Superbēbītes māmiņas dienasgrāmata: Enģeļu Ekspresis apceļo Latviju!

Superbēbītes māmiņas dienasgrāmata: Enģeļu Ekspresis apceļo Latviju!

04. Nov 2013, 22:58 Liene MāmiņuKlubs.lv Liene MāmiņuKlubs.lv

Šīs brīvdienas sagādāja atkal daudz un jaukas sajūtas, kuras uz kādu laiku bija noliktas malā! Proti, man bija tā iespēja kopā ar Eņģeļu Ekspresi doties ceļā uz divām pilsētām - Jelgavu un Bausku. Kas ir Enģeļu Ekspresis?

20131104103411-30180.jpg

Noteikti esat pamanījušas Swedbank un Ziedot.lv veidoto labdarības akciju - Eņģeļi pār Latviju. šis Enģeļu  Ekspresis ļauj cilvēkiem satikties ar cilvēkiem, labajām domām materializēties un labajiem darbiem tikt pamanītiem! Ne tikai rīdziniekiem pie operas ir iespēja ziedot, bet nu visiem, kam ir ko dot, kam ir ko vēlēt - var to izdarīt savā pilsētā. Ja precīzāk, tad 27 pilsētās, kurās šogad piestās Enģeļu Ekspreis. Auto, kuru uz ielas nevar nepamanīt.. Rotāts ar simtiem spožu gaismu.. lieliem enģeļiem un zvaigznēm.. Te var palūkot, kad un cikos piestās mirdzošais auto -  http://www.engeluekspresis.lv/marsruti Un galvenais jau tas, ka šis auto ir pilns ar sapņiem - mazu bērnu un vecāku sapņiem, kuri tic brīnumiem un cer tos sagaidīt. Diemžēl, situācija ir tāda, ka viņiem ir jālūdz līdzcilvēku palīdzība, jo pašu spēkiem nav iespējams bērniem palīdzēt, bet tādēļ jau esam mēs, lai palīdzētu! Un nevis pārmestu valstij, bet pasniegtu to palīdzīgo roku, ja vien tas ir mūsu spēkos. Neviens neprasa simtus, neviens neprasa miljonus.. katrs kaut pa santīmam... 

Par to, ka ir spēks, lietās , ko darām - var pārliecināties palūkojoties uz iepriekšējo gadu paveikto! 

5 gadu laikā ir saziedoti 1 952 584 lati  un palīdzēts 650 bērniem, kuru ārstēšana nav tikusi iekļauta valsts apmaksātajos medicīnas pakalpojumos. un es uzskatu, ka tad, ja Dievs man ir devis veselu bērniņu, devis man iespēju - es nedrīkstu to izniekot..

Vistrakākais jau protams bija ar došanos prom no mājas uz gandrīz veselu dienu! 5x tētim izstāstīju visus iespējamos rīcības scenārijus, ko gaidīt un ko darīt ja tā vai savādāk. Satraukusies biju ļoti, lai neteiktu vairāk, tomēr nelaidu satraukumu ārā, lai mazā nejūt!

Es kopā ar Enģeļu komandu devos pie jelgavniekiem un baušķeniekiem, lai pastāstītu, iepriecinātu, iedvesmotu, palīdzētu un dalītos! No rīta pamodos, sapucējos, pabaroju mazo un devos ceļā! Pirmajā braucienā uz ilgāku laiku bez savas mazās draiskules! :) tētis jau teica, lai nezvanu 500 reizes, ka viņš vienkārši necels telefonu :P Piezvanīju pēc stundas, dzirdēju, ka mazā omuligi pļāpā un atlaidu.. atlaidu to briesmīgo gumiju, ko biju sasējusi un nelaidu vaļā! šī bija pirmā reize, kad pa īstam pārliecinājos, ka man mājās ir vīrs, meitiņas tētis, kurš lieliski var ar visu tikt galā arī bez manas klātbūtnes! šī bija pirmā reize, kad viņam tā pa īstam spēju uzticēties! Un nebraucu prom uz nedēļu.. vien uz pus dienu :)

20131104103715-26749.jpg

 Visas dienas garumā, protams, ka pāris reizes uzzvanīju, lai pavaicātu, vai viss kārtībā un ja vīrs nepacēla, zvanīju dēlam, lai paklausās vai māsa neraud:P šausmas, ne? :) 

Jelgavā - ārā tik ausksts laiks, vējš pūš, bet cilvēki tik smaidīgi un laipni.. Tik Sen nebiju stāvējusi cilvēku priekšā un runājusi, teju visu grūtniecības laiku un nu vēl 4 mēneši.. Bet kaut kā vārdi paši nāca.. laikam no sirds.. jo man tik ļoti daudz nozīmē šis ikgadējais rituāls - Enģeļi!

20131104102744-44313.jpg

Visus gadus esmu tur bijusi, un esmu ārkārtīgi laimīga, ka veidotāji par mani neaizmirsa un uzaicināja arī šogad! Par ko milzīgs paldies viņiem! Es tik pozitīvi emocionāli uzlādējos. no tiem smaidiem, no tiem labajiem vārdiem, no tām sajūtām.. un ja vēl pēcpusdienā Bauskā man pievienojas mani mīļie un es redzu, ka meitiņa ir laimīga, pavadījusi brīnišķīgu dienu ar brāli un tēti, laimīga ieraugot mani.. 

20131104102557-64552.jpg

Bauskā lija lietus un ārā bija tumšs.. bet lielais Eņģeļu ekspresis pilsētas rātslaukumu to padarīja par siltāko un mājīgāko vietu tobrīd Bauskā.. Cilvēki nāca.. vieni paši, ar bērniem, lielāki, mazāki, vecāki, jaunāki - bet visi kā viens - tādām apgarotām un laimīgām sejām.. Bērniņi nesa savas krājkasītes, vecmāmiņas savas zeķes.. visi nāca, lai palīdzētu - lai sadotos rokās un atbalstītu! un es stāvot šo cilvēku priekšā un runājot, nespēju izteikt tik daudz Paldies vārdus, lai patiektos pietiekami! Zelta cilvēki ar zelta sirdīm.. šajās divās pilsētās es satiku tik daudz skaistus cilvēkus.. dvēselē skaistus! Tādus īstus un patiesus... un esmu ārkārtīgi priecīga, ka arī manai meitiņai izdevās saņemt kripatiņu no šīs riebinošās atmosfēras.. 

20131104102513-43661.jpg


Es gribētu domāt, ka vēljoprojām katrā no mums mīt kāda kripatiņa no enģeļa. Un ja tāds mīt arī Tevī - palūko, varbūt arī Tavā pilsētā tuvākajās brīvdienās piestāj enģeļu ekspresis.. Ja nevari noziedot - nekas.. vienkārši aizej un sajūti.. tās labās domas, tos labos vārdus, smaidus un dziesmas.. Esi kopā ar tiem sirdscilvēkiem un dalies savās labajās domās - galu galā - tās materializējas! 

Ja arī Tu vēlies palīdzēt, droši dari to - ziedojot Swedbank internetbankā vai filiālēs, Rimi vai Supernetto ziedojumu kastītēs, zvanot pa ziedojumu tālruni - 90006383 vai satiekot Enģeļu ekspresi savā pilsētā. 

Eņģeļu akcijā tu vari dalīties arī ar lietām, kas Tavā mājā savu mūžu ir nodzīvojušas - bet citiem vēl var būt noderīgas. Aiznes tās un Eņģeļu ekspresi un ļauj dzīvot tālāk un iepriecini.. 

Akcijas noslēgumam kā vienmēr varēs sekot arī Tv ekrānā - šogad tas būs 15. decembris, kad visas dienas garumā pie operas notiks Eņģeļi pār Latviju aktivitātes un vakarā - LNT tiešraidē visi varēsim sekot līdz Eņģeļu noslēguma koncertam! Es arī tur būšu - visas dienas garumā, domāšu labas domas, sūtīšu tās citiem un dalīšos smaidā! Arī savas krājkasītes nolēmām nogādāt tieši enģeļiem - kā pateicību, ka mums ir! Un mēs varam dot citiem! Kā lielo paldies, ka mums ir iespēja - redzēt, dzirdēt, sajust, staigāt.. ka mums ir iespēja - dzīvot! 

20131104103231-88714.jpg

 

Paldies Swedbank par brīnišķīgo ideju - Enģeļu ekspresis, paldies Rimi, kas vienmēr atbalsta šo akciju, paldies LNT, ka ļauj mums to visu ieraudzīt un paldies visiem, visiem, kas ziedo, kas palīdz un tiem, kas tic.. kopā mĒs varam izdarīt daudz! Ļoti daudz! 

http://www.engeluekspresis.lv/ekspresis

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 04. Nov 2013, 12:42

mēs arī bijam Saldu uz šo pasākumu.
noziedojam naudinu un arī drēbes, mantas 😀

04. Nov 2013, 12:37 LieneBerzina

Jūrmalā, varētu rīkot Kauguros. tur parasti visādi pasākumi notiek.
bet Majoru kulturas nama teritorijā arī varētu rīkot.

04. Nov 2013, 11:12 mammii24

jā, mēs arī tieši mājās par to runājām, ka žēl, ka nav Jūrmalā!

04. Nov 2013, 11:10

žēl, ka nebūs Jūrmalā.

Saulite21 Saulite21 04. Nov 2013, 11:06

Es parasti ziedoju veikalos un tad jau sajūtos kā labs cilvēks😀Svētdien bija Saldū,bet netiku,jo braucu mājā no Saldus.Un parasti skatos Enģeļi pār Latviju koncertu ar lielu prieku...