Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam,bet biezenis un suflē derēs daudz mazākiem bērniņiem.
Pagatavošana prasa ap 40 minūtēm.
Sastāvdaļas burkānu biezenim:
2 burkāni vidēja lieluma
šķipsniņa sāls
1 ēd.k apelsīna sula
Sastāvdaļas vistas suflē:
250g vistas fileja
30ml apelsīnu sula
1 olas baltums
šķipsniņa sāls
pipari
70ml piens
1 sīpols vai purava kāts
1 ēd.k eļļa
Pasniegšanai:
1 apelsīna miziņa
1 tēj.k cukurs
zaļās sviesta pupiņas
kaltētas melnās olīvas un saberztas drupačās
Gatavojam suflē:
Vistas fileju sagriežam mazos gabaliņos.
Eļļā apcepam sasmalcinātu sīpolu vai kā manā gadījumā puravu.
Fileju samaļam gaļasmašīnā vai sablenderējam.Pievienojam puravus un pienu,sablenderējam.
Olas baltumu saputojam ar sāli līdz stingrām putām.
Filejas massā pievienojam piparus un vieglam kustībām iecilajam olas baltumu.
Formiņas vai arī tasītes iesmērējam ar eļļu,pildam ar gaļas maisījumu.Formiņas / taītes liekam ūdens peldē lielākā formā.Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 150 grādiem ap 25 minūtēm.
Pa to laiku gatavojam burkānu biezeni.
Burkānus nomizojam,sagriežam,liekam katliņā,pielejam ūdeni tik,lai tiem ir kur sautēties.
Sautējam zem vāka uz nelielas uguns līdz burkāni mīksti un ūdens gandrīz izvārījies.
Gatavu sablenderējam,pievienojam apelsīnu sulu un sāli.
Apsīnam noņemam miziņu,sagriežam strēmelītēs.Liekam uz pannas ar nelielu eļļas daudzumu,pieberam cukuru,pielejam ap 2 ēd.k ūdeni,apcepam līdz izveidojas staipīga karamele.
Miziņas karamelizējušās.
Arī suflē jau gatavs.
Šķīvī kārtojam burkānu biezeni,vidū liekam suflē.Dekorējam ar karamelizētam apelsīnu miziņām,žāvētām olīvām un sviesta pupiņām.Sviesta pupiņas pirms pasniegšanas iemetam vārošā ūdenī,pavāram ap minūti.
Nu vienkārši burvīgs salikums.
Lai iegūtu olīv pilverīti,daram tā.Olīvas bez šķidruma sablenderējam un kārtojam uz cepamā papīra.Žāvējam cepeškrāsnī uz ļoti mazas uguns ap 20 minūtēm vai līdz tās kļūst sausas,drupenas.
Burkāns un apelsīns ļoti labi iet kopā,apelsīna aromāts samazina vēlēšanos pēc sāls pievienošanas,jo biezenis nešķiet bezgaršīgs.Suflē neprasa komentārus,burvīgs.
Dēls šo visu buķeti nogaršoja atsevišķi.Nezinot ēda olīvas,ko parasti neēd,apelsīnu miziņas ļoti patika.Pie dārzeņiem mācāmies pierast pa drusciņai.Suflē bija pa prātam.
Un es esmu kārtēja sajūsmā par iegūto garšas buķeti.
Tas apelsnīs tik labi iederas gan burkānu biezenī gan pašā vistas suflē un viss kopā tiešam burvīgi.Izņemam no recetes tās apelsīnu šķēlītes un recepte der arī diezgan maziem.