Ergosoma - mammas labākais palīgs!

Ergosoma - mammas labākais palīgs!

17. Aug 2017, 15:07 Runner Runner

Vasara ir īstais brīdis, lai padalītos doties mazos izbraucienos, ekskursijās un „bezceļa” pastaigās, arī mūsu ģimenei patīk brīvdienas pavadīt ārpus mājām. Šī ir pirmā vasara, ko izbaudām kopā ar mazuli, kurš vēl pats ar savām kājiņām nestaigā, tādēļ gribu pastāstīt par savu labāko palīgu/ glābēju un draugu Ergo somu. Soma ir mans draugs kopš mazuļa 3 nedēļu vecuma. Te daži piemēri par to kā man soma ir neatsverami noderējusi:

1)      3 nedēļu vecumā mazais gribēja iemigt tikai mammas rokās, kas man bija jaunums un sapratu, ka ar vienu roku turot mazo, ar otru nespēju pagatavot ēst vai veikt jeb kādus citus mājas darbiņus, tādēļ domāju par risinājumu, kad mazais ir ar mani, bet rokas ir brīvas. Atradu. Tātad pirmajos miedziņos palīdzēja ieauklēt soma.

2)      Sāka parādīties kolikas. Palīdzēja dažādas metodes, bet tikai soma bija tas ar kuru vakaros staigāju pa mājām ar mierīgu un apmierinātu mazuli.

3)      Suns. Mums mājās ir suns, kas dažkārt neparedzami vēlas iziet savās vajadzībās, tā kā dzīvojam dzīvoklī, tad man tā ir vesela loģistika, lai izvestu suni ar zīdaini uz rokām. Arī šeit nāca talkā soma. Ieliku mazo un dodamies.

4)      Ratiem NE! Tāda attieksme ir manam mazulim kopš dzimšanas, tādēļ katrā pastaigā ratu grozā līdzi devās soma, jo ne vienu reizi vien mājās nācu, stumjot ratus un nesot mazo kliedzēju somā.

5)       Pie dabas. Kā jau minēju mums patīk doties pie dabas. Ar somu esam devušies neskaitāmās jūras pastaigās, sēņot, dabas takas un muzejos.

6)      Līdz bodei. Arī mazais skrējiens līdz veikalam var būt apgrūtinošs, ja ir jāstiepj augšā/ lejā rati. Arī te soma man ir ļoti noderējusi.

 

Šo stāstu nevis tirgoju somas, bet gribu iedrošināt mammas, ka ar mazajiem var būt gana elastīgas un nevajag baidīties to ka mazais arī pēc dzemdībām ir pie mammas punča. Pāris mani ieteikumi somas iegādei:

1)      Noteikti un obligāti ir jāpērk ergo somas nevis ķengursomas. Cenas protams ir dārgākas, bet ne bez iemesla, ergo somās mazulis ir atbilstošā pozā, kas nekaitē viņa ķermenītim, ko nevar teikt par ķengursomām.

2)      Jo vienkāršāka, jo vieglāk pašai. Pirmā somā mums bija Marsupi, neko labāku nevarēju vēlēties. Ārkārtīgi vienkārši uzliekama un nekādi lieki slēdži, siksniņas un opcijas. Uzliec un ej. Tikai pērkot somu neiedomājos, ka vēlāk arī tētis gribēs nest mazo, tāpēc paņēmu S izmēru, kas tētim nederēja, tādēļ iesaku uzreiz ņemt M/L izmēru. Tagad nopirkām Ergobaby360, kas der tētim un kur mazo var likt arī ar skatu uz priekšu. Ir ērta, bet visādu slēdzīšu daudz vairāk.

Lai izdodas atrast savu labāko palīgu, mums tā ir ergosoma. Somu izvēlējos, jo bija bail, ka netikšu galā ar slinga siešanu, domāju, ka tā ir lieliska slinga alternatīva.

 

Ready_already Ready_already 19. Jan 2019, 19:40

Mums bija gan Ergobaby 360 gan TeddySling soma. Ergo part tuvu nav Teddyslingam ērtības ziņā, Teddy ir daudz ērtāka un veselīgāka soma. Pirkam www.ergosomas.lv

Runner Runner 17. Aug 2017, 12:31 Mamm.mamm

Man ir ergobaby360, kur mazuli var likt ar skati uz priekšu un uz sāna. Soma ir paredzēta līdz 15kg. Manam 9,5m mazulim ir daudz vietas un domāju ka būs vēl ilgi, vnk augot mazajam nevajadzēs tik stingri pievilkt lences.

17. Aug 2017, 09:58

Mums ir divi slingi. Viens parastais, otrs Mei-tai (uzsiešana ir novienkāršota līdz minimumam - sasien apakšējā lentes, augšējās pāri plecam, priekšā viena otrai pāri un sasien aizmugurē). Otrajā gan mūsu augumā raženajam mazulim, manuprāt, ir pa šauru. Tā nu šobrīd apsveru ergosomas iegādi (jo slingus mazgāju).
Vai reāli mazulim, kas augumā atbilst gadu, pusotru vecam bērnam, būtu vieta ergosomā?

16. Aug 2017, 16:30

Ergosoma ir arī mans palīgs, lai varam aizvest vecāko bērnu uz dārziņu. Pat nezinu, ko darītu bez ergosomas.