Griežam nadziņus mazulim

Griežam nadziņus mazulim

24. Apr 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazuļa nadziņiem vienmēr jābūt īsiem

Mazuļa nadziņi ir ļoti mīksti, un par spīti tam, ar tādiem nadziņiem ir ļoti viegli ieskrāpēt. Mazulim, jebkurā gadījumā, ērtāk būs ar īsiem nadziņiem.

Kas var noderēt

Mazuļa nadziņu griešanai piemēroti instrumenti. Tādus pārsvarā var iegādāties aptiekās, bērnu preču veikalos vai arī - lielveikalos speciāli mazuļu vecākiem izveidotos stendos.

Nāksies tērēties un iegādāties speciāli bērniem piemērotās šķērītes, knaiblītes un nagu vīlīti, šiem visiem instrumentiem jābūt noteiktā izmērā, un jābūt piemērotiem mazuļa nadziņiem. Šķērītēm - tikai ar noapaļotiem galiem, kas ir droši bērniņam.

Kad griezt

Daudziem mazuļiem nepatīk nagu griešanas process, tāpēc vislabāk to darīt, kad bērniņš ir aizņemts ar ko citu. Ēdienreize vai miedziņš ir labākais laiks nadziņu griešanai.

Kā griezt

Turiet mazuļa rociņu uzmanīgi, bet stingri. Mazliet atvelciet pirksta galiņu no naga un nogrieziet nadziņu - noapaļotā formā rociņām.

Traumas

Mazulim nogriezt nagus ir visai grūti, jo bērniem ir mazītiņi pirkstiņi, tāpēc nebaidieties un nekrītiet panikā, ja gadās kādu reizi mazulim mazliet ieskrāpēt.

Piespiediet traumētajai vietiņai salveti vai lupatiņu un paturiet, kamēr asiņošana pāriet. Plāksteri uz rētiņas nav jālīmē, mazuļi pirkstiņus bāž mutītē un var aizrīties ar plāksteri.

Kāju pirkstu nadziņi

Neaizmirstiet arī par šiem. Kāju nadziņi aug lēnāk, kā roku pirkstu nadziņi, un tomēr aug. Tos būtu jāgriež taisni, ja griezīsiet, noapaļojot naga stūrīšus, var ieaugt nadziņš, kas bērniņam ļoti sāpēs.

Māmiņu Klubs