Ģērbjam aktīvu mazuli: VIDEOpadomi, kā uzvilkt krekliņu

12. Oct 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aktīvāku mazuli vislabāk pāģērbt, paņemot sev klēpī vai novietojot uz grīdas! Kā to darīt pareizi, veicinot mazulīša attīstību, skaties VIDEO! Konsultē fizioterapeite Klaudija Hēla.

 

Pirms veicam darbības ar mazuli, aprunāsimies! Vienmēr ir svarīgi bērniņu pabrīdināt iepriekš, ko tieši grasāmies darīt, aicinot arī viņu pašu iesaistīties un izteikt savu viedokli! Tas stiprinās viņa personību!

  • Atceramies,ka krekliņu mēs velkam, palūdzot padot pretī bērna rociņu. Nedaudz pagaidām, satveram plaukstas locītavu un lēnām uzvelkam virsū.
  • Ja ir krekliņš, kas jāvelk mazulim pāri galvai, paveļam mazuli uz sāniem un pārvelkam uzmanīgi pāri galvai. Mazuļiem parasti nepatīk, ja drēbes pieskaras sejai, tāpēc darām to pēc iespējas uzmanīgāk.
  • Veļam bērnu atpakaļ uz muguras un sakām, ka tagad spēlēsim paslēpes un pārceļam krekliņu pāri galvai. Ja kaut kas ķeras, varam bērnu atkal pavelt, lai sakārtotu krekliņu ērtāk. Ar savu roku iebrauc krekliņa piedurknē, palūdz bērna rociņu un ar kopīgiem spēkiem cenšamies uzvilkt piedurkni. Svarīgi – nevelkam bērna roku! Bērns var kustināt savu rociņu un mēs kustinām savējo līdzi, lai uzvilktu kreklu. Tiklīdz cilvēka roka tiek rauta, viņš to rauj atpakaļ un nāksies cīnīties ilgi. Atkal paveļam bērnu, lai sakārtotu krekliņu aizmugurē, un, atveļot atpakaļ, pēc tāda paša principa apģērbjam otru rociņu. Ja bērns pretojas, jāpagaida!

 Māmiņu Klubs

Lai izdodas!