EKO autiņbiksītes

EKO autiņbiksītes

08. May 2017, 12:16 Mamm.mamm Mamm.mamm
Ievadam: interesējos un turpmāk plānoju lietot tikai (un vienīgi) vienreizlietojamās autiņbiksītes. Mazgājamās arī izmēģinājām. Pilnīgi noteikti es to vairs nedarīšu. Man pietiek ar ikdienas veļas kalniem. :)
 
Jau no bērna dzimšanas lietojam Naty autiņbiksītes. Tās mūs apmierina, taču nolēmām, ka jāizmēģina arī citi. Kas zin, varbūt ir kaut kas mums labāks. :) Tad nu vēlos dalīties ar jums izmēģināto eko autiņbiksīšu salīdzināšanā. 
Autiņbiksītēm, mūsuprāt, ir, vispirms, jāveic savs pamatuzdevums - jāuzsūc "pārstrādātais pieniņš". Bez tā, autiņbiksītēm ir gan labi jāizskatās, gan jābūt viegli uzvelkamām (un novelkamām), gan jāpieguļ augumam, nepieļaujot būtiskas noplūdes, gan jābūt pieejamām (viegli iegādājamām un par pieņemamu cenu). Un, ja jau eko, tad sagaidāms taustei tīkams, dabisks materiāls un nekādas smaržas.
 
Tad nu sākam ar visu laiku lietotajām Naty autiņbiksēm. 20170508120721-11225.jpg
Ražotājs atrodas Zviedrijā, lai gan pašas autiņbiksītes tiek izgatavotas Turcijā. Atverot iepakojumu jūtama rūpnieciska rakstura smaka (lai gan dažām pakām tā nav). Tas tāds, manuprāt, būtisks mīnuss. Tā dēļ autiņbikses jau laicīgi "izvēdinu". Uz tausti autiņbikses mums ļoti patīk. Nav "plastmasīga" sajūta. Arī uz dupša no šīm pumpas nav bijušas. Vēl kā mīnusu gribētu minēt atšķirības dažādās ražošanas partijās. Mainot no ceturtā uz ceturto pluss izmēru gadījās pat tā, ka ceturtā izmēra autiņbikse bija drusku lielāka par ceturto pluss izmēru. Jāsaka, ka tā bija tik viena paka, kur ceturtais izmērs bija lielāks. Pārējās autiņbikses ir bijušas līdzīgas.
Pamatuzdevumu šīs autiņbikses veic super. Arī ļoti lielus "plūdus" uzsūc lieliski, taču ārējais materiāls (kas, cik es saprotu, ir kukurūzas plēve) ir plāns un "pilnā stāvoklī" viegli pārplīst. Autiņbikses labi pieguļ, lai arī esot patiesi pilnas mēdz laist garām.
Naty autiņbikšu izskats mani apmierina. Tumši zaļi attēli viscaur ārējam slānim, kas ir atšķirīgi dažādos izmēros. Zīmējumi gan varēja nebūt, bet vismaz nav krāsainie "ķēmi". Manuprāt, jebkādi zīmējumi uz autiņbiksēm, kuras tiek mainītas vidēji 4-6 stundās, ir pilnīgi lieki un tikai nejēdzīgi patērē resursus. It īpaši mazajiem izmēriem. Kāda jaundzimušajam daļa vai viņš nokārtojās uz "Šreka", "Mikijpeles", vai "Vinnija Pūka"?! 
 Un nu par šo autiņbikšu pieejamību. Tās vislētāk ir iegādāties veikalā Pirkumiņš. Tur, piemēram, četri pluss izmēra lielā (44 gab) autiņbikšu paka maksā 12,88€. Par vienu autiņbiksi sanāk 0,293€. Šīs ir pieejamas arī citos veikalos, piemēram, Sky, tikai tur tās maksā ievērojami vairāk.
 
"Iesoļojot" otrajā izmērā izmēģinājām Bambo Nature. 
20170508120918-63581.jpg
(Bilde nav mūsu, bet gan ņemta no babygearlab.com, jo nevienu Bambo Nature mājās vairs nevarēju uzmeklēt.) 
Šīm ir "Ziemeļu gulbis" eko-marķējums. Atverot paku, nepatīkamas smakas "neskrien virsū". Autiņbikšu izskats kopumā apmierinošs, lai arī krāsainie attēli man nepatika. Uz tausti tās likās labas, lai arī ne tik "dabīgas" kā Naty.  Bambo Nature autiņbikses uzvilkt un novilkt bija vienkārši, tās augumam piekļāvās labāk nekā Naty. Uzsūca labi, lai arī bija plānākas kā Naty. Pārstājām tās lietot, jo dupsis kļuva pumpains. Te nu bija eko autiņbikses, no kurām neesot pumpas. :)
Bambo Nature ir viegli atrodamas veikalu plauktos. Nopērkamas gan Rimi, gan Nuko.lv, gan Pirkumiņā. Cena (bez atlaidēm, no Pirkumiņa) par ceturtā izmēra paku (60 gab) 14,55€. Par vienu autiņbiksi 0,243€. 
 
Nākošās testējām Moltex. 20170508121001-19084.jpg
Arī nopērkamas Pirkumiņā. Lai arī atrodamas ir citur, tās tomēr jāpameklē. Cena (no Pirkumiņa) par 74 gab ceturtā izmēra paku ir 21,99€. Par vienu autiņbiksi 0,297€. 
Atverot iepakoju smarža nekāda. Nesmird un nesmaržo. Tieši tā, kā vēlos. :) Izskats kopumā labs, tikai atkal kaut kādi zīmējumi priekšpusē. Pilnīgi varēja iztikt bez. Uz tausti šīs šķita ļoti plastmasīgas. Nedaudz atgādināja maisiņus. Tāpat mums nepatika aizdare. Lipekļi mēdza taisīties vaļā. Visbūtiskākais mīnuss, kāpēc tās vairs nelietojam, ir praktiski neelastīgā jostas daļa. Uzliekam autiņbiksi, aiztaisam, taču, ja vēlamies, lai puncis nebūtu saspiests, paliek ievērojama sprauga, pa kuru, esot uz vēdera, "pārstrādātais pieniņš" tek laukā. Guļot uz muguras savu pamatfunkciju Moltex pilda, taču neelastīgā jostas daļa ir būtisks mīnuss.
Vēl testējām Attitude (EcoLogo sertifikāts), kas nopērkamas Biotēkā (vai bio.lv)
20170508121031-56466.jpg
Atrodamas arī citur, bet kopumā, tomēr ir jāpameklē. Ceturtā izmēra 26 autiņbikšu paka maksā 11,24€. Ar klienta karti, ko diezgan ātri var iegūt, -5%. Bez atlaides vienas autiņbikses cena 0,432€. Salīdzinoši dārgāk, taču šīs drīzāk būtu tādas fotosesiju autiņbikses. :) Autiņbikses ir vienkrāsainas bez zīmējumiem. Super! Beidzot! :) Atverot paku, arī smakas/smaržas nav pilnīgi nekādas. Pat īpaši centos kaut ko sasmaržot. Nekā. :) Uz tausti patīkams materiāls, līdzīgi kā Naty. Vēl, būtisks pluss ir viegla uzvilkšana/novilkšana. Lipekļi nav ar līmi, bet gan tādi kā apģērba lipekļi, līdz ar to, līp vienlīdz labi taisot ciet un vaļā gan pirmo, gan desmito reizi. Vēl, būtisks pluss ir ļoti elastīga jostas daļa. Mugurpusē ir tāda kā gumija, kas ļauj autiņbikses aiztaisīt ciet gana cieši, vienlaikus neuztraucoties, vai nespiedīs punci. Līdz ar to, "pa augšu" šīm autiņbiksēm nekas nav izkļuvis. Varētu teikt, ka arī "pa sāniem" nekas nav noplūdis. Tikai vienu reizi, kad tur patiesi bija ļoti, ļoti pilns, nedaudz tika arī bodijam. Attitude mīnuss ir tas, ka, atšķirībā no Naty, tie nepiedāvā autiņbiksītes-biksītes. Bez tam, cena varēja būt zemāka. :)
Tāda ir mūsu pieredze ar dažādām eko autiņbiksītēm. Varbūt kāda ir mēģinājusi Beaming Baby? Gribēju notestēt arī tās, taču nevarēju atrast, kur tās būtu ērti iegādāties.
Vēl ir kādas Latvijā atrodamas un iegādājamas eko autiņbiksītes, ko nepieminēju? Ir pieredze? Dalies! :) Labprāt pati izmēģinātu vēl kādas.
 
Titulbilde no ecobaby.ie.
princesemince princesemince 09. May 2017, 10:46

Nezinu, kas par marķējumiem, bet vissakarīgākās no tirgū esošajām man šķita un vienīgās, ko bērna dupsis ilgtermiņā atzina, bija Moony.