Burkānu , kāļu un puķkāpostu biezzenis ar teļa gaļu.

Burkānu , kāļu un puķkāpostu biezzenis ar teļa gaļu.

27. Feb 2014, 18:59 lauruxs87 lauruxs87

Lai pagatavotu biezeni vajadzēs :

3 vidējus burkānus
2 kāļus

20140227184109-31454.jpg

Šo biezzeni parasti gatavoju vairāk un pēctam sadalu pa porcijām un uzglabāju saldētavā, kad nepieciešams atsaldēju un lietoju. Dārzeņus nomazgā notīra un sagriež gabaliņos. Vāra nelielā ūdens daudzumā , pievienoju ūdenim 1 ēdamkaroti olīveļu. Kad dārzeņi gatavi var blenderēt.

20140227184624-66582.jpg

Kad biezzenis gatavs atdzesētu var sadalīt pa porcijām un sasldēt.

Lai pagatvotu biezzeni no puķkāposta ņemam 1 puķkāposta rozeti un 50 gr teļa gaļu.

Puķkāposts man bija jau sasaldets, arī gaļa. Visu atsaldēju un sagriežu gabaliņos un vāru.

20140227185010-93185.jpg

Kad viss gatavs , nolej ūdeni un dārzeņus un gaļu blenderē kopā ar burkānu un kāļu biezzeni.

20140227185234-33102.jpg

Kad biezzenis gatavs , pievienoju garšai nedaudz dilles, noformēju un dodu bērnam. Ja bērns ir pieradināts pie olas dzeltenuma var dot vārītu paipalu olas dzeltenumu.

20140227185533-35907.jpg

Biezzeni var dot bērnam no 7 mēnešiem. Bez gaļas var dot no 6 mēnečiem. Bieezenis tika dots 9 mēn. vecam bērnam. Lai jūsu mazajiem garšo.