Burkānu biezenis ar vistas suflē iekšs apelsīna svaiguma.

Burkānu biezenis ar vistas suflē iekšs apelsīna svaiguma.

06. Feb 2014, 17:45 taschinka taschinka

Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam,bet biezenis un suflē derēs daudz mazākiem bērniņiem.

Pagatavošana prasa ap 40 minūtēm.

 

Sastāvdaļas burkānu biezenim:

2 burkāni vidēja lieluma

šķipsniņa sāls

1 ēd.k apelsīna sula

 

Sastāvdaļas vistas suflē:

250g vistas fileja

30ml apelsīnu sula

1 olas baltums

šķipsniņa sāls

pipari

70ml piens

1 sīpols vai purava kāts

1 ēd.k eļļa

 

Pasniegšanai:

1 apelsīna miziņa

1 tēj.k cukurs

zaļās sviesta pupiņas

kaltētas melnās olīvas un saberztas drupačās

 

Gatavojam suflē:

Vistas fileju sagriežam mazos gabaliņos.

20140206172621-60998.jpg

 

 

Eļļā apcepam sasmalcinātu sīpolu vai kā manā gadījumā puravu.

20140206172733-18783.jpg

 

Fileju samaļam gaļasmašīnā vai sablenderējam.Pievienojam puravus un pienu,sablenderējam.

20140206172811-63409.jpg

 

Olas baltumu saputojam ar sāli līdz stingrām putām.

20140206172838-69494.jpg

 

Filejas massā pievienojam piparus un vieglam kustībām iecilajam olas baltumu.

20140206172915-19783.jpg

 

Formiņas vai arī tasītes iesmērējam ar eļļu,pildam ar gaļas maisījumu.Formiņas / taītes liekam ūdens peldē lielākā formā.Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 150 grādiem ap 25 minūtēm.

20140206172956-31088.jpg

 

Pa to laiku gatavojam burkānu biezeni.

Burkānus nomizojam,sagriežam,liekam katliņā,pielejam ūdeni tik,lai tiem ir kur sautēties.

20140206173158-85325.jpg

 

Sautējam zem vāka uz nelielas uguns līdz burkāni mīksti un ūdens gandrīz izvārījies.

Gatavu sablenderējam,pievienojam apelsīnu sulu un sāli.

20140206173246-44834.jpg

 

Apsīnam noņemam miziņu,sagriežam strēmelītēs.Liekam uz pannas ar nelielu eļļas daudzumu,pieberam cukuru,pielejam ap 2 ēd.k ūdeni,apcepam līdz izveidojas staipīga karamele.

20140206173411-38108.jpg

 

Miziņas karamelizējušās.

20140206173448-30056.jpg

 

Arī suflē jau gatavs.

20140206173508-64958.jpg

 

Šķīvī kārtojam burkānu biezeni,vidū liekam suflē.Dekorējam ar karamelizētam apelsīnu miziņām,žāvētām olīvām un sviesta pupiņām.Sviesta pupiņas pirms pasniegšanas iemetam vārošā ūdenī,pavāram ap minūti.

20140206173720-98278.jpg

 

Nu vienkārši burvīgs salikums.

Lai iegūtu olīv pilverīti,daram tā.Olīvas bez šķidruma sablenderējam un kārtojam uz cepamā papīra.Žāvējam cepeškrāsnī uz ļoti mazas uguns ap 20 minūtēm vai līdz tās kļūst sausas,drupenas.

20140206173742-77965.jpg

 

Burkāns un apelsīns ļoti labi iet kopā,apelsīna aromāts samazina vēlēšanos pēc sāls pievienošanas,jo biezenis nešķiet bezgaršīgs.Suflē neprasa komentārus,burvīgs.

20140206173751-10556.jpg

 

Dēls šo visu buķeti nogaršoja atsevišķi.Nezinot ēda olīvas,ko parasti neēd,apelsīnu miziņas ļoti patika.Pie dārzeņiem mācāmies pierast pa drusciņai.Suflē bija pa prātam.

Un es esmu kārtēja sajūsmā par iegūto garšas buķeti.

20140206173759-55696.jpg

 

 

 

 

 

taschinka taschinka 06. Feb 2014, 18:05 odziņa-podziņa

Tas apelsnīs tik labi iederas gan burkānu biezenī gan pašā vistas suflē un viss kopā tiešam burvīgi.Izņemam no recetes tās apelsīnu šķēlītes un recepte der arī diezgan maziem.