KAD un KĀ iepazīstināt mazulīti ar ūdens priekiem?

KAD un KĀ iepazīstināt mazulīti ar ūdens priekiem?

05. Jul 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai ūdens bērnam būtu nevis bieds, bet iedvesmas un prieka avots, vecākiem vērts paturēt prātā pāris padomus.

Sāc pašu mājās vannā. Vanna ir ērts veids, kā iepazīstināt mazulīti ar ūdeni. Patiesībā, tā jau sākas brīdī, kad bēbītis pirmo reizi tiek vannots. Lai pierastu pie ūdens, lēnām lej ūdeni pāri mazuļa galvai, lai ūdens pakāpeniski līst arī pāri sejiņai.

Atrodi īsto laiku. Jūs varat sākt iepazīstināt mazulīti ar ūdeni tad, kad paši esat gatavi un sadzijusi nabiņa. Jo agrāk sāksi iepazīstināšanu ar ūdeni, jo ērtāk bēbītis jutīsies baseinā un citās ūdenstilpnēs. Ja ir šaubas par īsto laiku, vienmēr vari palūgt padomu arī pediatram vai ģimenes ārstam.

Pārbaudi temperatūru. Mazuļiem nav iespējas regulēt savu ķermeņa temperatūru, jo nav noregulējusies termoregulācija. Ja ūdens baseinā ir vēsāks nekā ierasts, vēro mazuļa lūpas, pirkstiņus un līdz ko pamani vēsuma pazīmes, ņem ārā no baseina vai ūdens.

Esi kopā ar mazulīti. Bērns jutīsies ērtāk, ja baseinā vai citā ūdenstilpnē būsi kopā ar bērnu, turot viņu ūdenī. Šis tāpat būs drošākais veids, kā izbaudīt ūdenspeldes un nostiprināt saikni starp jums.

Saki nē peldēšanas palīglīdzekļiem. Piepūšamie riņķi vai citi aksesuāri rada maldīgu drošības priekštatu, jo liela daļa nemaz nav sertificēti. Plus šie palīglīdzekļi mazulīti notur vertikālā pozīcijā,tomēr peldēšanai labākā pozīcija ir horizontāla.

Ieņem stabilu pozu.Kad ar mazulīti esi ūdeni, parūpējies, ka esi stabilā pozā, lai būtu ērti gan Tev, gan mazulītim. Lai kādā pozīcijā neatrastos, visu laiku pārliecinies, lai mazulītis uz ķermeņa sajūt ūdeni. 

Padari šo laiku jautru. Vannošanai vai peldēšanai jābūt piepildītām ar pozitīvām emocijām- droši dziedi dziesmiņas, rotaļājies, smaidi, jo īpaši, ja mazulītim šīs ir pirmās reizes ūdenī un viņš izskatās nobijies! Redzot Tavu smaidošo seju, mazulis priecāsies un jutīsies drošībā.

Māmiņu Klubs