Biezenītis- "Sīpoliņa piedzīvojums"

Biezenītis- "Sīpoliņa piedzīvojums"

05. Feb 2014, 17:05 taschinka taschinka

Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.

Biezeņa pagatavošana aizņem ap 20 minūtēm,bet maizītes ap 40 minūtēm.Ja gatavo paralēli kopā prasa vien 40 minūtes.


 Esmu lieta sīpolu fane. Trakoti garšo sīpolu krēmzupa,pēc kuras arī tapa šis biezenis.

Sīpolu zupa labi sader kopā ar sezama sēkliņām,ar sieru un maizes grauzdiņiem.Tādēļ šo biezeni piedāvāju pasniegt siera,kraukšķīgās maizītēs.


Sastāvdaļas maizītēm:

1 glāze piens (250ml)

1 glāze milti (160g)

2 nelielas olas

1/3 tēj.k sāls

sauja rīvēts siers

sviesta piciņa formas iesmērēšanai

 

Sastāvdaļas biezenim:

3 vidēja lieluma sīpoli

1 purava kāta baltā daļa

1/2 neliela kāļa

provansas garšaugi- Tradicionāla franču virtuves sastāvdaļa.

 

Sastāvs: baziliks, raudene, majorāns, rozmarīns, salvija, timiāns, lapu kārvele, pētersīļi, estragons.

Nesatur sāli.

1 ēd.k sviests


Pagatavošana:

Sākam gatavot maizītes:

Olas saputojam kopā ar sāli,ieputojam pusi no piena,tad visus miltus.Saputojam līdz viendabīgai konsistencei,pielejam atlikošo pienu un iemaisam sieru.

Cepeškrāsni uzsildam ap 200 grādiem,ieliekam formu un uzsildam līdz tā silta.izņemam,iesmērējam ar sviestu un aizpildam 2/3 no formiņām ar mīklu.

Cepam ap 200 grādiem ap 25-30 minūtēm.

 

20140205164828-18199.jpg


Kamēr cepas maizītes ir laiks uzvārīt biezeni:

Sagriežam sīpolus pusgredzenos.Puravu gredzenos.

20140205164919-81245.jpg


Katliņā izkausējam sviestu,liekam sīpolus un puravu.Sautējam uz nelielas uguns zem vāka 7 minūtes.

20140205164955-78456.jpg


Pievienojam provansas garšaugus.

20140205165013-77606.jpg


Kāli sagriežam mazos gabaliņos un arī liekam kopējā katlā.Pielejam ūdeni un sautējam uz vidējas uguns zem vāka līdz kālis mīksts,ap 10 minūtēm.

20140205165128-80944.jpg


Kad kālis mīksts,pielejam pienu.

20140205165146-10117.jpg


Sablenderējam un izlaižam caur sietiņu,lai iegūtu viendabīgas konsistences biezeni.

20140205165216-52213.jpg


Biezenis gatavs.

20140205165236-42975.jpg


Arī maizītes jau paguva izcepties.

20140205165332-21940.jpg


Noņemam cepurīti maizītei.

20140205165354-59094.jpg


Iepildam biezeni maizītē.Apberam ar grauzdētām sezama sēkliņam un dekorējam ar siera šķēlītēm.Arī zaļumiņš iederēsies dekoram.

20140205165539-86446.jpg


Maigas,vieglas garšas biezenis.Sezama sēkliņas lieliski papildina jau esošo labo garšu.

20140205165553-46839.jpg


Ja bērns ir pieradis pie biezeņiem,pie biezputrām,tad arī šis garšos.Tomēr mans dēls dārzeņu biezeņus jau no maza vecuma ēda ar gariem zobiem,līdz ar to nevar gribēt,lai tagad ēstu ar izplestu muti.Tomēr noēda pāris karotītes,pateicoties gardajai maizītei,kas viņu ļoti uzrunāja.

20140205165649-78275.jpg





taschinka taschinka 06. Feb 2014, 10:36 nosiguldas

Nekas traks.😀

nosiguldas nosiguldas 06. Feb 2014, 09:52 taschinka

Atvaino par vārdu😀

taschinka taschinka 05. Feb 2014, 17:32

Sīpolu biezenis it nemaz negaršo kā sīpols.Tas ir maigas,viegli saldas garšas,līdz ar to ja izlaižam tekstu sīpolu biezenis,tad tas ir kaut kas vienreizēji gards.
Ka jau minēju receptē,tad dēls dārzeņus gatavotus jau no maza vecuma ēd ar gariem zobiem,bet šo pāris karotes noēda,jo kā izrādījās nekas briesmīgs tas nav.Vispār jau dēls un vīrs ir izteikti gaļēdāji,tādēļ viņi mācās ēst dārzeņu ēdienus,putras un tam līdzīgus ēdienus.

taschinka taschinka 05. Feb 2014, 17:26 nosiguldas

Taņa gan nēesmu 😀

Un kāpēc tāds jautājums?Vai tas šķiet,kaut kas negaršīgs?

nosiguldas nosiguldas 05. Feb 2014, 17:19

Taņa tu taču negribi teikt, ka to ēd tavs puika.