Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.
Pagatavošana prasa ap 30 minūtēm.
Sastāvdaļas biezenim 3 porcijas:
130g sarkanā biete
180g bumbieri
1 apelsīna miziņa
2 ēd.k bezpiedevu jogurts vai kāds cits piena produkts pēc pašu vēlēšanās
1 tēj.k mandeļu skaidiņas
Sastāvdaļas suflē 3 porcijas:
2 apelsīni= 130ml sula
2 olas
1 ēd.k kukurūzas ciete
1,5 ēd.k cukurs
šķipsniņa sāls un citronskābe
Pasniegšanai mellenes,apelsīna šķēlītes,mandeļu skaidiņas
forminu apsmērēšanai sviests un pūdercukurs (es izmantoju cukuru,jo pūdercukurs nebija majās)
Gatavojam biezeni:
Ņemam vārītu,nomizotu bieti.Sagriežam mazos gabaliņos.Pievienojam apelsīna miziņu,sagrieztus bumbierus,pielejam 50ml ūdeni.
Liekam vārīties uz mazas uguns zem vāka līdz viss labi mīksts un sāk šķīst ārā.Tā kā biete un bumbieri ir saldas dabas,tad uz šo daudzumu pievienoju nepilnu tējkaroti cukuru vārīšanās laikā.
Sablenderējam.
Pievienojam jogurtu vai citu piena produktu,lai padarītu maigāku bietes garšu.Pievienojam mandeļu skaidiņas un vēl sablenderējam.
Te derēs gan piens,saldais krējums,jogurts,biezpiens,svaigais siers.
Biezenis gatavs.
Kamēr vārījās biezenis,tikmēr sagatavojam arī suflē,darot paralēli mazāk aizņem laika.
Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem.Dzeltenumiem pievienojam 1/2 ēd.k cukuru,kukurūzas cieti un apelsīnu sulu.Izmaisam un liekam karsēties,vāram krēmu nepārtraukti maisot līdz sabiezē.Atdzesējam.
Pa to laiku putojam olas baltumus ar šķipsniņu sāli,kad izveidojas putas pievienojam cukuru,putojam līdz stingrām putām,tad pievienojam citronskābi.Saputojam līdz baltumi labi stingri.
Iecilājam baltumus vārītajā krēmā,kas var būt silts,bet ne karsts.
Formiņas,vai kā manā gadījumā tasītes iesmērējam ar sviestu un apberam ar pūdercukuru(es apbēru ar cukuru),tas tādēļ,la suflē labi ceļas un gavai viegli nāk ārā.
Pildam formiņas.
Cepam ap 180 grādiem ap 15 minūtēm līdz suflē skaisti paceļas un viegli apbrūnē.
Var suflē pasniegt ar visām tasītēm,tā izskatās diezgan kārdinoši.
Bet tā kā mans suflē ieplānots pasniegt ar biešu biezeni,tad apmetu to riņķī un izņēmu no tasītes.
Blakus suflē liekam biezeni un dekorējam ar tam paredzētajām sastāvdaļām.
Nav jābīstās no sarkanās bietes saldajā ēdienā.Jo sapludinot īstās garšas,biete garšo lieliski desertos.Bumbieri burvīgi kombinējās ar sarkanām bietēm un mandeļu klātbūtne arī šķiet neatņemama sastāvdaļa biešu desertos.
Suflē izdevās vienreizējs.Viegls,gaisīgs,maigs,burvīgs....
Arī apelsīna svaigums piemērots savienojumā ar bietem,tādēļ suflē gatavoju no apelsīnu sulas un mizinu aromatam pievienoju biezenim.
Gala rezultās maigs,interesants un tiešām gards.Mūsmājās bietes saldajos vairs nav nekads brīnums,iesaku izmēģināt arī jums.
Arī dēls un arī vīrs šo deserta variantu ievērtēja.Ēda un nešķobijās,jo nedomajot,ka te ir bietes viss ir garšīgs.
Lieki piebilst,ka sarkanās bietes ir arī ļoti veselīgas.