Kā pateikt, ka Tavs mazulis saņem pietiekami daudz piena?

Kā pateikt, ka Tavs mazulis saņem pietiekami daudz piena?

02. Dec 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ierasts jautājums barojošām māmiņām ir par to, kā pateikt, ka mazulis ir pietiekami labi paēdis. Lai gan māmiņa vēlas, lai bērns saņem visu nepieciešamo pārtiku un barības vielas, tomēr krūts zīdīšanas zināms trūkums ir tas, ka nekad skaidri nevar zināt, cik miligramus bērns ir izēdis.

Te ir pāris pazīmes, kas norāda, ka mazais ir pietiekami paēdis:

- Pirmkārt, svara pieaugums skaidri vēsta par pietiekamu piena daudzumu māmiņas krūtīs un mazuļa puncī.

-  Tavs krūtis pēc barošanas ir mīkstākas nekā pirms barošanas, jo bērns tās ir patukšojis.

- Pēc barošanas Tavs mazulis šķiet atslābinājies un apmierināts.

- Pēc svara zaudējuma pāris dienas pēc dzemdībām, bērniņš turpina pieņemties svarā. Jāpiebilst, ka pirmajās dienās bērns var zaudēt līdz 10% no sava piedzimšanas svara, ko viņš atgūst 2 nedēļu laikā.

- Pirmajās dienās, Tavs bērniņš saņem biezo pirmpienu, tāpēc urīns šajās dienās varētu būt mazāk. Pēc īstā piena parādīšanās mazulis čurās aptuveni 6 līdz 8 reizes dienā.

- Pirmajā dzīves mēnesī mazuļiem ir vismaz 3 reizes izkārnījumi dienā. Pēc 5. dzīves dienas tie ir dzeltenā krāsā un biezpienveida konsistences. Pēc pirmā mēneša šī vēderizeja kļūs retāka. Turklāt nav nekas neparasts, ja kādu dienu ar krūti barotajiem mazuļiem nebūs izkārnījumu. Savukārt pēc 6 mēnešiem, kad visi mazuļi būs uzsākuši piebarojumu, vēdera izeja kļūs regulāra un parasti būs tikai reizi dienā.

Kā Tu saprati, ka mazais saņem pietiekami daudz pieniņa?