Gribu pārtraukt nakts slaukšanas

Gribu pārtraukt nakts slaukšanas

05. Feb 2017, 23:39 Mamm.mamm Mamm.mamm

Lūdzu, mammas, kuru bērni agri sāka gulēt visu nakti, dalieties ar savu pieredzi, ko darījāt pa naktīm! Stāsts ir nevis par barošanu naktīs, bet gan par nakts slaukšanām. 

Grūtniecības laikā lasīju literatūru, kā pēc iespējas ātrāk iemācīt bērniņam gulēt visu nakti. Man tas šķita svarīgi, jo esmu liela guļava. Lasīju un secināju, cerība un izgulēšanos varētu būt pēc bērna trīs mēnešu vecuma. Nu labi. Domāju, ka trīs mēnešus gan jau kaut kā.

Pēc bērniņa dzimšanas pagāja mēnesis. No 4/5 nedēļu vecuma bērniņš guļ visu nakti (no aptuveni 22:00 vai 23:00 līdz aptuveni 8:00 vai 9:00 rītā). Protams, mums prieks. :) Tikai, prieks beidzās trīs dienas vēlāk, kad no tā, ka 8 vai 9 stundas krūtis neviens neēd, tajās radies nosprostojums man "uzdzen" 39,5 grādu temperatūru. Ar problēmu tiku galā. Temperatūra normalizējās. Viss kārtībā. Bērniņš turpina gulēt visu nakti, bet pupiņos pieniņš kā rodas tā rodas arī pa naktīm. Šī brīža risinājums ir nakts slaukšanas. Tā kā modinātāji man var zvanīt kaut n-tie, bet es turpināšu gulēt, vienīgais risinājums ir neiet gulēt. No rīta uz pirmo bērna kunkstienu esmu augšā, bērns vēl pats nav īsti pamodies, bet modinātājs man ir pilnīgi vienaldzīgs. Tā nu regulāri esju gulēt ap 4:00 pēc nakts slaukšanās. Ceļos ar bērnu uz 8:00 vai 9:00. Jūtos pārgurusi. 

Varbūt kādai ir bijis līdzīgi? Kā risinājāt tādu situāciju? Kā pārtraukt nakts slaukšanas (nepārtraucot barot ar krūti)?

Attēls: breastfeedingusa.org

Ievas_mamma Ievas_mamma 06. Feb 2017, 09:55

Man kaut kā paveicās, mazā arī jau agrā vecumā nogulēja visas naktis, bet man tā pieniņa tik daudz nebija, lai būtu šādas problēmas. Bija daži rīti, kad pamodos ar ļoti pilnām krūtīm, kas bija nepatīkami, pat sāpīgi, taču temperatūras nebija. Bet tad jau kaut kā organisms pats noregulējās.
Domāju, ar atslaukšanu tu tikai veicini piena rašanos, bet izklausās, ka savādāk arī nevar...
Lai izdodas!