Kā izvēlēties krēmu aizsardzībai pret vēju un aukstumu?

Kā izvēlēties krēmu aizsardzībai pret vēju un aukstumu?

17. Jan 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar katru dienu ārā kļūst aizvien vēsāks, un pavisam drīz priecāsimies par tādu kārtīgāku sniegu kārtu, būs arī pirmais sals, un vislabāk to sajutīs maigā deguna un vaigu āda. Bet pastaigās ar bērniņu taču jādodas, un dodoties ārā no mājas, obligāti jāparūpējas par mazuļa ādas aizsardzību.

Dermatoloģe Džuljeta Ulmane pilnībā atbalsta un iesaka speciālu aizsargkrēmu lietošanu, dodoties ilgākās pastaigās.

"Mūsu laikapstākļi rudenī, ziemā un pavasarī ir ādai nekomfortabli, jo siltums, kas iztvaiko no sejas ādas vēja iedarbības rezultātā, sals un paaugstinātais gaisa mitrums, bez jebkādas aizsardzības pārvēršas ledus kristāliņos, traucējot ādas dabīgo balansu", - paskaidro speciāliste.

Dodoties uz veikalu pēc aizsardzības krēma, atceries, ka bērna ādā ir vairāk ūdens, nekā pieaugušā ādā, tāpēc pievērs uzmanību tam, lai krēms būtu pēc iespējas treknāks.

"Uzmanība jāpievērš arī tam, lai krēms nesaturētu mākslīgās krāsvielas, parabēnus, ķīmiskās piedevas un aromātvielas", -  iesaka ārste.

Pērkot krēmu savam mazulim, ieskaties krēma sastāvā, ideāli, ja tajā ir vitamīns E un pantenols.

Vitamīns E piedalās audu elpošanas procesā un olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu metabolismā. Tāpat vitamīns E ir antioksidants, tas pasargā organismu no brīvo radikāļu kaitīgās ietekmes.

Kopā ar citiem vitamīniem, vitamīns E uztur arī ādas barošanas un aizsardzības balansu stresa situācijās, kādas ādai ir vējš un sals. Šis vitamīns aizkavē citu vielu oksidāciju un tas nozīmē, ka E vitamīns ir kā veselīgs konservants, kas ir nekaitīgs un pat ieteicams bērnu kosmētikas sastāvā.

Pantenols, B5 provitamīns atjauno audus, stabilizē ādas mitrumu.

Kā jau Māmiņu Klubs rakstīja, lai pastaigas neprovocētu bērna maigās ādas bojājumu rašanos, seko dažiem vienkāršiem padomiem:

- Pirms pastaigas nemazgā mazuļa seju, jo ūdens, izejot ārā, pārvērtīsies ledū. Tātad - var rasties ādas apsaldējumi.

 - Uzzied uz bērniņa sejas ādas aizsargkrēmu vismaz 30 minūtes pirms pastaigas, lai tas pagūtu uzsūkties.

 - Ja dodies uz veikalu kopā ar mazuli vai uz kādu citu vietu - ar auto, neslēdz mašīnas sildītājus virs 18 grādiem, ja bērniņš mašīnā atrodas āra apģērbā. Pretējā gadījumā bērniņš sasvīdīs mašīnā, un izejot uz ielas, var nosalt.

- Labāk pastaigā doties divas reizes - pa pusstundai, nekā vienu reizi garā pastaigā. Tas neļaus mazulim nosalt.

- Nesien šalli ap mazuļa mutīti, viņa sejiņa kļūs mitra un ap mutīti parādīties var ādas kairinājuma pazīmes.

Neskatoties uz to, ka ārā ir auksti, noteikti doties pastaigās ar mazuli, jūs abi ne tikai gūsiet baudu no kopīgām pastaigām un rotaļām, bet tiks stiprināta arī mazuļa imūnsistēma, un viņa organisms tiks piepildīts ar skābekli!

Patīkamas pastaigas!