DISKUSIJA: Kad tavs mazulis iemācījās ēst pats?

DISKUSIJA: Kad tavs mazulis iemācījās ēst pats?

20. Jun 2013, 09:30 mamma27 mamma27

Denīzei ir gads un viens mēnesis un nu jau izaudzēti četri zobi un divi vēl cītīgi nāk. Un iznākot vairāk zobiem arī ēšana ir kļuvusi kārtīgāka.Beidzot pati var kaut ko vairāk saēst par manu pienu.

Arī jaunā prasme- ēst pašai tiek pilnveidot katru dienu. Brīžiem viss iet pa gaisu ,jo neļauju ēst viņai pašai. Saprotu jau ka jāmācās un jātrennējas,bet zupa līst pa visām malām un mutē maz kas tiek.

Cik ilgā laikā jūsu mazie iemācījās ēst paši?Kādas karotes izmantojāt?

Mums šobrīd ir veca dakšiņa no Adriana laikiem,tā viņai ļoti patīk ,bet karoti dodu milupas, jo tā tāda maza,tikai gara, grūti viņai pašai mutē trāpīt.

20130620091246-15446.jpg

Reiz pa reizei jau viņai sanāk ļoti labi, bet lielāko ties viss aiziet garām mutei.

Kā jums iet ar šo grūto uzdevumu- ēst pašiem?

 
aab aab 20. Jun 2013, 10:32

es savai jaunkundzei atlāvu ēst tad, kad viņa pati to vēlējās. rezultāts - 8.mēn vecumā ēda pati ar dakšu makaronus. protams, ka tas bija amizanti, bet ēda. un sāka tieši ar dakšu nevis karoti. zupas sāku dot gan samērā vēlu - tieši tās cūkāšanās dēļ. tagad esam atkoduši tādu variantu - pati ēd ar karoti, bet roku ar karoti pietur tētis. sanāk, ka tētis vada ēšanu, bet bērnam pašam liekas, ka pats to dara. līdz ar to arī tā manervēt spēja ir uzlabojusies 😃 man patīk ar karoti dot ēst tieši biezpienu - viņš tā nekrīt nost no karotes - līdz ar to arī mazāk šmuces 😀

Saulite21 Saulite21 20. Jun 2013, 09:47 mamma27

Un tad Emīls man tagad ēd tā- ielieku mutē viņam gaļu vai kartupeli, vai kaut ko citu, viņš aiziet un istabu atnāk atpakaļ un tad var likt nākamo mutē😃. Es pagaidām dodu paspēlēties ar to bļodu un karoti, bet jūlijā domāju ka sākšu mācīt, lai pats ēd. Un vēl mēģināsim tikt vaļā no pamperiem, tas man tāds plāns ir. Ceru jau ka izdosies!

mamma27 mamma27 20. Jun 2013, 09:39 Saulite21

😃
Es jau ar sākumā nedevu,bet saprotu,ka decembrī būs jāiet uz dārziņu un tas viss jāsāk mācīties.Un kamēr vēlme ir ,cenšos neapslāpēt.tomēr tas bardaks dažreiz attur😀

Saulite21 Saulite21 20. Jun 2013, 09:37

Mums būs gads un2 mēn un es baroju viņu pati, jo ja viņam pašam iedod, tad viņš šķīvi ar visu ēdienu izmanto kā lidojošo šķīvīti!