Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam,bet derēs arī mazākiem.
Pagatavošana prasa ap 30 minūtēm.
Sastāvdaļas:
4 ēd.k griķi
1 ēd.k manna
200ml piens
1/2 banāns
svaigs ananāss
1 tēj.k kanēlis
šķipsniņa rudzu rīvmaize ar kanēli.
Pagatavošana:
Griķus beram katliņā,pielejam ūdeni tik,lai tie labi būtu nosegti.Vāram uz mazas uguns zem vāka ap 10-15 minūtēm.Ik pa laiciņam uzmetam aci vai ūdens nav izvārījies.
Pēc aptuveni 10-15 minūtēm griķi jau būs labi mīksti un ūdens jau būs izvārījies.Pielejam pienu un turpinam vārīt vēl ap 10 minūtēm līdz griķi ļoti mīksti.
Griķu putrai šajā brīdī jābūt ļoti šķidrai,ja nav tad pielejam vēl šķidrumu.Beram mannā un maisot uzvāram līdz tas uzbriest.Uzliekam vāku,lai uzbriest 3 minūtes.
Sagatavojam augļus.Banānu kopā ar ananāsu un kanēli sablenderējam.
Glāzē liekam augļu biezeni,tad griķu putru.Dekorējam ar ananāsu gabaliniem un apkaisam ar rīvmaizes,kanēļā maisījumu.
Mannā putra lieliski papildina griķus.Putra nav saldināta,bet tik pat labi garšo.
Garšas bagātināšanai putra tiek pasniegta ar svaigu augļu biezeni,kas kopā garšo lieliski.
Griķi mūsmājās vienmēr ir bijuši cieņā,garšo dažādos veidos,ar dažādām piedevām.Kaut šī recepte nav no ierasta produktu savienojuma,tomēr dēlam garšoja.Vienīgi pirms ēšanas tas viss tika samaisīts kopā.