Kas un kā notiek mūsu mājā

Kas un kā notiek mūsu mājā

27. May 2013, 09:35 nosiguldas nosiguldas

Saviem lielajiem mazuļiem drēbītes un autiņus berzu ar rokām un izmantoju visparastākās veļas ziepes. Kāds bija plus. Ja ļoti karstā ūdenī ieber uz rupjās rīves sarīvētas veļas ziepes, tās ļoti labi izņem daudzus pleķus. Un protams nedrīkst aizmirst vecmāmiņu gudrības, ka vilnas zeķītes mazgā tikai ar veļas ziepēm, lai tās būtu mīkstākas. Bērnu drēbītes žāvēju uz atsevišķa žāvētāja, kas bija domāts tikai mazuļa drēbītēm.

Kad gaidīju Katrīni, vispirms iepazinos ar visu piedāvājumu klāstu, gan pulverus, gan ziepes un tā kā noteikti zinu, ka liela daļa alerģiju ir mūsu pašu neuzmanības rezultāts, izlēmu pieradināt mazuli pie pulveriem pamazām. Mani pārsteidza kāds labs atradums, veļas ziepes bērniem, ar tām arī sāku, visas drēbītes pārmazgāju, liku divreiz skaloties un protams viss tika kārtīgi gludināts. Pirmos trīs mēnešus nemainīgi izmantoju šo pašu veidu.

 Tad mūsu mājā ienāca bērnu pulveris, te nu gan es vairs nešķiroju, izmantoju to, kam bija atlaides, vēlāk ļoti labu pulveri bērnu drēbītēm man veda no Polijas. Ja pavisam godīgi , izmantoju patiesi dažādus un varu teikt, ka visi viņi mazgā gandrīz vienādi, neatradu nevienu, kas izmazgātu ēdiena pleķus. Tapēc pļeķīšiem turpināju izmantot veļas ziepes un veļas vārīšanu veļas ziepju ūdenī.  Kad Katrīne paaugās pēc gadiņa, lēnām pārgāju uz pieaugušo pulveri, izmantojot divkāršu skalošanu.

Mēs visas zinam, ka tāpat kā ēdienā, tāpat sadzīves ķīmijā ir dažādas vielas, kas var radīt alerģiju, mēs no tā nevaram izvairīties, bet sadzīvot varam. Kādā grāmatā lasīju, ka ja mušmiri pa mazam gabaliņam ēd katru dienu, pie tās pierod un tā nenodara nekādu ļaunumu veselībai. Tā pat ir ar mums, pie visa ir jāpieradina lēnām un pa drusciņai. Bērniņš ir jāvēro un ļoti jāuzmana, pirmajā dzīves gadā īpaša uzmanība ir jāvelta katram pleķītim uz ādas un katrai pumpiņai.

Mazais cilvēciņš ir atnācis izzināt šo pasauli un ir kā balta lapa, mēs esam tās, kas palīdz viņam iepazīt šo reizēm ne visai draudzīgo pasauli.