Iemigšana bez raudāšanas - vai misija iespējama?

Iemigšana bez raudāšanas - vai misija iespējama?

21. Jan 2017, 09:26 DivuMeituMamma DivuMeituMamma

Sveikas, mīļās māmiņas! Šoreiz vēlos īpaši uzrunāt tās, kuru mazuļiem ir problēmas ar iemigšanu un miegu kā tādu. Es jau esmu tuvu izmisuma stadijai, tāpēc ļoti meklēju informāciju par citu pieredzi.

Situācija ir tāda, ka mazulei tagad ir tieši viens gadiņš. No kādiem 7 mēnešiem mums sākās problēmas ar iemigšanu - gan pa dienu, gan vakarā. Tas izpaužās tā, ka bērns sāk berzēt actiņas, paliek pasīvāks, es mēģinu viņu midzināt, bet vienā brīdī sākās reāla bļaušana. Man tas izskatās pēc histērijas, ko var apturēt tikai likšana pie krūts. Tā kā pa dienu mazā jau ēd parastu pārtiku, piena daudzums ir strauji samazinājies un es pati arī būtu jau gatava šo lietu pārtraukt. Bet izskatās, ka tas kļuva par sava veida rituālu, jo ēst viņa negrib tajā brīdī, bet izmanto krūti kā knupi. Šovakar pārgājām citā fāzē - arī krūts nelīdzēja. 

Mēģinājām gan likt gulēt ātrāk, gan piebarot uz nakti "līdz ausīm".. rezultātu nekādu.

Bijām pie neirologa, izrakstīja Magne B6, ja nelīdzēs, teica, ka jātaisa encefalogramma miegā. Bet man šķiet, ka te nav problēma miegā kā tādā, bet kaut kādā psiholoģiskā faktorā, kas jau gandrīz pusgadu satrauc visu mūsu ģimeni. 

Ja kādai ir bijusi līdzīga pieredze, būšu pateicīga par dalīšanos pieredzē. Daži saka, ka vienkārši tāds vecums, kad viss interesē un nemāk iemigt, ka jāpagaida kad pāraugs. Bet klausīties katru vakaru tās histērijas ir ļoti grūti gan fiziski, gan psiholoģiski, turklāt man ir bail, ka tas ietekmēs mazās tālāko attīstību, it īpaši, nervu sistēmu. 

DivuMeituMamma DivuMeituMamma 23. Jan 2017, 08:45 anile2014

dažreiz arī dienas laikā.. Ratos iemigt nav problēma, tāpēc vienu dienas miegu vienmēr esam ārā

princesemince princesemince 21. Jan 2017, 21:34

Bērns var būt nervozāks no ilgstoša miega trūkuma, bet iemigšana ar histēriju, manuprāt, ir viņa brīvā izvēle. Vienkārši daži bērni tā dara.