Gatavojam saldo biezeni

Gatavojam saldo biezeni

16. Jul 2017, 15:34 Mar&Co Mar&Co

Esmu no mammām, kas ikdienā gan dārzeņu, gan augļu bienezīšus cenšas gatavot pati. Izņēmums ir izbraucieni, kad ērtāk nopirkt lielveikalā jau gatavos, skrūvējamos biezeņus. 

Tad nu viena garda receptīte. Viss, izņemot bumbierus, no pašu dārziņa.

1. Nosterilizēju burciņas (tās pašas, kas paliek pēc veikala biezenīšu izlietošanas)

2. Talkā nāk lielais palīgs- Philips Avent tvaicētājs/blenderis

3. Sastāvdaļas: sauja zemeņu, sauja upenes, 2 bumbieri, neliels rabarbers ( mūsējais bija novākts un uzglabāts pirms Jāņiem). Ar rabarberiem pēc Jāņiem jābūt prātīgiem, jo tajos būs vairāk skābeņskābe. Mazuļiem, lielos daudzumos tā ir kaitīga.

20170716153239-28998.jpg

15 minūšu tvaicēšana un pildu burciņās! Uzglabāju ledusskapī. Parasti izlietojam kādās 2 nedēļās. Droši vien glabāt var vēl ilgāk.

Izcils!