,pielejam pienu,pievienojam sāli,cukuru uzsildam līdz brīdim,ka sāk burbuļot.

Bļodā ieberam pārslas.Karstu piena maisījumu lejam pārslās un izmaisam.Pievienojam garšvielas.Atstājam līdz atdziest viegli silts.

Sieru sarīvējam uz smalkās rīves,pievienojam atdzisušām pārslām.Izmaisam.

Beram klāt sodu un  mīcam mīklu.

20140210165250-32547.jpg



Mīklu rullējam uz cepamā papīra,šādi to viegli rullēt,jo ta nelīp pie virsmas.Nedaudz virsū uzberam miltus,lai nelip pie ruļļa.

Izrullējam cik plānu biezu vēlamies.

Ar glāzi izspiedu aplīšus.

Katru aplīti ar gaļas āmuriņa rupjo pusi sadurstam.
 
20140210165342-31868.jpg
 
Liekam uz cepamās plāts kur ieklats cepamais papīrs.

Cepam ap 180 grādiem ap 15 minūtēm,līdz galetēm viegli brūnas maliņas.

Lūk,gatavās galetes.
20140210165418-75999.jpg



Šādas galetes var pagatavot bez piena un sviesta,tiem kam uz šiem produktiem ir alerģija.

Piena vietā lejam ūdeni,bet sviesta vietā eļļu.

Siers ir kā piedeva,bez tā var arī iztikt.

20140210165449-15425.jpg

Kamēr cepās galetes,vārījās arī biezenis.

Ķirbi sagriežam mazos gabaliņos.Tieši tā pat ābolu un papriku.Liekam katliņā,pielejam pavisam nedaudz ūdeni,tā lai dibens nav sauss.Vāram uz mazas uguns zem vāka līdz viss šķīst ārā.
20140210165630-32262.jpg

Gatavu sablenderējam.
20140210165647-51738.jpg


Un tikai gatavu nogaršoju,lai izlemtu kādas piedevas,garšvielas šeit būs nepieciešamas.Sāls pavisam nedaudz,lai biezens nav sāļš,bet viegli slāpē saldo garšu.Laima sula pēc garšas,tā lai tā ir jūtama,bet ne uzbāzīga.

20140210165815-30640.jpg


Mandeles aplejam ar karstu ūdeni un ļaujam 5 minūtes pastāvēt.tad nomizojam,ļoti viegli mizojas.Apgrauzdējam un samaļam miltos,sablenderējam  kopā ar biezeni.

Mandeles ir galvenā garšviela,garšas pastiprinātajs,lai neprasītos sāli biezenim,kas no dabas ir saldens.

20140210165930-24768.jpg


Pasniedzam biezeni ar mandeļu skaidiņām,kas lieliski izceļ skaisto krāsu un garšas ziņā mandeles nav par daudz arī,ja daudz.

Biezenis ir ļoti maigs,tādēļ šķita,ka lieliska piedeva būs kraukšķīgas  pārslu galetes.

20140210170237-13468.jpg


Tā kā biezenis nav izteikti sāļš,drīzāk neitrālas garšas,ko papildina mandeļu aromats,tad dēls sadūšojās un nedaudz noēda.Teica,ka ēdams,bet ne tā,ka vēlētos papildporciju.

20140210170328-58444.jpg


Es jau varu teikt,ka lielsika garšas kombinācija.

20140210170646-87262.jpg



taschinka taschinka 10. Feb 2014, 18:26

P.S. Varu pačukstēt kā šādus biezeņus var pasniegt bērniem kā mans dēls,kuram ļoti garšo spageti.Tātad spageti ar dārzeņu biezeni mērces vietā un aiziet uz urrā 😃