Kad grūti iemigt... Mūsu glābiņš - BALTAIS TROKSNIS!

Kad grūti iemigt... Mūsu glābiņš - BALTAIS TROKSNIS!

14. Apr 2014, 15:21 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

Kā jau visām mammām, arī man īpaši svarīgs liekas mazulīša miedziņš. Protams. Bērniņi guļot aug un attīstās-  miega laikā tiek izstrādāts augšanas jormons. Ne velti dzirdēts ka vecmāmiņas saka "daudz gulēs, liels izaugs!"

Mums ar Albertiņu miedziņa problēmu bez maz vai nav - dažkārt tik kāds sliktāks sapnītis un nākas steigt mierināt un iedot sosi, tomēr mazulis ātri atkal iemieg un nakts atpūta netiek diži traucēta.

Ar Viesturu ir citādi. Lai gan Viesturu tāpat kā Albertu vakarā var ielikt šūpulī un viņš skaisti aizmigs un gulēs, naktī pēc pirmā ēšanas mazulis kļūst nemierīgs un neguļ. Arī pa dienu bieži vien mazais trinās un viņu ir grūti aizmidzināt - tad vienīgais glābiņš - BALTAIS TROKSNIS (White Noise).

Baltais troksnis ir šņākoņai līdzīga skaņa, kas jaundzimušajiem, zīdainīšiem atgādina sajūtas, skaņas kādas tās bija viņam atrodoties mammas puncī.

Atminos, ka Albertam ne silts ne auksts no šīs skaņas. Tomēr Viesturiņam jūtami šī skaņa dod komforta un miera sajūtu, kolīdz tiek ieslēgts, mazulītis noimierinās un actiņas jau pamazām veras ciet.

Arī man baltais troksnis izraisa nomierinošu un tīkamu sajūtu - nu jau tās ir nakts miega zāles, kad mazulītis paēdis un sāk trīties, ņerkstēt, telefonā uzlieku šo šņākoņu un turpinām visi saldi čučēt līdz pat rītam.

Vienīgais, ka pēdējā laikā esmu saskāruies ar ģimenes locekļu nosodījumu- ka bērnam šāds troksnis nav labs, traucē un nav ieteicams. Esmu saņēmusi pat ultimātu no vienas no Viesturiņa pieskatītājām, ka ja es šādu skaņu došu klausīties bēbītim, viņa manu bērniņu vairs nepieskatīšot, jo viņa to neatzīst un ja es tā ieradināšot, viņa Veisturiņu iemidzināt nevarēs (kas gan nav vēl pierādīts, jo nez kādēļ ar viņu paliekot Viesturs vienmēr ir mierīgs un tračus netaisa).

Kā ir Jūsu ģimenē? Vai baltais troksnis palīdz atrisināt bēbīša miedziņa jautājumus? Ko saka apkārtējie - ģimenes locekļi, ir par, vai pret?Kā Tavs mazulis reaģē uz balto troksni?

Parunāsim? :)

---

Alberta Mateja un Viestura Filipa mamma

Rasa (mazais91)

zacc zacc 14. Apr 2014, 23:35

Mums tas bija lielisks glābiņš brīžiem, kad mazais nespēja nomierināties pirms aizmigšanas. 5-8 mēnešu vecumā, pirms un pēc tam nebija vajadzības. Bet nepalīdzēja gulēt vairāk h no vietas, tikai iemigt. Un tieši tā šņākoņa, kā radio uz tukšiem viļņiem, nekādas tur jūras šalkoņas utml. nelīdzēja. Vīrs gan pabolīja acis, bet, tā kā slēdzu tikai uz aizmigšanas brīdi un tas acīmredzami palīdzēja, akceptēja.
Man fona trokšņi nepatīk, es pat mūziku katru dienu fonā neslēdzu, mīlu klusumu.

annijalise annijalise 14. Apr 2014, 23:26

man prieks ka ir kaut kas kas jums palīdz. man ar meitu iemigšanu nav īpašu problēmu bijis, tad nu ar šādu metodi neesmu pazīstama.
bet to ka ģimenes locekļi kādi to neatbalsta ir dumji, jo galu galā bērni ātri izaug, un visas šīs metodes vnk atkrīt.
tad jau piemēram pamperi taču arī ir slikti, bērns taču varētu pierast pie tiem, un neprast poda lietas, vai tamlīdzīgi.nu kaut vai zilas drēbes ir sliktākas par dzeltenām drēbēm, jo REDZ AGRĀK TĀDAS NENĒSĀJA.

14. Apr 2014, 23:19

Viesturs guļ neatkarīgi no trokšņiem un nav modināms, jo mājās ir vecākais brālis kurš regulāri haju taisa un skaļi uzvedas.

14. Apr 2014, 23:19

Es Albertu speciāli radināju gulēt pie islēgtas mūzikas, filma, lai netrūkstās no katra sīkākā troksnīša. Alberts spēj saldi gulēt pat uz balkona, kad aizbrauc garām 3 ugunsdzēsēji, policija un ātrie sirēnām gaudojot - tātad, no kā baidīties???

Un mēs izmantojam lietus skaņas, ūdenskrituma šalkoņu, kā balto troksni arī. Atminos ka kad Viesturu pirmo reizi likām vannā, nedaudz sabrēcās, kad vīrs sāka nejauši mazgāt rokas, tad pēkšņi mazais partrauca brēkt, jo ūdenkrāna šalkoņa viņu nomierināja. Daudzreiz ģērbjot mazo vannastistabā, kad izrāda nepatiku palaižu ūdeni, lai tek, un ir miers.

cecii cecii 14. Apr 2014, 15:04 thegirl

tur jau tā lieta, ka var izvairīties un vajag. Ok, bezvadu tīklu mēs aizvākt nevaram, bet tas arī nenodara tādu kaitējumu, kā mobilais telefons.

LvMomi LvMomi 14. Apr 2014, 14:38

No telefona kaitīguma izvairīties mūsdienās ir neiespējami. Tie viļņi ir visapkārt un blīvums jau ir tik liels,ka tam kur turi telefonu jau vairs nav nozīmes. Wifi, dnla, bluetooth, nfc, gps utt.

cecii cecii 14. Apr 2014, 13:28 dalabi

Bet iespējams, kāda mamma ņem telefonu blakus gultā, blakus mazulim. Daudzas varbūt nemaz nenojauš, ka tādā veidā nodara ļaunumu.
Un fēnu mēs izmantojām tikai uz iemigšanas brīdi, 5-10min. Kā mazais nomierinājās, tā slēdzām laukā.

cecii cecii 14. Apr 2014, 13:01

Es gan atzīstu balto troksni. Esmu izmantojusi fēna dūkoņu, lai iemidzinātu mazuli. Tikai vecākiem vajadzētu apdomāties par mobilā telefona ienešanu guļamistabā. Tas ilgtermiņā var radīt veselības problēmas, turklāt, bērni ir īpaši jūtīgi gan pret elektromagnētisko lauku, gan jonizēto starojumu, ko telefons rada. Vienīgais risinājums ir to lietot lidojuma režīmā un minimums 1m attālumā no guļvietas.

LvMomi LvMomi 14. Apr 2014, 12:56

Mēs ar šos trokšņus izmantojam. Ja sākās lielā histērija, jo es palieku nervoza un tas nekādā gadījumā nenāk bērnam par labu. Vai piemēram ,ja mazā paliek kašķīga ārpus mājas. (Kafejnīcā). Kā arī ...ja nav man ļāvusi visu nakti čučēt un arī norīta neplāno iemigt ,tad izmantojam.

Pa lielam baltais troksnis ir mums visapkārt. Mašīnas uz ielas (tādēļ mazie ratos dikti labi guļ). Braucot ar auto. Padtaigas gar jūru utt. Baltais troksnis ir dabīgs un daudz veselīgāks par visādiem karuselīšiem utt.

14. Apr 2014, 12:43

*mantru

14. Apr 2014, 12:43 agnetaak

Tad jau šoks un bailes bija arī mammas puncī, kur mazuļi šīs skaņas dzird teju 70db skaļumā.

Un piedod, bet likt svešas reliģijas matru (lūgšanu)? Diez vai. 😀

īgLa īgLa 14. Apr 2014, 12:03

Un kā vēl palīdz 😃 un putekļu sūcējs. Kad uznāk lielie niķi,slēdzu iekšā,un bērns ir miera mika 😀

14. Apr 2014, 11:22

*** Bildi iedeva Tante Google!