Kādu iespaidu uz jūsu mazuli atstāj lietainās dienas?

Kādu iespaidu uz jūsu mazuli atstāj lietainās dienas?

30. Jun 2017, 08:52 FejuFeja FejuFeja

Tā vien šķiet, ka šogad vasara ir izdomājusi paņemt atvaļinājumu. Vai arī pieteikt streiku?

Kad lietainās dienas seko viena otrai, esmu piefiksējusi, ka mana 7 mēnešus vecā meitiņa kļūst daudz nīgrāka un niķīgāka. Protams, kā jau vienmēr, visus niķus var norakstīt uz zobiņu nākšanu, taču mammas sajūtas saka, ko zobiņi nav pie vainas.

Dienas tagad kļuvšas grūtākas, jo brīvlaiks bērnudārzā sācies arī dēlam. Tas nozīmē, ka nepārtraukti jāpadomā, kā izklaidēt abus bērnus. Protams, mērķis nav pārvērsties par klaunu, kurš to vien dara, kā izklaidē bērnus, taču padarīt viņu dienu interesantāku gan ir mana kā mammas misija.

Izlasījuši Māmiņu Klubā citu mammu ieteikumus par jauno rotaļu laukumu, bijām to šodien nolēmuši apmeklēt, taču laiks aiz loga rāda, ka plāni būs jāmaina. Lietus dēļ vakar izpalika arī ierastā garā ratu pastaiga, rādās, ka tā izpaliks arī šodien. Tāpēc jūtos kā sprostā ieslodzīts kāmītis, kurš alkst brīvību!!! Lietus, mitējies, mēs gribam laukā! Patiesībā, lietus man nekad nav bijis šķērslis pastaigām, taču, ja pie rokas soļo arī četrgadnieks, pasākums var izvērsties ne tik patīkams.

Vakar un šodien, pastaigu pajukšanas dēļ, pamainījies meitiņas diena plāns. Un katra mazākā izmaiņa dienas ritējumā mazo meitēnu dara nervozu. Puņķi un asaras pa gaisu, slikts noskaņojums, kā rezultātā mani mammas nervi ir uzvilkti kā vijoles stīgas. Taču cenšos savaldīties, mierinot sevi, ka gan jau arī mūsu pusē uzspīdēs saulīte un viss atkal atgriezīsies vecajās sliedēs.

Tikmēr ar dēlēnu izklaidējamies lietus laikā šādi:

  • zīmējam un krāsojam;
  • ceļam sapņu pilis no rotaļu klučiem;
  • izdzīvojam Lotes piedzīvojumus, lasot grāmatiņu par suņu meiteni;
  • skatāmies multenītes;
  • pārkārtojam mājās esošo skapju plauktus;
  • ieviešam kārtību rotaļu plauktos, sašķirojot mantiņas, ar kurām dēls vairs nespēlēsies, lai tās atdotu labdarībai.

Kā paiet jūsu lietainās diens?

ziemelbriedis ziemelbriedis 01. Jul 2017, 15:09

mani iedvesmo pēc lietus perodi un bērni ar gaida, nogaž lietus plani saģerbjamies, kājās krokši un dodamies iekarot sētas peļķes, ja āra auksts tad 10 min = un mājās silta tēja un vanna, ja saulains tad ilgaks brienamais proces un lēkāšana (parasti jaunieši, pēc tam kā bijuši dušā)

Brīve Brīve 30. Jun 2017, 14:59

Es arī nojūgtos 4sienās. Ejam ārā tā pat, bērni jau ir sajūsmā, mamma tik nemīl šādu laiku,bet kuru tas intresē☺

mamma88 mamma88 30. Jun 2017, 12:32

Man apnika istabā tupēšana. Aizgājām vakar pa lietu(smidzināja) uz rotaļu laukumu. Tā nu izšupojāmies slapjās šūpolēs, pa peļķi pabradājām, un kādu laiciņu bija miers.

mamma27 mamma27 30. Jun 2017, 09:05

Esmu darbā,bet mazais ar vecmāmiņu pa māju. Traki,ka nevar iziet laukā ,jo dikti gribas. Ķer momentus un kaut uz mirkli iziet pastaigā. Mums vēl ir liels baloks, tad saģērbju un ļauju tur padzīvoties. Vismaz svaigs gaiss.