Guļot ēnā: deviņi veidi, kā izklaidēt mazulīti

Guļot ēnā: deviņi veidi, kā izklaidēt mazulīti

30. Jul 2018, 15:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas var būt labāks, kā gulēšana ēnā, karstā vasaras dienā, kopā ar savu mazulīti. Klusas sarunas, apskāvieni un glāsti tik ļoti iepriecina mazo, ka tas priecājas un smaida un ik mirkli, mēģina mums atbildēt ar to pašu. Pamēģiniet Jūsu laiskās diendusas padarīt vēl priecīgākas.

Ku – kū! Grūti atrast vēl klasiskāku veidu, kas sajūsmina mazuļus. Varat aizsegt seju ar rokām vai vieglu lakatiņu.. Pēc tam seju atkal parādot, sakiet “ku kū”. Pirmajā reizē mazais varbūt rādīs neizpratnes pilnu seju, bet pēc tam, kad pie šīs spēles būs pieradis, veltīs Jums pašu skaistāku smaidu un smieklus.

Cilvēkēdājs. Lai cik briesmīgi tas neizklausītos, šī nevainīgā rotaļa bērnus sajūsmina. Sāciet ar viņa pirkstiņu “apēšanu”, pēc tam sakiet, ka apēdīsiet visu roku. Ja ķersieties klāt puncim, mugurai un sāniem – mazuļa emocijas būs grūti kontrolēt. Viņš noteikti no sirds sasmiesies.

Ventilators. Šajā karstajā laikā, īpaši patīkama un veldzējoša spēle būs vējiņa pūšana mazulim. Gaisa plūsma var mazulim sagādāt daudz un dažādas emocijas, tāpēc, pirms uzsāciet tēlot viesuli, pārliecinieties, ka mazulim šī sajūta ir patīkama. Pūtiet gaisu lēnām, uz sejiņas rociņām un vērojiet reakciju. Bieži vien mazuļi šo izbauda un visvairāk tos sajūsmina šīs gaisa pūšanas spēles un plika punča. Lieli prieki un sajūsma!

Ziepju burbuļi. Mazulim guļot, parādiet viņam ziepju burbuļu burvību. Reti kurš paliek vienaldzīgs, tos vērojot. No pārsteiguma par plīstošā burbuļa pilēm līdz nebeidzamam priekam, par uz rokas uzkritušu burbuli. Mazulis ar prieku vēros ziepju burbuļu krāsaino lidojumu.

20180730151202-92987.jpg

Muļķīgās sejiņas. Šis nu ir tas laiks, kad varam nebaidīties izskatīties muļķīgi, un parādīt savam mazajam visas iespējamās sejas izteiksmes, kādas vien mākat. Vien uzmanīgi vērojiet – mazulis ar savu reakciju parādīs, kura Jūsu rādītā izteiksme viņu iepriecina, kura biedē. Tas biedējošās, atstājiet citām reizēm, turpiniet ar tām, kas mazulim liek smaidīt!

Mīļāko rotaļlietu paslēpes. Katram mazulim ir viņam pazīstamas un mīļas rotaļlietas. Ja jums kādā brīdī šķiet, ka viņš par tām ir zaudējis interesi, noņemiet to viņam no redzesloka uz kādu brīdi un sagādājiet milzīgu prieka devu, to atkal parādot.

Ieslēdziet mūziku. Pat vismazākajiem, mūzikas klausīšanās var būt patīkama nodarbe. Pat ja to ieslēdzot, redzat, ka mazais nekādi nereaģē vai neizrāda prieku, parādiet to viņam. Ieslēdziet savu mīļāko dziesmu, smaidiet un, ja vēl mazulim redzot, dejosiet un priecāsieties, iedosiet viņam labu piemēru. Mūzika kā prieka un labu sajūtu avots.

Kutināšana. Absolūti klasisks un pazīstams izklaides veids, tomēr šajā gadījumā, svarīgi sajust robežu, kad mazulītim kutināšanas var būt par daudz. Tas smiesies, smiesies, smiesies.. un var pienākt mirklis, kad mazulis smejas jau caur asarām. Nesagaidiet šo mirkli. Apstājieties, ļaujiet viņam atpūsties un tad turpiniet meklēt viskutelīgākās vietas uz mazuļa ķermeņa.

Mamiņu klubs novēl priecīgas saulainās dienas un daudz, daudz smaida, bet autiņbiksītes Huggies@ Elite Soft, parūpēsies par vismaigākajiem pieskārieniem ikdienā.

20180730151234-72171.jpg

Māmiņu klubs, 2018