Bērnība bez tehnoloģijām

Bērnība bez tehnoloģijām

11. Nov 2014, 14:25 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Manam dēliņam ir gadiņš un divi mēneši, jau kopš dzimšanas dēliņam, kad viņš ir satraukts dziedu viņam dziesmiņas, spēlējam pirkstiņspēles, šad un tad palīdz arī relaksējošā mūzika, bet visefektīvākais veids, kā nomierināt manu mazo rūķīti, ir paņemt klēpī, samīļot un pastaigāt pa māju.

Protams, mazajam interesē ko tētis dara datorā un viņam gribas paspaidīt tastatūru, ir ļoti liela interese par TV pulti un mūsu mobilajiem telefoniem. Tāpēc šīs lietas tiek noglabātas no viņa redzesloka un turklāt viņam ir savs rotaļu telefons, kuram ir foršākas skaņas un gaismiņas kā mammas vai tēta telefonā. Es uzskatu, ka telefons, planšetes un datori, tik mazam ķiparam nav vajadzīgi un tās noteikti nav rotaļlietas un centīšos mazo pasargāt no šīm jaunākajām tehnoloģijām vismaz līdz pieciem gadiņiem, cerams, ka man tas izdosies. Ipad mums nav un domāju, ka nav nepieciešams un tas ir pilnīgi lieks. Manuprāt, šī ‘’labās tehnoloģijas’’ bērniem nodara tikai kaitējumu, bojā redzi, šo izklaides lietu dēļ mazais neskrien, nelec, nekāpalē – nenodarbojas ar fiziskajām aktivitātēm un līdz ar to aug mazi tuklīši ar dažādām slimībām.

Apbrīnoju cilvēkus, kuri izgudro visādas lietiņas, lai cilvēkiem vieglāk un ērtāk, kā arī Holanadiešu dizaineri, bet uzskatu, ka mūsu bērniņiem jau tik agrā vecumā datori un sociālie tīkli nav vajadzīgi, turklāt varbūt mazulis negrib, lai citi redz viņa bildes internetā, kas zina izaugs mazulis, un pēc tam mammu nosodīs par tādu rīcību, jo pēc sevis spriežot ja pirms 28 gadiem kas tāds būtu bijis mūsu senčiem, es nebūtu priecīga par savām bildēm kādā ‘’feisbukā’’ vai kur citur.

20141111142050-10975.jpg

Runājot par TV skatīšanos tur, es mazliet grēkoju. Pa dienu TV netiek slēgts iekšā, bet uz mazuļa barošanas laiku gan, jo citādāk viņš atsakās no ēšanas. Ir izmēģināti dažādi varianti. Ēšana virtuvē barošanas krēsliņā pie lielā galda kopā ar mammu, mammai klēpī, bet vienīgais kas mums palīdz tas ir televizors. Es ļoti labi apzinos, ka tā nav pareiza rīcība un tas bērnam būs ļoti slikts ēšanas paradums, bet uzskatu, ka tas ir lietas labā, jo citādāk viņš paliek, neēdis. Bet citādāk es uzskatu, ka tik mazam bērnam televizoru skatīties vēl, ir par agru. Domāju, ka televizoru var ļaut skatīties no kādiem trijiem gadiem uz kādām divām stundām, ne vairāk. Uzskatu, ka bērnam no TV nav nekāda labuma, jo tās pašas multenes mūsdienās ir vienkārši briesmīgas, nav vairs tik mīļas kā bija pirms vairākiem gadiem.

20141111142303-70420.jpg

Nekad sava mazuļa uzmanības novēršanai neēsmu izmantojusi telefonu vai planšeti un iesaku to darīt arī citiem. Ir citas uzmanības novēršanas metodes, kā piemēram tās ko minēju pašā sākumā.

Ome uz gada jubileju mazajam uzdāvināja spēļu Ipadu. To mēs nolikām maliņā un mazajam iedosim tikai ap triju gadu vecumu un bildē var redzēt mazā rūķīša izvēli, ar ko viņam labāk patīk spēlēties.

20141111142447-83200.jpg

11. Nov 2014, 17:04

Jauks raksts.
Par ēšanu- ir vērts pacīnīties, lai mazais ēstu pie galda. Ēst kopā. Un nesatraucies, ja mazais kādu reizīti nepaēdīs, viņš nekad neatteiksies no ēdiena, kad būs patiešām izsalcis!