Evakuācija ar bēbīti

Evakuācija ar bēbīti

30. May 2017, 10:42 Mar&Co Mar&Co

Šorīt, kad paēstas brokastis un mazo liku jau atkal pačučēt, kaimiņiene atsūta sms: "Kas atkal par signalizāciju?" Lieki piebilst, ka es nekādu signalizāciju nedzirdēju, jo kaimiņš kaut ko cītīgi urbj. Izgāju kāpņu telpā, un tiešām. Ko darīt? Izgāju uz balkona, dūmus nemanīju, kāpņu telpā nekādas smakas arī, bet nu es esmu atbildīga ne tikai par sevi, bet arī mazuli, tāpēc nevilcinājos, aši uzģērbu mazo, un devāmies lejā. Kā zināms, šādās situācijās liftu nedrīkst izmantot, tad nu no 11.stāva gājām lejā. Skumji, bet tikai retais kaimiņš bija iznācijas pagalmā (mājā ir ap 60 dzīvokļiem) vai pabāzis galvu pa logu. Tomēr 112 bija gan jau uzzvanīts, un arī apsardze ātri ieradās. Izstaigāja māju un atrada vaininieku- tas pats mans kaimiņs urbējs. Labi, ka tā! Ceru, ka nekad nenāksies piedzīvot īstu evakuāciju, jo šādās situācijās iestājas tāds satraukums, jo bez mazuļa mājās arī kaķis. Saproti, ka neko nevari pagrābt savās 2 rokās, tikai pasargāt pašu dārgāko- sevi un mazuli!

Šī patiesībā jau ir otrā reize gada laikā, kad mājā iedarbojas signalizācija. Kad biju gaidībās, tad pamanīju nākam dūmus uz augšu. Apakšējā kaimiņiene piedzedināja vistu. Tā vietā, lai izietu uz pateiktu pārējiem, ka viss kārtībā, šī mierīgi runāja pa telefonu. Cītīgi klauvēju šai pie durvīm, bet kad neatvēra, tad vnk pati vēru vaļā durvis. Šī tik pasmaidīja.

Mīļie cilvēki, esiet atbildīgāki!

mamma27 mamma27 30. May 2017, 19:37

Es arī piedzīvoju reālu ugunsgrēku un evakuāciju ar visiem trim bērniem.Un līdz nepaņēmu neko!!!Pat autiņbiksi ne.Kur nu vēl somu,maku vai ko citu.Galvenais bija saģērbt ātri bērnus,jo laukā nebija sits un ātri ārā.Evakuācija bija 7:00no rīta.Sajūta galīgi nav patīkama.Šādā situācijā priecājos,ka ir apdrošināts dzīvoklis un visa iedzīve.Jo nav reāli kaut ko saglābt,ja kas tiešām notiek!

mamma88 mamma88 30. May 2017, 16:49

Kaķis vienā rokā, bēbis otrā. Bet ja tā nopietni, tad veikalā arī ir bijusi signalizācija(arī pēc Zolitūdes gadījuma), bet neviens nereaģēja, un turpināja mierīgi iepirkties. Mūsu ģimene bija laikam vienīgā, kura pieņēma lēmumu labāk tomēr iepirkties citreiz.