Esmu mamma jau 6 mēnešus!!!

Esmu mamma jau 6 mēnešus!!!

24. Mar 2017, 11:45 Ievas_mamma Ievas_mamma

Šomēnes vairs nenodevos sentimentam, bet skatījos patiesībai acīs – bērnam ir jau 6 mēneši, viņš teju sēž un teju rāpo, ēd no traukiem un cenšas sazināties arvien konkrētāk. Arvien grūtāk kļūst atcerēties, kāda Ieva bija, kad tikko piedzimusi gulēja manās rokās. Šomēnes sapratu, ka pienācis laiks skatīties tikai uz priekšu.
Jā, sešu mēnešu atzīmi Ievuks sasniedza ar satriecošām prasmēm – pussēdus stāvokli un trīcošu, taču stabilu rāpošanas pozu. Līst viņa prot, pārsvarā to dara, ja tuvumā nav neviena, kas novērotu, pretējā gadījumā izslejas, paskatās acīs un smejas:” Ceri vien, ka līdīšu tev redzot!”
Interesē viss, kas ir vienkāršs un nav rotaļlieta. Vislabprātāk spēlējas ar burkas vāku un bļodām. Vēl arvien viss tiek nogaršots, taču šomēnes uzsāka arī dauzīšanu – ņem grabuli un bliež pret grīdu ar tādu spēku, ka pašai bail. Un tad vēl tas trakums ar televizora pulti… Vai tiešām visiem bērniem tā liekas “maģiska pasaulē labākā rotaļlieta ar miljons podziņām”?
Ievai ir divi kārtīgi zobi, kurus tad arī var izmantot, jo nu jau mēnesi viņa katru dienu saņem papildēdienu vienā ēdienreizē (pagaršojusi ķirbi, kartupeli, burkānu, brokoli, griķus, banānu, bumbieru, šodien nogaršos batāti). Pati iemācījusies paprasīt – kustina lūpiņas, čāpstina, neņem krūti. Un visu, ko dodu, ēd lielām mutēm un atzīst par labu esam! Bet vispār vēl arvien ēd manu pieniņu.

20170324114421-48197.jpg
Pēdējā mēneša laikā izjūtu, ko nozīmē nekārtība mājās, jo arvien biežāk ir tādas dienas, kad Ievukam nav labi nedz gultiņā, nedz uz segas, kas paklāta uz grīdas. Tad nu cenšos kaut ko izdarīt ar vienu roku, kas ir diezgan bezcerīgi.
Vispār man liekas, ka viņai nāk trešais zobiņš, jo pēdējās dienās viņa ir kašķīgāka kā ierasts. Arī iemidzināt vakaros kļuvis grūtāk, kaujas. Un naktīs mostas biežāk, kā man gribētos. Reizēm dzirdu, ka “ņurkulējas”, cenšos sataustīt, lai iedotu knupīti, bet…bērna nav! Izrādās, ieķērusies gultiņas redelēs, uzrāvusies pussēdus un tāda tad arī tumsiņā sēž. Tad izceļu no gultiņas, piekļauju cieši klāt un cenšos aizbaidīt to slikto sapnīti, kas meitiņu uzrāvis augšā, bet tā pa īstam palīdz tikai pieniņš – ja agrāk naktī ēda reizi, tagad tās var būt pat četras. Jā, un, ja agrāk cēlās 11.00, tad tagad bieži tie ir 7.00…
Svērāmies pirms divām nedēļām, kad gājām pie ārsta, lai izkontrolētu iesniņas. Tad bija 7,7 kg. Cerams, ka 6 mēnešu vizītē leposimies ar visiem 8 kg, un pāriesim uz 4. izmēra pamperiem, kas ir tikpat liels solis, kā gultiņas nolaišana par līmeni zemāk, kas ir jau izdarīts, un kulbiņas nomaiņa uz ratu sēžamo daļu, kas notiks pavisam drīz.


Mans meitēns aug griezdamies! :)

Elionore Elionore 25. Mar 2017, 10:31

☺ Starp citu, par tām nakts ēšanām. Manējā ap piekto mēnesi arī sāka pa nakti vairākas reizes ēst! :o Lai gan literatūrā raksta, ka sākot ar piekto mēnesi jāatradina no ēšanas naktī... Līdz tam mazā pa nakti nemodās . Ehh, kā realitāte nesaskan ar teoriju ;D

Ievas_mamma Ievas_mamma 24. Mar 2017, 18:27 Elionore

Paldies! 😀
Un es lasu tavus - vienmēr saturīgi un interesanti. 😉

Ievas_mamma Ievas_mamma 24. Mar 2017, 18:26 apalk

Paldies par tavu komentāru! 😉 TAS mani iedvesmoja. 😀
Noteikti vēl ir laiks. 😀 Ieva arī haltūrē un veļas tikai uz vienu pusi. 😉

Elionore Elionore 24. Mar 2017, 16:32

Kāds man prieks par jums! Vienmēr ar interesi lasu Tavus blogus, šis šķiet īpaši jauks un sirsnīgs! 🌷

24. Mar 2017, 15:32

Super!
Man patīk Tavi blogi! Tie ir iedvesmojoši.
Mūsējam drīz būs 5 mēneši. Vēl gan kārtīgi nav sācis velties. Es gan saprotu, ka tam vel ir laiks. Mazulis 4 mēnešos svēra nepilnus 9kg. Ir ko velt.