Ieteikumi, kā ikdienā tētis var palīdzēt koliku nomocītam bēbītim

Ieteikumi, kā ikdienā tētis var palīdzēt koliku nomocītam bēbītim

23. Dec 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja bērniņam ir kādas problēmas, tad visbiežāk rīkoties iesakām jaunajām māmiņām, bet jāatceras, ka arī tētiem ir jāpiedalās, arī viņi par mazulīti ir atbildīgi.

Tētim būtu jārunājas ar bērniņu jau no dzimšanas. Tētis un bērns pierod pie otra un tālākā nākotnē tētim būs vieglāk tikt galā ar mazuli.

Bet bieži vien mēs redzam situācijā ar kolikām, ka bērniņš raud un viņu nekādi nevar nomierināt mamma.. Tēti pārdzīvo, sēžot uz dīvāna, esot citās istabās, jo viņi strādā un viņiem vajag atpūsties. Jūsu bērniņa tētis arī tā dara?

Vai arī viņš ir viens no tiem, kas par visām varītēm cenšas mazulim palīdzēt, un pat ne tikai mazulim, bet arī mammai, kas klusībā jūk prātā no bērna kliegšanas, nespēka un noguruma, jo arī viņa nesaprot, kā palīdzēt, kad viss jau izmēģināts.

Jūs zinat, ka nomierināt raudošu mazuli koliku laikā var palīdzēt, piemēram, tēta vēders? Tētim jāapsēžas krēslā un uz sava plikā vēdera jāliek virsū mazulis ar pliku vēderu. Efekts divi vienā. Pirmkārt, tētis biežāk ir mierīgs, nekā mamma, un viņš savu pārliecinātību, mieru nodod arī bērniņam. Otrkārt, jāatceras arī vecais teiciens par to, ka vēders pret vēderu un mājās miers! Tas tiešām bieži vien palīdz daudzās situācijās, tā arī šajā situācijā - siltums un palīdzība gāzīšu izvades procesā.

Tēta rokas ir spēcīgākas, nekā mammas rokas, bet mazulim, kuru nomocījušas kolikas, var palīdzēt dažādas nēsāšanas pozas. Izmēģiniet, eksperimentējiet.

Braukšana automašīnā, šūpošanās šūpolēs esot rokās mammai vai tētim, pastaiga ratos, to visu paveikt var arī tētis.

Vecākiem jāvienojas savā starpā un jāsadala laiks tā, lai katrs varētu pabūt kopā ar kliedzošo mazuli; kamēr viens cenšas nomierināt bērnu, otram jāatpūšas, cenšoties maksimāli norobežoties no trokšņa un problēmām; pēc tam var pamainīties. Tāda metode palīdz saudzēt nervus.

Ja mamma ļoti pārdzīvo, tieši tētis var mammai palīdzēt kļūt mierīgākai, piemēram, iesakot baldriānus vai pagatavojot kādu nomierinošu tēju, kas nekaitētu barojošai mammai, bet palīdzētu viņai nomierināties un atgūt spēkus.

Ticiet, ka drīz tas beigsies, un mazuļa smaids, smiekli un prieks liks jums ātri aizmirst par šīm nelielajām nepatikšanām!

Māmiņu Klubs