DISKUSIJA: Piena produkti- no kāda vecuma un kādi?

DISKUSIJA: Piena produkti- no kāda vecuma un kādi?

10. Feb 2013, 15:43 mamma27 mamma27

Denīzei jau pavisam drīz būs deviņi mēneši un mēs ar vien vairāk sākam domāt ,ko tad no piena produktiem drīkst dot, cik daudz un galvenais kādus.

Pirms pāris nedēļām sanāca,ka tētis iedeva pāris karotes Danon jogurta,jo ēda brālis. Tad nu naktī pamatīgi dabūjām pamocīties. Denīze raudāja kā traka. Nekas ko darījām nelīdzēja. Līdz beidzot iznāca pamatīga atrauga ,kas nosmaržo pēc jogurta un arī gāzītes no vēdera. Tad tikai mazā nomierinājās un aizmiga.  Tas lika aizdomāties,kas tad tajos jogurtos ir un kāpēc tāda reakcija?

Šonedēļ izmēģināju un nopirku Baltais EKO jogurtu. Izsvēru visus par un pret un nolēmu ,ka šim vajadzētu būt labākam. Un jā! Denīze apēda diezgan daudz ,bet nekādu izmaiņu puncim nebija. Tad nu pāris dienas šo jogurtu nedaudz  devām.

Kādus vēl piena produktus varētu sākt dot?Biezpienu? Bet kādu ,jo tak veikalā ir tik daudz!Pienu ,klāt kartupeļiem un putrām?

Kādus piena produktus dodat jūs un no kāda vecuma?

 
princesemince princesemince 11. Feb 2013, 14:02 oglite_2012

es dalos pieredzē, nevis sniedzu kaut kādu statistiku 😀

mamma27 mamma27 10. Feb 2013, 21:19

Es puikam arī nedevu ilgi. Sāku ar jogurtu bio lakto. Visu citu no gada. Biezpiena sieriņus Adrians sāka ēst tikai ap diviem gadiem. Denīze šodien pagaršoja biezpienu 9% ,ļoti garšoja. Un ar punci pagaidām viss ok.
Un pieni jau atšķiras, veikala piens jau ir gandrīz kā ūdens salīdzinot ar govs pienu no laukiem. To tad arī neiesaka dot,bet domāju veikala pienā jau putru var vārīt.

princesemince princesemince 10. Feb 2013, 17:37

Bio-lakto bez piedevām piedāvāju 10 mēnešos, biezpienu kaut kad pēc tam, pienu pie putras pirmo reizi mēģināju 1,3g, bet vispār piens tika tīrā veidā vai pie kaut kā dots no 2,5g. Jogurtu tā kārtīgi sāka ēst no 1 gada, biezpiens īsti negaršoja, iegaršojās kaut kad pēc 2 gadu vecuma.

lauvinja lauvinja 10. Feb 2013, 17:33

Jogurtus vislabāk sākt dot bezpiedevu un piedevās pielikt to, kas ir pārbaudīts - paša audzētas ogas, vai pārbaudīti augļi. Jāņem vērā, ka arī bezpiedevu jogurtiem kā stabilizatoru izmanto karpupeļu cieti, kas pati par sevi ir ok, bet jāskatās vai mazais puncis ar to tiek galā. Saviem jogurtu sāku diezgan ātri, bet bezpiedevu jogurtam pievienoju saldētās zemenes vai taml lietas, kas garšoja.

Jogurtos ar piedevām bieži vien ir augsts cukura /saldinātāju saturs.

Pēc tam pamazām sāku dot biezpienu ar piedevām saldām vai zaļumiem, bet neforsējot.

Var piedāvāt kefīru, ja garšo.

No gada vecuma pamazām devu pienu parasto, bet arī vērojot reakciju. Iesākumā putrās.

Bet visu galvenais neforsēt.

Biezpiena sieriņus gan devu un dodu pa retam, jo biezpiena tur tikpat kā nav, vien daži grami, bet gana daudz taukvielu un cukuru, bet kā kārums notiekti gana labs savu reizi.

annijalise annijalise 10. Feb 2013, 16:40

es savai mazajai jogurtu, bez piedevām piedāvāju kādu 7-8 mēn. vec., bet viņa no tiem tik muti šķobīja.
labprāt viņa ēd biezpiena sieriņu Baltais, tas nav dikti salds, un bez visādiem E ir tas, un arī parastais biezpiens ir cieņā.
katrā ziņā jau pa mazumiņam var piedāvāt piena produktiem, lai var novērot reakciju.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 10. Feb 2013, 16:10

Un, protams, vislabākais būs mūsu pašu LV biezpiens, tirgū no zemnieku saimniecībām pirkts

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 10. Feb 2013, 16:10

Bērnam no 1.gada vecuma var dot arī gabaliņu siera.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 10. Feb 2013, 16:09

Govs piena produktus iesaka dot no 1.gada vecuma.Pareizi ir sākt ar skābpiena produktiem kā jogurtiem, bet - Danone un Actimelveidīgajiem ir mākslīgas piedevas, principā tos nerekomendē dot ātrāk par 1.gadu. Tajos ir arī daudz kristāliskā cukura, kas var izraisīt vēdersāpes.
Ir tāds augļu kefīriņš vai naturālais jogurts, bez piedevām, kam var pieblenderēt kādu banānu vai auglīti klāt.