Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam,bet derēs arī mazākiem.
Pagatavošana prasa ap 50 minūtēm.
Sastāvdaļas:
3 vidēji lieli kartupeļi
4 saldētas spinātu bumbiņas
1 neliels burkāns
1 maza sarkanā biete
ap 300ml piens
nedaudz sāls
pipari
muskatrieksts
dilles
2 tēj.k sviests
Kotletēm:
200g lielopa gaļa
4 ēd.k pilngraudu auzu pārslas
sāls,pipari
dilles,petersīļi- maza buntīte
piens
1 maziņš sīpols
2 ķiplodaiviņas
Pagatavošana:
Gaļu es nepērku samaltu,to daru pati mājās.Tā kā kotletēm samaļam gaļu.Auzu pārslas samaisam ar pienu tā,lai tās labi nosegtas un ir kur briest.Sīpolu,dilles,pēterīļus sasmalcinam.Ķiplokus izspiežam caur spiedi.Visu savienojam,kārtīgi izmīcam.Veidojam kotletītes cepam uz pannas nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm.
Kartupeļus nomizojam,sagriežam,liekam vārīties.
Burkānu nomizojam,liekam katlā pie kartupeļiem.Vāram līdz mīksts.Sagriežam.
Bieti izvāram,nomizojam,sagriežam.
Spinātus liekam katliņā,pielejam 50ml pienu.Vāram uz mazas uguns zem vāka līdz spināti atsaluši.
Kad kartupeļi izvārījušies,samīcam biezputrā,iemaisam sviestu,sāli,piparus,muskatriekstu.Biezputru sadalam trīs daļās.
Sablenderējam burkānu kopā ar 50ml piena.
Iemaisam kartupeļu biezeni.Ja biezputra ļoti bieza,varam vēl iemaisīt pienu.
Bietei arī pielejam ap 50 ml pienu,sablenderējam.Iemaisam kartupeļu biezeni.
Tieši to pašu daram ar spinātiem,tikai piens jau ir klāt.Sablenderējam un iemaisam kartupeļu biezputru.Kartupeļu biezputru nekādā gadījumā neblenderējam un neputojam,jo tad tā kļūst gluma.Blenderējam piedevas un tad iemaisam kartupeļu biezputrā.Nogaršojam katru biezputru vai garšvielas pietiekami.
Kārtojam šķīvī visu trīs krāsu biezputras un pasniedzam ar kotletīti.
Neskatoties uz to,ka kartupeļu biezenim tiek pievienotas tik izteiktas garšas dārzeņi,viss kopā garšo lieliski.Nedominē pievienotie dārzeņi,pat biete neizcēlās.Tā kā biezenis tiešām
gards.Pēc vēlēšanās katru krāsu var izcelt ar garšvielām.Spināti+ dilles,petersīļi.Biete + ķiploks,būs burvīgs aromāts.Burkāns + ingvers.
Ieraugot šīs spilgtās krāsas dēls tā dīvaini skatījās,jo zin,ka kaut kas tāds,tad noteikt neparasts.Bet nogaršojot saprata,ka tāda pati kā kartupeļu biezputras garša,nekā dīvaina izņemot krāsu.Kartupeļu biezputra klasiska versijā ir ļoti iecienīta mūsmajās un tieši kombinācijā ar kotletēm.
Šis variants man šķiet tiešām lielisks,gan lieliem,gan maziem būs interesanti nobaudīt tik krāšņas pusdienas.
Klāt ir kotletes jo tomēr gatavoju ne mazam bēbītim,kam pietiks tikai ar biezeni.Te jau jāgatavo ko stiprāku 😃
Un auzu pārslaskotletēs garšo tik par labi kā baltmaize,tikai veselīgāk.
Loti smuki izskatas, lai jums labi garso 😉