Superbēbīša dienasgrāmata: Ceļojums- 1.daļa - Ko likt ceļasomā?!

Superbēbīša dienasgrāmata: Ceļojums- 1.daļa - Ko likt ceļasomā?!

25. Mar 2014, 13:33 Liene MāmiņuKlubs.lv Liene MāmiņuKlubs.lv

Visvairāk šim ceļojumam vajadzēja nobriest emocionāli. Un ne tāpēc, ka dodamies uz kādu eksotisku galamērķi, bet gan tādēļ, ka ceļojumā dodamies visi. Visa ģimene. Tētis, mamma, brālis un māsa. Līdzi ņemamo mantu saraksts tika izveidots un pārveidots vairākas reizes un tas tikai tādēļ, lai līdzi paņemtu visu nepieciešamo gan pašiem, gan bērniem. Brālis savu somu sakrāmēja visātrāk. viņam vajadzēja vien pāris T-kreklus, šortus un burtnīcu, kurā zīmēt, ja nu vakaros paliek garlaicīgi.  Kopumā līdzi 3 čemodānus - divus lielos bagāžā, vienu mazo čemodānu, ko ņemt līdzi lidmašīnā un 2 somas  -viena mugurssoma dēlam un viena soma - meitai. Protams - viena no svarīgākajām bagāžas vienībām - rati. Kā jau kārtigai dāmai - Līnai Grietai bija pašai savs čemodāns. Tajā gan lielā autiņbiksīšu paka ikdienai (un te nu jāuzteic jaunie Huggies īpaši meitenēm- esmu par tiem tiešām sajūsmā. Līdz šim - ērtākie un patīkamākie no visiem, kas mēģināti), gan Little swimmers - jo esam taču nolēmuši, ka visi iesim peldēties. Somā visu liku ar domu ,ka jābūt nelielai rezervei. Drēbītes - nekad nevar zināt kāda situācija sagaida un kas būs nepieciešams - mēģināju visu paredzēt. pārsvarā īsie bodiji, katrai dienai savs, šortiņi, kleitiņas, cepurītes un kāda siltāka jaciņa, ja nu gadās vēsāks laiks. Protams, meitiņas iemīļotākās pidžammas, lai drošības sajūta svešā gultā nakšņojot.. Tā kā esam sākušas piebarojumus, tad līdzi ņēmu arī uzlejāmas biezputras - 2 veidu. Dārzeņu ēšana mani satrauca visvairāk, jo nu gluži puķkāpostus un ķirbi somā likt negribējās. burciņu ēdiens - dārzeņi, man īpaši nesimpatizē un neatbalstu, tādēļ, paļāvos uz to, ka uz vietas tiksim pie iespējas dabūt kaut ko arī meitai.  Vēl čemodānā atradās vieta meitas sedziņai un gultiņas apmalītēm- šīs divas lietas man likās ļoti svarīgas, sevišķi dēļ iemesla, ja mazajai būs grūti iejusties jaunajā vidē. Tāpat vieta tika atrasta arī rotaļlietām gan mazākām, gan lielākām. Uz Ēģipti ar mums kopā ceļoja arī runājošais suns - to veiksmīgi ielikām ratu apakšā( ak cik ērts šis nodalījums ceļojot - tur var salikt ne tikai runājošus suņus, bet vēl daudz ko citu, kam čemodānā vietas nepietiek), pretiedeguma krēms, aptieciņa - par tās saturu speciāli pakonsultējos ar dakteri.. mēģinot paredzēt visas situācijas. Vēderam Liveobaby, Linex,  Vibrucol svecītes nemieram, Tavegīls, Nurofens, Jūras ūdens degunam, acu pilieni, - ak es - pat visu nevaru atcerēties tagad uzreiz - šķiet, ka veselu aptiekas plauktu biju sakrāmējusi līdzi! Māte! :) 

Ja par somu, ko ņēmām priekš meitas lidmašīnai - tajā atradās pudelīte, maisījums, termoss ar siltu ūdeni, lai pie vajadzibas nav jātraucē stjuartes, kurām jātiek galā ar dikti daudz lidotājiem un tā arī ir ērtāk, cepumiņi, ābols, dzeramais ūdens un snīpīškruze, lupatiņa miegam ( ar to meitiņa ikdienā gultiņā iet gulēt), pāris rotaļlietas, knupītis, sedziņa ar ko apsegties, mitrās salvetes un autiņbikses, vairāk, nekā vajadzētu :) + autiņš, ko paklāt mainot autiņbikses un papildus drēbju komplekts, ja nu sanāk šmuce! 

Šķiet, ka ar to ir pilnīgi pietiekami un ceļam esam kārtīgi sagatavojušies! 

Saprotams, ka arī dokumenti, bet par tiem jau nākamajā stāstā, kad dosimies uz lidostu! 

Tagad - saldus sapņus un labas domas pirms lielā notikuma! Jau nākamjā stāstā pacelsimies gaisā! Ak, kas tas būs par piedzīvojumu! :) 

25. Mar 2014, 09:34 mammii24

😀

25. Mar 2014, 09:19

ko likt ceļasomā? Līnu Grietu 😀

25. Mar 2014, 06:31 Bruņurupuce

Cik es esmu sapratusi, tad bèrns ir klèpî

Anatna123 Anatna123 24. Mar 2014, 23:12

Nav ko domāt kā būs-būs labi! Jauku jums visiem ceļojumu! Un galvenais tiešām lai sanāk no sirds atpūsties ,un atslēgties ņo ikdienas rūpēm 😀

24. Mar 2014, 22:12 mammii24

Ak jel - lai kā es domātu par Māmiņdienas kruīzu cik tas ir jauks un aizraujošs brauciens - mani sasietu uz tā kuģa labprātīgi nedabūt!! 😀
Esmu izbraukājusies ar prāmi uzstājoties, pirms gadiem trim. Regulāri braukāju ik pēc 2 nedēļām - neviena tablete un pote, - nekas man nepalīdzēja! tikai gulēšana.. un arī tad ja vispār izdevās aizmigt! Ak, uz kuģa man paliek ļoti slikti. Izņēmums - ja varu visu laiku stāvēt uz klāja un skatīties uz horizontu! Tas palīdz!

24. Mar 2014, 22:09 Little heart...

Beramās putras liku apakšā, jo paceļoties bija ''dzeramā'' ēdienreize, tomēr, ja esat raduši ēst biezputru, ieber kādā mazākā trauciņā cik nepieciešams! Siltu ūdeni, ja vien tas nav pacelšanās vai nolaišanās laikā, stjuartes noteikti iedos. man arī bija soma līdz gan bļodiņa, gan karotīte, kaut vai uzmanības novēršanai - un biju gatava to izmantot un mazo barot, ja savādāk nevarētu nomierināt!

24. Mar 2014, 22:04 Little heart...

par to kā mazule pārcieta lidojumu, būs nākošajā rakstā.

24. Mar 2014, 22:03

super 😀
prieks, ka visi izrāvāties atpūtā.
ar mazu bērnu, nav viegli doties ceļojumā.
pirmo reizi ar savu puiku devo ārpus LV pagājušā gada maijā tad viņam bija 1 ( gads ) 4 ( mēneši), ar MK devāmies uz Stokholmu. mana tante mani jau sabaidija, sakot : kad tev viņš visu laiku vems tad tu redzēsi...
bet ne kā bērnam, paldies Dievam nebija jūras slimība.

otro reizi braucām uz Stokholmu, pagājušajā mēnesī, tagad puikam jau ir divi gadi.
un jā šoreiz , šūpoja, tas man bija nepatīkami,baidijosa kaut tik puikam nesāk vilkt uz augšu, bet viss bija ok.
toties, es sapratu, ka man ir jūras slimība, līdz ko cēlos padzerties ūdeni, tā sāka palikt slikti, bet viss bija veiksmīgi, poda palīdzību nevajadzēja.
variu iedomāties kā ir rudenī, kad jūra viļņojas tā normāli.

24. Mar 2014, 22:01

Kà ir ar beramajàm putràm? Tàs bija rokas bagàžà vai nododamajá? Mûsu lidojums sakrît ar vèlo brokastu laiku, kad meitai tiek dota putra. Tàpèc netopu skaidrîbà- ñemt jaunu neatvèrtu paku vai var atbèrt nepieciešamo daudzumu un tàdà veidà ñemt lîdzi.
Kà Lîna Grieta pàrcieta pacelšanos un nolaišanàs momentus?