Bērnu slimnīcai jauns bezmaksas pieraksta tālrunis

Bērnu slimnīcai jauns bezmaksas pieraksta tālrunis

21. Oct 2015, 14:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No 02.11.2015 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS)  pieraksta tālrunis būs mainīts. Turpmāk pierakstīties uz konsultācijām un izmeklējumiem varēs, zvanot uz bezmaksas numuru  80708866.

Turpmāk balss pakalpojumus zvanu centrā nodrošinās a/s Lattelecom. Jāatzīmē, ka līdz šim bērnu klīniskās universitātes pieraksta tālrunis bija paaugstināta tarifa pakalpojums, saskaņā ar pirms diviem gadiem veikto iepirkumu, kurā saimnieciski izdevīgāko pakalpojumu BKUS piedāvāja kompānija SIA CSC Telecom.  Veicot jauno balss sakaru pakalpojuma iepirkumu, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca apņēmās segt  sakaru operatoru noteiktās izmaksas par savienojumu.

Šogad sadarbībā ar SIA Latvijas mobilais telefons BKUS izveidota arī jauna interaktīva sistēma, kas ļauj uz zvaniem vienlaikus  atbildēt vairāk operatoru, nekā agrāk, kas savukārt nozīmē, ka zvanītāji tiks uzklausīti ātrāk.  Operatori var redzēt, cik gaidītāju ir rindā, ir ērti pieejami dati par atbildēto un veikto zvanu skaitu, to ilgumu un neatbildētajiem zvaniem. Tas Zvanu centra vadībai sniedz  pilnīgāku priekšstatu par zvana centra operatoru noslogojumu, darba intensitāti un palīdzēs operatīvi apkopot statistikas datus. 

Lai uzlabotu komunikāciju starp slimnīcu un pacientiem un novērtētu sniegtā pakalpojuma kvalitāti, visas  sarunas tiek ierakstītas un saglabātas.  Sistēmā tiek reģistrēti visi zvani un tālruņa numuri, kas operatoriem dod  iespēju atzvanīt klientam arī tādos gadījumos, ja  saruna ir pārtūkusi un zvanītājs nav atstājis savu telefona numuru.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša: ‘Mēs ļoti rūpīgi uzklausām  mūsu pacientu ieteikumus un, protams, nav  nekāds noslēpums,  ka paaugstināta tarifa tālrunis bija  pamatā lielākajai daļai saņemto sūdzību. Tāpēc mēs, tuvojoties iepriekšējā līguma termiņa beigām, pieņēmām lēmumu pārdalīt ārstniecībai  paredzētos līdzekļus un rast finansējumu, lai varētu segt operatoru  noteikto  maksu par zvanu.  Tāpat šī gada laikā veikti vairāki uzlabojumu mūsu zvanu centra darbībā. Mēs kā vienīgā bērnu klīniskā universitātes slimnīca ik dienu saņemam vairāk nekā  1000  zvanu un vairāk nekā 300 e-pastus, tāpēc šogad zvanu centra darba vietu skaitu esam palielinājuši no 6  līdz 10, lai vecāki iespējami īsākā laikā varētu pierakstīt savas atvases pie speciālista.’

Izvērtējot pēdējo mēnešu zvanu centra darba statistiku, redzams, ka visgarākais gaidīšanas laiks līdz savienojumam ir tieši  dienas  vidū, kad daudzi vecāki darbu pārtraukumā vēlas pierakstīt bērnu pie ārsta. Tāpēc BKUS ieteikums:  vismazākais gaidīšanas laiks būs pēc darba dienas beigām laikā no plkst. 18.  līdz plkst. 20.

Zvanu centra darbinieki pierakstu veic katru darba dienu no plkst. 8. līdz plkst. 20.

Mēs novērtējam ikvienu, kurš ir piezvanījis, lai informētu par atteikumu – situāciju, kad kādu iemeslu dēļ uz iepriekš plānotu apmeklējumu nevarat ierasties. Tāpēc, zvanot uz vienoto pieraksta tālruni, izveidota atsevišķa izvēlne – atteikt pierakstu, un šie klienti tiek apkalpoti prioritārā secībā.

Ja Jums nav iespējams sazvanīt mūs, lai informētu par atteikumu, lūdzu, izmantojiet elektronisko atteikuma formu.