Kad jādodas pie dakteriem

Kad jādodas pie dakteriem

06. Feb 2015, 15:20 lauruxs87 lauruxs87

Jau no pirmajām dienām bērniņam ir jātiek uraudzītam daktera klātbūtnē. Tā kā mana ģimenes ārste pieņem arī bērniņus un atradās pietiekami tuvu mūsu dzīvesvietai tad izvēlējos palikt pie šīs pašas dakteres. Mūsu daktere ir Iveta Ceriņa kura pieņem Veselības centrā 4 Kr. Barona ielā. 

Kad dzīvojām centrā tad gājām līdz poliknīnikai ar kājām. Tas aizņēma vien 10 minūtes, bet tā kā šobrīd esam pārvākušies tad nu lai tiktu pie dakteres ir jābrauc vai nu ar sabiedrisko vai ar auto. Sabiedriskais transports uz šo pusi brauc visāds, gan trambajs, gan autobuss, gan trolejbuss. Ar to mums problēmu nav, jo no pieturas mums tālu nav jājiet. Bet ja brauc ar auto, tad jāliek ir maksas stāvvietā un diemžēl ne vienmēr ir brīvas vietas, bet parasti ātri esmu tikusi pie tādas. 
Kad braucu ar ratiem ne reizi nav bijušas problēmas tikt iekšā. Uznrauktuve pietiekami lēzena un vienmēr cik esmu bijusi , notīrīta. Šei redzama kā izskatās uzbrauktuve mūsu poliknīnikā.

20150206142226-15043.jpg 

Kā vienīgo mīnusu tikšanai iekšā varu pieminēt divas durvis. Taču vienmēr atrodas kāds kas palīdz tikt iekšā. 

Mūsu dakteres kabinets sākumā bija 1 stāvā, tad nebija nekādu problēmu tikt, bet tagad ir otrā stāvā. Arī šeit nekādas problēmas mums tikt nesagādāja, jo lifts ir pietiekami plats un ar ratiem tikt var. Parasti ratus atstāju pie kabineta durvīm , bet ir bijis kad māsiņa ir piedāvājusi iestumt ratus kabinetā.
Lai pārģērbu mazuli, esmu redzējusi pārtināmās virsmas un pirmajā stāvā pat ir aiz aizslietņa. Tur pat ir krēsls, lai var pabarot mazo, ja tas ir nepieciešams. Bet nav īpaši ērti, tas ir tāds mīnuss, bet patīkami, ka ir par to padomāts.

Kad ar mazo gaidam rindā tad parasti cenšos izklaidēt ar kādu rotaļlietu kas ir paņemta līdzi. Bet pie mūsu dakteres nav nācies ilgi gaidīt, arī ja esam bez pieraksta viņa mazos bērnus ņem pa priekšu. Visā visumā ar mūsu ģimenenes ārstu esam apmierināti, jo vienmēr viņa ir sazanāma un vienmēr uzklausa. Ir uzmanīga pret mazo un kārtīgi visu izpēta, tāpēc kaut dzīvojam citā rajonā dakteri mainīt nevēlos.

Vēl kā poliknīniku un vis draudzīkāko gribu atzīmēt Šarlotes poliknīniku, kas šobrīd ir jaunās telpās.

20150206143814-60925.jpg

Bet pirms tam gan viņi bija Brīvības ielā, kur nebija īpaši, ērtas telpas, bet pluss ka bija padomātas, par ratu novietošanu . 

20150206143949-79720.jpg

Ja runājam par jaunajām telpām, tad vauru teikt visu to labāko. Ir ratiņu novietne un pat var pieslēgt ratiņus , lai tie "neaizbrauc līdzi" kādam citam.  Telpas gaišas mājīgis ir daudzas pārtinamās telpas un arī vietas kur pabarot mazo. Esmu šeit bijusi vairākas reizes un esmu ļoti apmierināta. Tuvumā ir arī stāvvieta kura lai gan ir maksas, bet vienmēr esmu atradusi vietu kur nolikt. Ar ratiem piekļūt var ļoti ērti. Arī pie dakteriem cik reizes esam bjuši ilgāk par 10 minūtēm nav nācies gaidīt. Gaitenī ir galdiņš uz kura ir zīmējumi un zīmuļi un kamēr gaida bērns var krāsot, tas gan piemērots vecākiem bērniem, bet prieks ka par to ir padomāts. 

Nu par slimnīcām. 

20150206144813-86183.jpg

Šeit nācies pabūt gan pacientes lomā gan pie dakteriem, gan ciemos.  Personāls man pagadījās draudzīgs un zinošs un pie tā arī palieku, cerams ka turpmāk arī tā būs. Ja par tikšanu tad esmu šeit bijusi pati ar ratiem. Ārpusē ubraukt ir viegli, bet pie garderobes gaida uzbrauktuve kura ir diezgan stāva, bet tik augšā var , esmu braukusi ar diviem dažādiem ratiem. Tiesa rati jāatstāj pie sarga un tālāk pašam jādodas ar kājām. Ja iet runa par apskati gaidīt nav nācies, jo pieņēma mūs laikā. Mīnuss neredzēju tajā stāvā nevienu pārtinamo galdu. Lai gan nezimantoju labierīcības varbūt tur tāds bija. Ja dodas ciemos, tad ātrāk par noteikto apmeklētāju laiku jūs iekšā nelaidīs.  Teiktu ka Dzemdību namam būtu vēl pie šā tā jāpiestrādā bet visā visumā ciešami.

Vēl no slimnīcām esam bijuši BKUS Vienības gatvē. Esam bijuši gan neatliekamajā daļā, gan arī  Daudzfunkcionālajā korpusā uz apskati. Bet par visu pēc kārtas. 

20150206150037-66424.jpg

Biju gan ar auto, gan ar ratiem, jo netālu torbrīd dzīvoju. Ja aizbrauc ar auto nav problēmu, tad auto atstāj ārpusē  un tālāk ar kājām. Jāgaida ir rindā un jārēķinās ja kādu atved ar "ātrajiem" tad tas iet rindai pa priekšu. Nogaidījām uzņemšanā kādas 40 minūtes. Tālāk mūs ielika novērošanā. Nevarēju atrast piemērotu bildi, bet lai saprastu, tad nu visaz ko līdzīgu ielieku. Plātātā kur mēs bijām bija 2 gultas bērniem, bet mammai vien atvēlēts neērts krēsls. Par laimi pavadīju vien pāris stundas. Bērniem šādas gultiņas, bet neko sliktu nesaku par bērnu gultiņām, bet mīnuss, nav padomāts par vecākiem, tieši uzņemšanas vai pārejas nodaļā, nezinu kā pareizi saukt. 

20150206150901-41202.jpg

Otru reizi kad biju biju ar ratiem. Nevaru teikt ka neatliekamajā uzņemšanā ir padomātas, ka kāds var ierasties arī ar ratiem,jo tos atstāju gaitenī, bet labi ka ne pašā uzņemšanā. Tāpēc ja jādodas uz neatliekamo, tad tikai ar auto vai "ātrajiem". 

Esam arī bijuši uz konsultāciju pie acu ārsta Daudzfunkcionālajā korpusā .

20150206151319-64834.jpg

Piekļūšana ērta gan ar kājām gan ratiem. Durvis ir automātiskās. Tas ir pluss. Arī pa pašu korpusu ērti pārvietoties un ir skaidras norādes kur jādodas. Pats acu ārsta atradās citā korpusā un tur bija jādodas kāds gabaliņš. Neērti bija tikt pašā korpusā iekšā jo durvis dubultas un tuvu viena otrai. Bet no plusiem varu pieminēt ratus var atstāt pie māsiņām uzgaidāmajā telpā. Un arī uzgaidāmajā telpā ir daudz roaļlietu, kas ir piemērotas visām vecuma grupām. Mīnuss nedaudz nesaprotama rindas sistēma, lai gan bijām laicīgi pie dakteres tikām ar 10 minūšu nokavēšanos un pēctam gaidījām uz māsiņu kura vispār kabinetā nebija. 
Visā visumā pati ēka draudzīga piekļūšanai un arī padomāts, ja bērnam ir jāgaida rindā, bet problēma ir gaidīšanā un kā jau  minēju neērtumā neatliekamajā daļā.

Lai jūsu mazie ir veseli un pie ārstiem vien dodas uz pārbaudēm. 

Titulbilde no - http://austincitylittle.com/wp-content/uploads/2013/01/Pediatrician.jpg

Šarlotes poliknīnikas bilde:  http://www.1slimnica.lv/docs/image/%C5%A1arlote/sharlot%20polikl.jpg

Citas bildes:

http://zo.lv/media/img//b0/62/veselibas-centrs-1-4c68e0d79fbf2-large.jpghttp://www.citariga.lv/images/brasa/dzemdibu_nams_b.jpg

http://www.bkus.lv/page/?main_page_id=213&page_type=text