Kā izvēlēties mitrās salvetes bērnam?

Kā izvēlēties mitrās salvetes bērnam?

26. Apr 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mitrās salvetes mūsdienīgiem vecākiem ir kā glābiņš, tās ir ļoti ērtas, ja mazulis ir nošmulējies mājās, vai arī, viņam jāmaina autiņbiksītes pastaigas laikā. Protams, ir tādi vecāki, kas mitrās salvetes neizmanto, bet mazuļa mutītes vai rociņu, dibentiņa notīrīšanai izmanto ar ūdeni samitrinātu kokvilnas dvielīgi. Bet par mitro salvešu lietošanas ērtību nav vairs jāstrīdas.

Veikalos atrodamas daudz un dažādas mitrās salvetes bērniem, un tās var lietot ne tikai mazuļa dibentiņa notīrīšanai, bet arī sejas un rociņu tīrīšanai, dodoties izbraukumos, pastaigās vai, piemēram, dodoties ciemos vai pie ārsta. Kad kļūstam par vecākiem, mēs sākam izmantot ļoti daudz mitrās salvetes savā ikdienā. Un vairums vecāku ķeras bez domāšanas pie pirmajām mitrajām salvetēm, kas atrodamas bērnu preču plauktos veikalā, neapzinoties faktu, ka tāpat kā visi ādas kopšanas līdzekļi, arī mitrās salvetes var saturēt daudz ķīmisko vielu. Un tās var kaitēt bērniņa jutīgajai, maigajai ādai. Izvēlies kvalitatīvas mitrās salvetes, kuru sastāvs ir bērna ādai draudzīgs!

Iegādājoties mitrās salvetes, jāpievērš uzmanība vairākām lietām!

Mitro salvešu sastāvs

Ja uzskati, ka jebkuras mitrās salvetes, uz kuru iepakojuma ir bērniņa attēls vai uzraksts "baby" ir bērnam drošas, tu kļūdies. Vairums vecāku nesaprot, ka arī bērnam paredzētās mitrās salvetes var saturēt dažādas ķīmiskās vielas, parabēnus, ftalātus (tie tiek pievienoti aromātam). Tāpat pie drošām sastāvdaļām nevar pieskaitīt arī kokamidopropila betaīnu, kas ir sintētiska aktīvā viela, iegūta no kokosa eļļas un mēdz izraisīt alerģisku kontakto dermatītu un ādas kairinājumu. Vēl viena sastāvdaļa, no kuras būtu jāizvairās - fenoksietanols, kas ir konservants, ko izmanto kosmētiskās produkcijas ražošanā. Arī tas var provocēt ādas, acu un pat plaušu kairinājumu.

Bērna ādai drošas mitro salvešu sastāvdaļas:

  • ūdens
  • glicerīns
  • kumelīšu ekstrakts
  • alvejas ekstrakts
  • citrona eļļa
  • lavandas un tējaskoka eļļa

Speciālās salvetes jutīgai ādai

Ja jūsu bērniņam ir ļoti jutīga āda, jāiegādājas mitrās salvetes, kas piemērotas tieši šim ādas tipam. Tādas salvetes nesatur ķīmiskās vielas, spirtu un hloru, kas varētu kairināt mazuļa ādu un izraisīt iekaisuma pazīmes. Aromātiskās mitrās salvetes arī var izraisīt kairinājumu, tāpēc tās nebūs piemērotas bērniņam, kura āda ir jutīga. Vislabāk meklēt mitrās salvetes bez aromāta, pievēršot uzmanību to dabīgajam sastāvam. Ļoti labi, ja tās satur alveju un E vitamīnu.

Mitro salvetīšu izmērs un biezums

Izvēloties mitrās salvetes, jāpievērš uzmanība arī to biezumam un izmēram. Lētākas salvetes var izrādīties kompaktas un vieglas, bet tās var būt pārāk plānas un maziņas izmēra ziņā. Diezvai kāds gribēs samierināties ar to, ka pēc bērniņa dibentiņa notīrīšanas paša rokas ir netīras un jāizmanto tīrīšanas procesā ir daudz vairāk salvešu kā tad, ja salvešu lielums ir optimāls. Vislabāk, ja salvetes ir vienlaikus gan stingras, gan vidēja biezuma un lieluma. Tādas efektīvi tiek galā ar bērniņa dibentiņa notīrīšanu.

Iepakojuma veids

Vairums mitro salvešu iegādājamas celofāna iepakojumos ar plastmasas vāciņu vai aizsarguzlīmi. Vienlīdz labi var būt abi varianti, ja uzlīme ir tiešām lietojama atkārtoti un lietošanas laikā nenokrīt. Pretējā gadījumā mitro salvešu iepakojumā esošās salvetītes ātri izžūst.

Mitro salvetīšu cena

Tā kā mitrās salvetes tiek izmantotas bieži, arī cenai ir nozīme. Tā vietā, lai regulāri iegādātos lētas un nekvalitatīvas mitrās salvetes labāk pievērst uzmanību tādām, kas ir mazliet dārgākas, bet tomēr  - satur tikai dabīgas vielas, ir optimālajā izmērā un biezumā. Ar tādām izdosies ietaupīt. Tāpat nereti dažādos veikalos ir akcijas, kam ir vērts pievērst uzmanību.

Lai arī ko jūs izvēlētos, pārliecinieties par to, ka jūsu izvēle balstās ne tikai uz cenu un pieejamību veikalā, izvēlieties bērna ādai draudzīgas salvetes, pievēršot uzmanību to sastāvam!

Māmiņu Klubs

HUGGIES® Pure gluži kā ūdens

2


Visas HUGGIES® mitrās salvetes satur 95% ūdens.

Tās nodrošina dabisku mazuļa ādas attīrīšanu. 65 % salvešu sastāvā ir dabiskas šķiedras. Kokvilnai līdzīgais materiāls ļoti maigi atttīra jaundzimušā ādu! Šīs salvetes nesatur smaržvielas, alkoholu un citas ādu kairinošas piedevas.

Tāpēc HUGGIES® Pure būs lieliska izvēle pirmajam mazuļa pūriņam un īpaši piemērotas tieši jaundzimušo ikdienas apkopei. Gatavojoties uz dzemdībām, neaizmirsti tās ielikt līdzi dzemdību somā kopā ar pirmajām Huggies® Newborn autiņbiksītēm.

HUGGIES® Natural Care īpašai ādas kopšanai ar alveju un E vitamīnu

1

 

HUGGIES® Natural care ādas kopšanai ar alveju un E vitamīnu

Huggies Natural care salvetes ir bagātinātas ar alveju un vitamīnu E - vielām, kas labi aizsargā un rūpējas par jutīgu ādu, tāpēc noderēs māmiņām, kuras īpaši vēlas pasargāt mazuļa ādu no apkārtējās vides nelabvēlīgās ietekmes.  Alveja jau gadu tūkstošiem ir lietots kā ārstniecības augs, kura sastāvā esošās aktīvās vielas tiek veiksmīgi izmantotas ādas kopšanā, jo rada pretiekaisuma efektu. Savukārt E vitamīns ir zināms kā spēcīgs antioksidants, kas pasargā ādas šūnas no ultravioletā starojuma un apkārtējās vides kaitīgās ietekmes.

HUGGIES® Natural care mitrajām salvetēm ir viegli reljefēta struktūra, kas nodrošina maigu un efektīvu mazuļa ādas attīrīšanu. Salvetēm piemītošais vieglais aromāts padarīs bērna ādu svaigi smaržojošu!

Izmanto Huggies® mitrās salvetes ar alveju bērna ikdienas aprūpē - rīta higiēnā un autiņbiksīšu zonas kopšanā!

Mitrās salvetes

Huggies® Baby Wipes ar gurķi - svaigums visai dienai

20140630095122-47542.jpg

 

Sastāvā ir 98% tīrs ūdens. Attīra mazuļa ādu, kas pēc salvešu lietošanas nepaliek lipīga.

Huggies salīdzinājumā ar citām mitrajām salvetēm:

- to sastāvā ir 98% ūdens

- 65% dabīgas šķiedras*

- īpaši mitras

- tīra ātri un efektīvi