Kas ir tume? Sātīgs enerģijas avots Jūsu mazulim!

Kas ir tume? Sātīgs enerģijas avots Jūsu mazulim!

07. Mar 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Augošam mazulim ir nepieciešama sātīga pārtika, kura sniedz enerģiju apkārtējās pasaules izzināšanai. Tieši laikā būs tume. Tume – tā ir tradicionāla skandināvu barojoša piena putriņa ar silta piena un graudu aromātu, kas rada mājīgumagaisotni jebkurā gadalaikā. "Modini savu kuņģi maigi" - smaidot saka paši zviedri par tumi.

Kas ir tumes? Kā lietot tumes? Lasiet informatīvā rakstā, jo Semper rūpējās par bērna attīstību un kvalitatīvu pilnvertīgu maltīti.

Semper Tumes

  • Nesatur kristālisko cukuru un sāli.
  • Nav nepieciešamības vārīt, var tikai atšķaidīt ar ūdeni.
  • Nesatur ģenētiski modificētas sastāvdaļas.
  • Nesatur mākslīgos konservantus, krāsvielas un aromatizētājus.
  • Stimulējoši iedarbojas uz bērna organismu.

Tume – tas ir jau otrais pamatēdiens bērna ēdienkartē. Tiesa, gadījumos, kad bērns nepietiekami labi pieņemas svarā, vai arī viņam ir nosliece uz caureju, ārsts var ieteikt sākt papildēdināšanu tieši ar tumi.

20170223151506-82091.jpg

Sākt lietot tumi vislabāk ir samērīgi un bez steigas . Pirms rīta barošanas (nav svarīgi – ar mātes pienu vai ar piena maisījumu) iedodiet mazulim 30-50 ml tumes un tad, dienas gaitā, novērojiet bērna reakciju. Ja viss ir kārtībā, nākamajā dienā palieliniet porciju pakāpeniski. Līdz ceturtajai - piektajai dienai devai būtu jāsasniedz pilnu normu (150 – 200 ml).

20170223151542-64732.jpg

Vispirms piedāvājiet bērniņam tumi no graudaugiem, kas nesatur glutēnu. Visas pārējās tumes būtu vēlams dot 6 mēnešus veciem bērniem. Izvēloties tumi, pievērsiet uzmanību graudaugu saturā esošajam augu šķiedru daudzumam. Ja bērnam ir raksturīgi aizcietējumi, viņam ir nepieciešams pastiprināti lietot barības šķiedras. Izmantojot piena tumes kā vienu no pamatēdieniem papildēdināšanā, bērna augošais un attīstībā esošais organisms tiek apgādāts ar papildus olbaltumvielu, enerģijas, minerālsāļu un vitamīnu daudzumu.

20170223151630-78713.jpg

Tume – tā ir neatņemama bērna ēdienkartes sastāvdaļa, tādēļ tā ir bagātināta arī ar dzelzi, vitamīniem un mikroelementiem. Ļoti veselīgi ir dot tumi no rīta un vakarā - brokastīs un vakariņās. To var dot no pudelītes, tasītes vai bļodiņas. Izvēlieties to, kas vislabāk der jūsu bērniņam.

Pirmā dzīves gada laikā mazulis trīskāršo savu svaru, tāpēc ir svarīgi, lai viņš saņemtu pietiekamu enerģijas daudzumu. Lai to nodrošinātu, katram vecumam ir piemeklēta sava tume ar noteiktu sastāvu, kurā ietilpst visas bērnam vajadzīgās barības vielas.

Māmiņu Klubs

20160727142042-98782.jpg

www.semper.lv

Facebook: @semperLV