Bērniņa miegs un attīstība

27. Jul 2015, 00:29 Katrina26 Katrina26

sveikas, māmiņas! 

Vēlos jau atkal padalīties ar savām domām, bažām un pieredzi un uzklausīt jūsu pieredzi. :)

Nu jau vairāk kā 2 skaistus un mierpilnus mēnešus esmu pavadījusi kopā ar savu mazo dēliņu. Viņš man ir pārpāeēm mierīgs, gandrīz vai šķiet, ka paraugbēbītis. Tā, ka brīžiem satraucos, vai tas ir normāli, ka mazulis tik salīdzinoši maz un reti raud.. Bet tomēr.. Kādu laiciņu atpakaļ pamanīju kaut ko visai jocīgu, kas lika man satraukties. Mazulītis gulēja saldā miedziņā, bet vienā brīdī sāka veidot tādas grimases kā uz raudāšanu, kā kaut kas sāpētu. Mazā sejiņa bija saraukta un pie viena viņš izdvesa pāris spalgas skaņas, kā klusus vaidus. Padomāju, ka ja jau mazulītis guļ (jo pat nepamodās no savām grimasēm un vaidiem), varbūt viņš vienkārši redz sliktus sapnīšus. Vai tā varētu būt? Vai tik mazi bērniņi redz arī sliktus sapnīšus? Vai vēl kādai māmiņai ir bijis kas līdzīgs? Un kāpēc tā ir?

Pārējā laikā viss it kā ir labi. Nomoda laikā mans puisītis bieži ir priecīgs, daudz smaida. Uz punča ilgi gulēt vēl nemīl, bet savu galviņu jau smuki tur. Skatienu uz mani un dažādām lietām jau fiksē, bet man šķiet, ka savas rociņas gan vēl nav apzinājis, jo pēc mantiņām nesniedzas un kaut ko satver tikai neapzināti, ja tas tiek ielikts rokā. Hmm. Toties ar to sarunāšanos ir kā ir. Puika labprāt klausās, bet pats kaut kā negugina. Viņš drīzāk veido dažādu toņu un intonāciju patstkaņu skaņas ar ā un ē. 

Protams, ir jau kaut kādas vadlīnijas, kas nosaka, kādā vecukā apmēram bērniņam kas ir jādara un kas ir jāprot, bet tajā pašā laikā katrs mazulis attīstās individuālā tempā. Un tomēr, kādi ir un ko prot/dara jūsu bērniņi šajā vecumā: 2 - 2,5 - 3 mēneši? :)

zacc zacc 27. Jul 2015, 11:47

izklausās pēc pilnīgi normāla un ar dzīvi apmierināta bēbīša 😀 protams, ka bēbīši miegā mēdz gan iečīkstēties, gan citas skaņas izdot, gan grimases taisīt. Varbūt sapnītis, varbūt kāda gāze vēderā. Priecājies, ka nemostas no tā.
Divu mēnešu vecumā mans puisītis tikai smaidīt sāka un paretam kādu skaņu izdot. Mantiņas apzināti vēl neņēma. Manuprāt, tas ir pilnīgi normāli; ja kādas bažas, pārrunā ar dakteri ikmēneša vizītes laikā.

princesemince princesemince 27. Jul 2015, 08:22

Ja rodas satraukums, var doties pie neirologa, fizioterapeita, ģimenes ārsta, ja šķiet gana kompetents, bet pēc apraksta man šķiet, ka mazulim viss ir kārtībā 😀 Ja mazulis šķietās mierīgs, tad arī viņa pasaules tveršana var uzreiz nebūt pārāk aktīva. Visām prasmēm jau ir vecums no-līdz, kad sāk kaut ko darīt, noteikti nav jāpretendē uz to, lai mazulis sāktu darīt tajā "no" vecumā 😀
Jā, mazulis miegā var veidot dažādas grimases 😉