Māmiņu Klubā septembrī hendlinga nodarbības jaunajiem vecākiem kopā ar Klaudiju Hēlu: piesakies!

Māmiņu Klubā septembrī hendlinga nodarbības jaunajiem vecākiem kopā ar Klaudiju Hēlu: piesakies!

02. Sep 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ikviena tikšanās ar Māmiņu kluba speciālistiem ir iespēja paņemt sev kaut ko jaunu, kaut ko noderīgu,kas ir aktuāls  tieši konkrētajā brīdī. Pavisam nesen apmeklēju hendlinga nodarbību ar savu dēliņu un esmu gatava pastāstīt par atziņām,ko ieguvu nodarbībā.

Šķiet hendlinga nodarbība ir tā, kurā pulcējas visdažādākā vecuma mazuļi,jo hendlings jeb pareiza bērnu ikdienas aprūpe ir vajadzīga gan jaundzimušajam, gan 6 mēnešus vecam mazulim, gan arī tādam,kurš jau skrien ar savām kājām. Un ja kāds teiks- es jau māku viņu pareizi nēsāt, tad es gribētu papildināt,ka pareiza nēsāšana ir tikai daļa no pareizas bērnu ikdienas aprūpes. Tā ietver gan vannošanu,gan rotaļas, gan mājas vides iekārtošanu,gan rituālus un vēl un vēl un vēl...

Jā, arī ar otru bērnu skatījums uz lietām ir mainījies un pareizai ikdienas aprūpei pievēršu daudz lielāku uzmanību. Ja ar pirmo meitu devāmies uz Bobata vingrošanu,jo viņai bija tonuss,  tad tagad jau no dzimšanas pareizi ceļot, veļot, ģērbjot, vannojot, otrs bērniņš ir simetrisks, plaukstiņas ir atvērtas un vispār šķiet, ka arī ikdiena noris kaut kā vieglāk. Bet nu sīkāk par ieteikumiem/atziņām,ko uzzināju Klaudijas Hēlas nodarbībā

- Bērnam līdz 3 mēnešu vecumam svarīgāk par rotaļlietām ir vecāku klātbūtne.

- Bēbītis nav jākrata, viņu var mierīgi šupot uz priekšu, sāniem, vai uz bumbas. Bet ne kratīt.

- Kad mazais atklājis un iepazinis savas rociņas, lieliska rotaļlieta būs auduma gabaliņi/lupatiņas ar dažādām faktūrām.

- Kad bērns apzināti sāk tvert rotaļlietas, tad piedāvāt viņam nevis skanošus, grabošus grabuļus, bet gan tādas rotaļlietas, ko viņš pats var paņemt, aptaustīt, ielikt mutē, piemēram, burciņu vāciņi, plastmasas bļodiņas dažādos izmēros, koka klucīši dažādos izmēros. Mazākus klučus ļoti labi var satvert un iebāzt mutē pagraušanai. 

- Labāk iegādāties koka klucīšus, kas ir dārgāki par krāsainām rotaļlietām, bet tie būs lietderīgāki un ilgstošākam laikam. Savukārt spīguļojošās rotaļlietas būs derīgas īsāku laiku, jo bērns nezina, ko ar to īsti iesākt un viņam ātri apnīk.

- Izvēlies mantas, kas bērnam būtu interesantas un liktu darboties mazulim, nevis tikai mirgotu, spīdētu vai grieztos pašas! 

- Nekad neturi mazo aiz kakla/sprandas,jo šī ir jutīga vieta un liek bērnam sasprindzināties. Liec labāk roku uz pakauša.

- Neieradini bērnu vakaros iemigt pie krūts,jo ja 2 mēnešos tas liksies ērti,tad gada vecumā,kad mazais prasīs atkārtot šo rituālu,būs jau aprgūtinoši.Labāk ieliec mazo gultiņā, padziedi dziesmiņu vai paturi rociņu.

- Ja mazais pēc vannas raud, vispirms pabaro viņu un tikai ģērb! Iespējams, iemesls ir nogurums un izsalkums!

- Mazulis jānoliek gultiņā vai uz citas virsmas tādām pašām kustībām kā pacēli- lēni, maigi. Neļauj mazuļa galvai atkarāties.

Māmiņa Antra

PIESAKIES UZ HENDLINGA NODARBĪBU ŠEIT!